NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 30 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes! 

Met vandaag: Duits voetbal, kort genieten van een nieuwe auto en natuurlijk is er weer dierennieuws

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Joachim Löw blijft bondscoach

Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is het credo van de Duitse voetbalbond zo lijkt het. Ze zullen Joachim Löw behouden als bondscoach van het Duitse Nationale team. De 60-jarige coach heeft een serie nogal tegenvallende resultaten geboekt, met een 6-0 nederlaag tegen Spanje in de Nations League als absoluut dieptepunt. Joachim leidt 'die Mannschaft' al sinds 2006 en mensen begonnen zich af te vragen of het niet tijd wordt voor een frisse blik. Niet van dat alles dus, het vertrouwen blijft en dus zal hij ook aan het roer staan bij het uitgestelde EK dat volgend jaar plaatsvindt. Dat kan zijn laatste toernooi zijn want daarna loopt zijn contract af. 

Forum-drama

Het drama rondom het Forum voor Democratie gaat ook deze week gewoon nog even door. In Overijssel is Forum-Statenlid Andreas Bakir uit de Statenfractie gezet. Bakir blijft trouw aan Thierry Baudet en dan kan de rest niet waarderen. Fractievoorzitter Johan Almekinders liet vanochtend aan RTV Oost weten dat Bakir niet langer welkom is op de burelen omdat hij Baudet blijft steunen. Hij wil juist dat Baudet aftreedt als partijleider. De twee werden het niet eens, wat tot het vertrek van Bakir heeft geleid. Ondertussen heeft Baudet laten weten blij te zijn met het bindende referendum dat het bestuur van Forum heeft aangekondigd. Tijdens dit referendum krijgen alle leden de vraag voorgelegd of ze Baudet wel of niet willen houden als partijleider van Forum. Hoe dan ook, het zal nog wel even onrustig blijven onder de vleugels van de uil van Minerva.

Eenzame olifant straks minder eenzaam

Dierennieuws! 35 jaar heeft de olifant Kaavan opgesloten gezeten in een kooi, puur en alleen ter vermaak van bezoekers van een dierentuin in Pakistan. Goed nieuws voor het dier, want de betitelde eenzaamste olifant ter wereld zal naar Cambodja worden gebracht waar hij binnenkort wordt herenigd met soortgenoten. Het enorme dier leefde in de dierentuin in Islamabad onder slechte omstandigheden. Dierenrechtenactivisten hebben zich hard gemaakt om de olifant vrij te krijgen en zijn maanden bezig geweest met het regelen van transport voor de grijze kluizenaar. Er werd genoeg eten voor de tien uur durende reis geregeld én buizen om de urine van de reus op te vangen. De dierentuin waar Kaavan tot 2012 met zijn partner leefde, is inmiddels gesloten. De olifant was niet het enige dier dat onder slechte omstandigheden leefde. De Marghazar Zoo stond bekend om de slechte manier waarop met dieren werd omgegaan.

Mysterieus metalen monoliet verdwenen

Vorige week was hij daar opeens. Een metalen monoliet werd ontdekt midden in de woestijn in de Amerikaanse staat Utah. Al snel begonnen de speculaties waar het ding vandaag kwam, aliens, buitenaards gespuis, of abstracte kunst! Anyhoe, verder onderzoek naar het ding is nu onmogelijk want… De monoliet is verdwenen. Aliens! Buitenaards gespuis! Nee, er lag een briefje op de plek met daarop “bye bitch” en dus hebben mensen het ding meegenomen als kekke souvenir. Ook lieten ze een verse pisvlek achter en dat alles maakt dit verhaal een stuk minder leuk. Jammer.

Wat een pech, auto binnen dertig seconden weg

Een man in het Britse Northampton heeft niet lang van zijn nieuwe auto kunnen genieten. Minder dan een minuut na zijn aankoop werd het voertuig al in beslag genomen door de politie. De kersverse autobezitter slingerde vlak na het verlaten van dealer al bijna tegen een politieauto aan. De agenten waren daar niet zo blij mee en dirigeerden de Renault Mégane naar de kant van de weg. Daar bleek dat de bestuurder het voertuig niet had verzekerd voordat hij de weg op ging en daarom namen de dienders de auto in beslag. De man probeerde zich nog te verdedigen door te stellen dat de auto pas dertig seconden geleden was gekocht en dat bleek ook te kloppen. Dat betekende niet dat hij onverzekerd de straat op mocht en daarom werd zijn nieuwe Renault alsnog met een sleepwagen afgevoerd. Of de kersverse Renault Megane een boete krijgt voor wansmaak is nog niet bekend.

Drugsdealer gepakt door verwisselen autoband

Binnenland

Lekker band leidt tot drugsvondst

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dagcijfers corona: 4.822 nieuwe besmettingen

Lees verder

Lakse IT'er kost bedrijf 73.000 euro

Lees verder

Britten kunnen boeteloos gassen op het vasteland

Lees verder

Brabanders zijn de meest onzekere Nederlanders

Lees verder

Vaccinatie kwetsbare ouderen in Nederland begonnen

Lees verder

Opnames nieuw Peaky Blinders-seizoen lijken hervat

Lees verder

Influencer (35) krijgt kind van eigen stiefzoon (21)

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Autodief rijdt terug om kind uit wagen te zetten en moeder een standje te geven

Lees verder

Haastige pakketbezorger jat ambulance die zijn route blokkeert

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: