NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 1 december

Geen zin in lezen? Luister dan onze podcast. Zo ben jij binnen een paar minuten weer de hoogte.

Met vandaag homofobe Hongaarse Europarlementariër betrapt op heimelijke homo-orgie, het woord van het jaar en pollfuckende vuurwerkliefhebbers bij de Top 2000. Dit en nog veel meer komt in een paar minuten voorbij gezoefd in de nieuwste Nieuwnieuws-podcast.

Ons nieuwsoverzicht is via Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts te beluisteren. En weet je wat we echt heel aardig zouden vinden? Als jij je abonneert! Zo mis jij geen enkele uitzending en bestormen wij de podcast-hitlijsten van Nederland. En dat allemaal gratis. Lekkere deal of niet dan? 

Transcript

Maar we beginnen vandaag, zoals zo vaak tegenwoordig met een Europarlementariër die betrapt is op een illegaal seksfeest. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Brussel een feest beëindigd omdat er geen rekening werd gehouden met de coronamaatregelen. Er waren 25 aanwezigen, voornamelijk mannen en de politie trof er niet alleen drugs aan, maar ook diplomaten en een Europarlementslid. Op het moment dat de agenten binnenvielen probeerde het parlementslid te vluchten via de dakgoot, maar de dienders wisten hem alsnog te pakken. Eenmaal in de kraag gegrepen, beriep hij zich op zijn immuniteit. 

Of hij hier sprak over immuniteit tegen corona of immuniteit tegen geslachtsziekten is op dit moment nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat het om Jozsef Szajer gaat, hij zit in het Europees Parlement namens het conservatief-nationalistische Fidesz uit Hongarije. Deze partij is nou niet bepaald fan van homo’s, drugs, seks en feest. Fidesz leidde dus een dubbelleven en heeft afgelopen zaterdag zijn ontslag genomen. Wij bij NieuwNieuws feliciteren hem van harte hiermee en hopen dat hij vanaf nu het leven kan leiden wat hij eigenlijk wil. Op anderhalve meter afstand. 

Minister Hugo de Jonge heeft vandaag bekendgemaakt dat als alles meezit, maar dan ook echt alles, dat er dan vanaf 4 januari kan worden begonnen met vaccineren tegen COVID-19. Hij meldt er wel bij dat dit dan wel het meest gunstige scenario is en dat alles dan mee moet zitten. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) en de Europese Commissie zijn eerst aan zet. 

EMA gaat de vaccins nu beoordelen op onder meer veiligheid, kwaliteit en effectiviteit. Als dit proces voorspoedig verloopt, verwacht EMA uiterlijk 29 december met een oordeel te komen over het vaccin van BioNTech/Pfizer. Overigens wil dat niet zeggen dat er direct genoeg prikjes zijn voor iedereen, want het vaccinatieproces gaat wel even duren. Eerst zullen ouderen, kwetsbare mensen en zorgmedewerkers een prikje krijgen, als alles meezit. 

Ander coronanieuws is dat er vanaf vandaag een mondkapjesplicht geldt voor alle binnenruimten, luchthavens en stationsgebouwen. Ook bij onder andere de kapper, tijdens de rijles en bij de nagelstylist is het dragen van een kapje verplicht. Grappig is wel dat de beroepsgroep die het meest in contact komt met zieke mensen, namelijk huisartsen uitgezonderd zijn van de plicht, maar in de praktijk zal dit waarschijnlijk weinig voorkomen. De regel geldt voorlopig voor drie maanden en mocht je als luisteraar nog in de markt zijn voor een mondkapje. Bestel ze gerust via smoelbeschermer.nl , ze zijn zelfs in het roze te verkrijgen, ideaal voor elke Hongaarse Europarlementariër 

De knalfans van de Vuurwerkfederatie willen de Radio 2 Top 2000 gebruiken om te protesteren tegen het vuurwerkverbod. Ze hopen het nummer Goud & Nieuw (Vuurwerkbril) van Joel Beukers in de lijst met de beste muziek aller tijden te krijgen om "een ode aan de vuurwerktraditie te brengen. 

Ook de nummers Fireworks van Katy Perry en The Show Must Go On van Queen behoren tot de mogelijkheden", schrijft de federatie in een statement. Het stemmen voor de Top 2000 kan vanaf vandaag 08:00 uur tot 7 december 17:00 uur. Wij wensen ze alle sterkte met het pollfucken. 

Merriam-Webster, de Amerikaanse tegenhanger van de Fat Van Dale, de Dikke Van Dale, heeft alvast het woord van 2020 uitgeroepen. Amerikanen zochten het woord 'pandemic' zo vaak op, dat ze er bij Webster's niet onderuit kunnen het woord nu al tot woord van het jaar uit te roepen. Sinds maart dit jaar horen we het woord, nou ja, vaak: de Wereldgezondheidsorganisatie meldde toen dat er officieel sprake was van een pandemie. 

Wat het Woord van het jaar wordt in Nederland blijft nog even spannend, tot vanochtend konden Nederlanders stemmen op hun favoriete woord. De Dikke van Dale is wel wat strenger dan de Amerikaanse tegenhanger. In ons kikkerlandje moet het woord namelijk in het betreffende jaar zijn ontstaan. Kanshebbers? Eigenlijk elk woord dat is te vervoegen met corona ervoor, maar ook anderhalvemetersamenleving, mondkapjesplicht en coronakilo’s zijn kanshebbers. 

Algemeen

Tientallen klimaatactivisten gearresteerd na binnendringen Eindhoven Airport

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Veel actie, veel drama en wat musical voor de luchtigheid

Lees verder

60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren (FvD)

Politiek

'Gideon de Zwijger' komt niet opdagen in rechtbank

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Man betrapt inbrekers tijdens 's nachts voeden van baby

Lees verder

Rapper gebruikt beelden huiszoeking in videoclip

Lees verder

Verkiezingen - D66 gaf met kleine 2 miljoen euro het meeste uit aan advertenties

Lees verder

Vrouwen met veel jongere man hebben gelukkigere relaties

Lees verder

Terreursyriër uit Stein zocht wapens en wilde bomgordel maken

Lees verder

Duitse brouwer komt met bier in poedervorm

Lees verder

Politie Egypte gebruikt datingapp om LHBT'ers te arresteren

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britse politie rolt 'castratie-sekte' op die geslachtsdelen amputeerde bij 13 slachtoffers

Lees verder

Mannelijke zeeolifanten eerder dood door 'extreme drang' om te paren

Lees verder

Catch Me If You Can-meesteroplichter hield ook jou voor het lapje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: