NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Een lijst voor je eigen vrolijk avondje

‘t Vrolijk avondje is in aantocht! De Sint en zijn pieten bellen dit weekend bij heel wat huizen aan om cadeau’s af te leveren. We kunnen ons zo voorstellen dat je tussen al dit feestgedruis, hysterische kindergejoel en het surprises en gedichten maken even tot rust wil komen met een goede film of serie. Komt mooi uit: we hebben weer de beste series en films voor je op een rij gezet.

Voor wie naar de bioscoop gaan dit weekend geen optie is, hebben we het beste van het beste op de streamingsdiensten en tv op een rij gezet. Pak het overgebleven strooigoed, jat een paar glazen whisky uit de fles die je aan pa hebt gegeven met pakjesavond en geniet even van de rust voor je aan alle kerstperikelen moet beginnen.

In de bioscoop: The Comeback Trail

De ouwe rotten in het acteervak zijn weer samen! Robert De Niro, Morgan Freeman en Tommy Lee Jones schitteren sinds deze week opnieuw op het witte doek. De Niro speelt een producer die het karakter van Freeman een hoop geld schuldig is. Dat geld heeft hij uiteraard niet op zijn bankrekening staan maar hij moet ‘t wel binnen 72 uur terugbetalen. 

Hij smeedt een sneaky plan waarin hij een acteur om het leven wil laten komen tijdens zijn productie zodat hij een hoop centen kan opstrijken van de verzekering. Enige probleem: de acteur is niet dood te krijgen. Fijne film om je weekend mee in te luiden. Beetje lachen, beetje actie en een topcast.

Bingen: King’s of Joburg

Eén van de nieuwste Netflix-producties is Kings of Joburg, die zich - verrassing - afspeelt in Johannesburg. Het eerste seizoen telt zes afleveringen over Simon ‘Vader’ Masire, een gladde zakenman met mooie pakken en zijn jongere broer Mogomotsi ‘Mo’ Masire, zijn jongere broer die op het moment dat de serie begint net uit de gevangenis komt. De schrijvers duiken op de band van de broers en de rest van de familie. Met de nodige actie en geweld.

Daarin is ook nog de mystiek van Zuid-Afrikaanse volksverhalen verweven. Shona Ferguson, acteur en bedenker van de serie, vertelt dat hij vroeger verhalen van zijn vader hoorde waar hij nachtmerries van kreeg. De verhalen over het occulte wilde hij terug laten komen in de serie, waardoor het naast harde actie ook een beetje fantasie is. “Ik moest deze verhalen tot leven brengen door middel van een verhaal over conflicten tussen mensen”, zegt hij tegen Gadget. En als je Johannesburg wil leren kennen, is het ook een goede serie, zegt hij. “Het publiek zal erachter komen dat deze serie een prachtig beeld schetst van Johannesburg, ondanks de duistere kant van dit verhaal.”

Veel te zoetsappig (maar wel vermakelijk): Godmothered

Ja sorry, tegenover al dat geweld moet iets lieflijks staan. En zoetsappiger dan de nieuwste Disney-release Godmothered ga je het niet krijgen. Een fee in opleiding besluit haar feepetekind op te zoeken in de echte wereld. Het kind blijkt echter al volwassen. Toch besluit de fee haar te gaan helpen, wat gepaard gaat met de nodige onhandigheid. Natuurlijk speelt de film zich af rond de kerst, kun je alvast lekker in de sfeer komen.

De film valt in dezelfde categorie als Enchanted: karakter uit Disney-sprookjesuniversum komt terecht in de grote boze wereld en moet zich daar zien te redden. Al betreft het dit keer gelukkig geen prinses die gered moet worden door een man en vervolgens te kampen heeft met het Stockholm-syndroom. Ook wel eens leuk. Gaat gepaard met de nodige grappige momenten, het blijft tenslotte een komedie. Beetje een film voor watjes maar we zullen niet doorvertellen dat je ‘m stiekem toch hebt gekeken. 

Op tv: The Three Musketeers

We zijn helemaal in onze nopjes dat deze film op tv is want dat is een goede reden 'm te tippen. Het is vermoedelijk één van de allerbelachelijkste filmadaptaties - al dan niet de meest belachelijke - van de Franse schrijver Alexandre Dumas: The Three Musketeers uit 2011. Vliegende piratenschepen, Orlando Bloom die koning Lodewijk de zoveelste aftroeft als mode-icoon, een spionne met gadgets die ze Q moet hebben gekregen. Het is zo verschrikkelijk slecht dat het geweldig is. Al in de eerste scène wordt duidelijk hoe belachelijk deze film gaat worden en het is elke seconde kijken waard. Per scène wordt het ridiculer. Beter vermaak op je zaterdagavond ga je op dit moment niet krijgen. Je ziet ‘m om 20:00 op RTL7. 

Docu: The Holiday Movies That Made Us

Nou ja, docu, docu. Soort van. In de serie The Movies that Made Us op Netflix bespreken makers andere insiders hoe een film tot stand is gekomen. Niet zomaar films: de klassiekers. Films die je gezien moet hebben. En om alvast in de kerstsferen te komen, zijn er twee afleveringen gereleased waarin kerstfilms worden besproken. 

In de eerste aflevering wordt Alf besproken, een film waar zo ongeveer niemand vertrouwen in had. Het script in combinatie met Will Ferrell bleek toch een enorm succes en in het tweede weekend stond de film op één in de bioscooplijsten. De tweede aflevering gaat over Nightmare before Christmas van Tim Burton (te zien op Disney+). De regisseur was destijds een trainee bij Disney en kreeg het voor elkaar zijn idee voor de animatiefilm tot leven te wekken. Leuk voor filmnerds en YAY KERST! 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: