NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 2 december

Met onze dagelijkse podcast ben je binnen luttele minuten weer helemaal op de hoogte!

Met vandaag een boze burger die het RIVM bedreigde met een aanslag met een granaat, GGD niet op de hoogte van de beloftes van Hugo de Jonge en Koninklijke Horeca Nederland wil op 17 januari de deuren weer openen ondanks de coronaregels op dat moment.

Ons Nieuwnieuwste nieuwsoverzicht is via Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcastste beluisteren. En weet je wat we echt heel aardig zouden vinden? Als jij je abonneert! Zo mis jij geen enkele uitzending en bestormen wij de podcast-hitlijsten van Nederland. Hele lekkere deal toch?

We zijn er allemaal mee opgegroeid op de basisschool: vaccineren kun je leren. Nu lijkt minister Hugo de Jonge er wel erg gemakkelijk over te denken. Gisteren wisten we al te melden dat als alles meezit het spuiten op 4 januari van start kan gaan, aldus de minister, als het RIVM, de GGD’s, huisartsen en zorginstellingen intensief gaan samenwerken. GGD Zuidoost-Brabant blijkt de memo nog niet te hebben gekregen, sterker nog, Directeur Ellis Jeurissen zuchtte diep toen ze de datum van 4 januari zag. 

Tegen de Volkskrant zegt ze: “het gekke is dat we er al aan gewend zijn geraakt dat het zo gaat.” Volgens haar is er nog helemaal niks bekend over de distributie, aanmelding en priklocaties van de vaccins. Ook de claim dat er genoeg personeel is wordt door haar onderuit gehaald. Maar goed, de Jonge is nu eenmaal ambitieus, dus als we de overvolle teststraten, personeelstekorten, laboratoriumsoaps en obscure deals met Abu Dhabi die niet doorgingen afgelopen zomer niet meetellen, dan zijn we binnen notime geprikt. 

Ellen Page, onder andere bekend van de films Inception en X-men heeft via Twitter bekend gemaakt dat ze transgender is. Vanaf nu, en ook in dit bericht vanaf nu, gaat hij door het leven als Elliot en hij aangesproken worden met hij of koninklijk meervoud. 

“Ik voel me gelukkig dat ik dit kan schrijven, dat ik er kan zijn en dat ik op dit punt in mijn leven ben beland. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe goed het voelt om eindelijk genoeg te houden van wie ik ben om mijn authentieke zelf te kunnen zijn.  […] Ik ben eindeloos geïnspireerd door velen uit de trans gemeenschap en zal alle ondersteuning bieden die ik kan.”, schrijft hij in een verklaring. Hij benoemt onder andere dat 40% van transgender volwassenen in de VS een zelfmoordpoging hebben gedaan. Netflix denkt gelukkig mee, zij passen alle credits van de populaire serie The Umbrella Academy aan naar zijn nieuwe naam: Elliot Page. Helemaal top! 

We blijven even bij vrolijk coronanieuws! <vrolijke tune> De politierechter heeft een 56-jarige boze burger uit Beverwijk die een granaat bij het RIVM naar binnen wilde gooien veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en veertien dagen voorwaardelijke hechtenis. Hij belde op 24 juli naar het RIVM met 'vragen over het coronavirus', maar verloor zijn zelfbeheersing toen hij niet de juiste antwoorden kreeg en de callcentermedewerkers hem weigerden door te verbinden, weet het AD. "Als je mij niet doorverbindt, dan ben ik over vijf minuten op het terrein met een granaat, zoek maar dekking", vertelde hij aan de telefoon. 

De man was het oneens met het coronabeleid en wilde hierover van gedachte wisselen met het RIVM. Wij zijn het vooral erg oneens met zijn bedreigingsbeleid, maar de verdachte beschouwde dit alles niet eens als een bedreiging. Na een kleine fact-check op de redactie van NieuwNieuws <..>, bleek het dus wel om een bedreiging te gaan. Hij had deze bedreiging overigens nooit binnen vijf minuten kunnen waarmaken. De afstand tussen woonplaats Beverwijk en Bilthoven, waar het RIVM gevestigd is, is 72 kilometer. Hij had dan met 820 kilometer per uur over de snelweg moeten razen en op de A2 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. 

We dromen er allemaal wel eens van, een dikke prijs winnen bij bijvoorbeeld Euro Jackpot <reclame>. Het is niet aan iedereen besteed, maar een Australische vrouw die daadwerkelijk de hoofdprijs in de lotto had gewonnen, dacht toen dagen lang dat ze werd opgelicht. Fantastisch natuurlijk, want velen van jullie weten hoe moeilijk het is om je moeder niet op vage links te laten klikken. In dit geval was het niet nodig, want de organisatie achter de trekking probeerde met de winnares in contact te komen, maar ze beschouwde constant alle berichten als een poging om haar geld afhandig te maken. 

"Ik had een paar e-mails ontvangen over de winst, maar ik dacht dat het gewoon oplichting was, dus heb ik ze verwijderd", verklaarde de winnares uit Bullaburra achteraf. "Pas toen ik de brief per post ontving, besloot ik mijn online The Lott-account te controleren." Op haar account zag ze dat ze de winnaar was van de hoofdprijs van 200.000 dollar (123.000 euro). "Het kwam zeker als een leuke verrassing, vooral zo vlak voor kerst", jubelt de kersverse prijswinnares nu. Leuke verrassing voor Kerst? Wat voor cadeaus koopt deze vrouw voor haar kleinkinderen? Toch gaat niet alles op aan cadeautjes voor onder de boom. "We gaan het grootste deel ervan bewaren voor onze pensionering. Verder wil ik ook graag een paar dingen veranderen aan onze badkamer en keuken." En dat is ook hartstikke belangrijk meid. 

Boefjes bij de horeca. Maar liefs vijftig afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland zeggen dat hun etablissementen op 17 januari open gaan, ongeacht of de coronamaatregelen nog van kracht zijn. Het gaat om restaurants en cafés in onder andere Breda, Maastricht, Eindhoven en Alkmaar. Volgens de actievoerders is er opzettelijk voor een datum ver na de feestdagen gekozen, zodat ze niet de schuld krijgen als de besmettingen in de weken na Kerst snel oplopen. Ja dat is dan wel weer sympathiek en de ondernemers kunnen ook op veel sympathie vanuit de samenleving rekenen. 

"We hebben vanaf het eerste moment al aangegeven dat de tegemoetkoming niet voldoet", legt Marijn van Dijke van de Bredase afdeling van KHN uit aan Nu.nl. "Maar vorige week brak er bij ons iets, toen minister Hugo de Jonge tussen neus en lippen door zei dat de horeca waarschijnlijk tot ver in januari dicht moet blijven." Met de ongehoorzame opening van de deuren willen horecaondernemers willen een signaal afgeven richting de politiek dat ze het met deze maatregelen niet redden. Ze hopen hierdoor dat het kabinet de maatregelen versoepeld of extra steun biedt. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: