NieuwNieuws

Binnenland

Thierry Baudet wint ledenreferendum Forum voor Democratie

Leden staan nog achter de omstreden lavendelpoliticus

De leden van Forum voor Democratie hebben overtuigend in het voordeel van Thierry Baudet bij het bindende referendum over zijn rol binnen de partij. Liefst driekwart van de leden zagen Baudet graag terugkeren als leider van het FvD.

In de afgelopen 24 uur konden de leden van het FvD stemmen of ze Baudet wel of niet willen als partijleider van de FvD. Met deze verkiezing hoopt het bestuur de rust binnen de politieke club weer terug te brengen. 

Nu Thierry gewonnen heeft, krijgt hij samen met Olaf Ephraim het bestuur in handen en mogen zij een nieuw bestuur samenstellen en een kieslijst voor de Tweede Kamer voorstellen. Als hij had verloren had hij moeten terugtreden als bestuurslid. 

Enorm mandaat

In een statement op Twitter reageert Baudet blij met het "enorme mandaat" dat hij van de leden krijgt. "We nemen afscheid van hen die zich niet in mijn lijn kunnen vinden, maar we blijven openstaan voor verzoenende gesprekken met twijfelaars", stelt hij. Hij laat weten dat de partij zich nu weer gaat richten op de verkiezingen van volgend jaar. "Wat een eer om in deze tijd te leven en te strijden", beëindigt hij zijn statement. 

De kroon in een kleiner koninkrijk

Thierry heeft hiermee zijn partij weer in handen, maar het is nog maar de vraag hoeveel er nog over is van het ooit in de peilingen zo grote FvD. De meeste prominenten hebben de partij inmiddels de rug toegekeerd en veel leden hebben hun lidmaatschap opgezegd. Ook in de peilingen is de partij nog maar een schim van wat het ooit was. Baudet moet dus flink aan de bak om de restanten van de club weer op te bouwen.

De 'interne ledenraadpleging' wordt door critici beschouwd als zeer controversieel. Zo zouden oud-leden massaal uitnodigingsmails hebben ontvangen, bleek de beveiliging van de software zo lek als een mandje en is de uitslag al op voorhand ongeldig verklaard vanwege de spelregels die niet volgens stationaire procedure waren.

Maar dat mag pret bij Thierry vanavond niet drukken! 

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Toegegeven: ook een paar slechte

Lees verder

Bijna alle aanbiedingen verdrinken in nieuwe wet tegen stuntbier

Binnenland

Dat scheelt een slok op een borrel

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Victoria's Secret stopt met sexy 'Angels'

Lees verder

Stadioncrasher van Greenpeace bijna neergeschoten

Lees verder

Akwasi niet vervolgd voor oude tweets

Lees verder

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Lees verder

Brand sloopt hoofdgebouw Beekse Bergen

Lees verder

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bewaker speelt chirurg: patiënt overlijdt

Lees verder

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: