NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 4 december

NieuwNieuws van vandaag, hapklaar in een paar minuutjes!

Met vandaag: OMT-leden bedreigd, grootste ketaminevangst ooit en handhaver Mo uit Emmen blijkt kroonprins in Benin

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Onze dank is groot. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Er is in Den Haag geschokt gereageerd op het nieuws van bedreigingen en ongewenste huisbezoeken aan het adres van OMT-leden. De verantwoordelijke minister Ferd Grapperhaus kreeg als eerst de mogelijkheid om te reageren. Tegen Nu.nl betitelt hij de gebeurtenissen als 'schandalig' en zelfs 'buitengewoon slecht'. PvdA-leider Lodewijk Asscher spreekt van een 'grove schande' terwijl hij benadrukt dat wetenschappers vrij en veilig hun opvattingen moeten kunnen uiten. Het slotwoord is aan niemand minder dan GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver. Hoewel hij begrijpt dat je het oneens kan zijn met de coronaregels, gaat intimidatie en bedreiging hem te ver. "Stop daarmee!", concludeert hij met een stellige oproep richting de boze burgers. Het is niet bekend of de daders na het horen van deze afkeurende woorden van Haagse politici hebben besloten om hun leven te beteren en of er concrete maatregelen genomen worden om dit in de toekomst te voorkomen.

Wat hebben we gelachen toen GroenLinks voorstelde alle jongeren van achttien 10.000 euro te geven. Kijkende naar ondergetekende zijn mensen van die leeftijd namelijk enorm te vertrouwen met bakken met klauwen aan geld. Nou, niet volgens de jongerenorganisatie van GroenLinks, genaamd DWARS. De telegraaf meldt dat de linkse jongeren wat minder vertrouwen hebben in hun leeftijdsgenoten dan de oudjes van de partij. Daarom is het plan nu aangepast, maar niet heel veel. De financiering blijft hetzelfde, namelijk uit de portemonnee van Nederlandse miljonairs die niet hard genoeg hun best doen om belasting te ontwijken. Het verschil zit 'm in wanneer het bedrag vrijkomt. In de nieuwe versie van het plan mogen jongeren vanaf 23 jaar het bedrag vrij besteden en uitgeven aan drugs, prostitutie en bier.. Tussen de 18 en 23 jaar mag het geld alleen gebruikt worden voor studie en scholing. 

De politie heeft melding gemaakt van de grootste ketaminevangst ooit. Dat is drugs. De elf aanhoudingen en doorzoekingen op veertien locaties vonden al plaats op 28 oktober, maar werden pas vandaag bekend gemaakt door de platte petten. Om het onderzoek niet te schaden, kan er op dit moment geen nadere informatie gedeeld worden. Wel wist de politie te melden dat er verdachten tussen de 25 en 60 jaar zijn aangehouden. Er werd bij de actie in totaal 360 kilo van het letterlijke paardenmiddel in beslag genomen, met een straatwaarde van naar schatting 8 miljoen.  Daarnaast werd er een verzameling aan dure auto's, enkele vuurwapens en €100.000 in cash in beslag genomen. Eigenlijk staat ketamine, een partydrug, helemaal niet op de lijst van de Opiumwet. Toch is het niet de bedoeling dat mensen handelsvoorraden aan ketamine in bezit hebben. Het blijft een geneesmiddel dat zonder registratie niet zomaar verhandeld mag worden. 

Politiefietsen zijn een beetje als politieagenten, de meesten zijn vrij duidelijk herkenbaar maar sommigen vallen juist totaal niet op. Deze les leerde een fietsendief met heel veel pech in Amsterdam gisteren op vrij pijnlijke wijze. Tijdens een onbewaakt moment, ging hij er met een geparkeerde fiets vandoor die een agent in burger tegen een paaltje had geparkeerd. Nadat de agent merkte dat zijn tweewieler weg was, ging hij in de buurt op onderzoek uit. Met succes! Want enige tijd later trof hij zijn tweewieler aan. Hiervoor was niet eens een achtervolging nodig. De dief benaderde hem op eigen houtje met het aanbod om de politiefiets van hem over te kopen voor 20 euro zodat hij een blikje bier kon kopen. De onfortuinlijke verdachte is aangehouden voor diefstal en heling.

Wanneer je door het Rensenpark in Emmen loopt, kan je zomaar een maar een kroonprins tegen het lijf lopen. Hij valt alleen niet heel erg op: hij loopt rond in een doodnormaal blauw BOA-uniform en luistert naar de naam Mohammed Baparape Ali. Hij kreeg twee weken geleden een oproep uit zijn geboorteland Benin: hij werd aangewezen als troonopvolger van een klein vorstendom na het overlijden van zijn oom. Je zou denken: die vertrekt direct met de eerste de beste vlucht. Maar Mo vindt het juist heel erg prettig om in Emmen zijn dagelijkse ronde te doen in het voormalige NoorderDierenpark. Hij is dol op zijn werk dat hij al drie jaar doet, vertelt hij aan RTV Drenthe. Toch lijkt zijn toekomst in Emmen aan een zijden draadje te hangen. Omdat zijn contract niet verlengd is, dreigt hij alsnog koning te moeten worden in Benin. Kroonprins Mo is in de loop der jaren echter uitgegroeid tot een vast gezicht onder de parkbezoekers. De Emmenaren willen hun prins van het Rensepark absoluut niet kwijtraken. Zij startten een petitie luisterend naar de naam 'Mo moet blijven!' die al 400 maal ondertekend werd. Deze liefde is ook geheel wederzijds. "Ik doe dit werk met plezier, zelfs al krijg ik geen salaris. Dan zou ik dit werk willen blijven doen." Hij is ondanks zijn gebrek aan koninklijke ambities op dit moment bij zijn familie om afscheid te nemen van zijn overleden oom. Maar hij is vastbesloten om weer snel het vliegtuig naar Nederland te pakken. Er is natuurlijk een mooie vergelijking te trekken, de BOA’s in Nederland worden over het algemeen gezien als de koningen onder de handhavers. 

CNN: Het was kantje boord voor Donald Trump toen hij corona kreeg

Buitenland

'The President was in danger of dying'

Lees verder

Rechterhand Ridouan Taghi uitgeleverd

Binnenland

Saïd R. werd opgepakt in Colombia

Lees verder

André Hazes en Sarah zetten relatie op pauze

Glamorama

En weten niet hoe lang dat gaat duren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Joodse organisaties dagen Thierry Baudet voor de rechter om oorlogs-tweets

Lees verder

Kerstpakket - Formatie is rond voor de Kerst

Lees verder

Kamil E. en Delano G. langer vast als verdachten moord Peter R. de Vries

Lees verder

Het paleis deelt mede - Foto's van de Prinses van Oranje (morgen 18 jaar oud!)

Lees verder

Video - Sylvana Simons (BIJ1) krijgt op haar sodemieter tijdens emancipatiedebat

Lees verder

Video. Keeper Jensen scoort prachtige eigen goal

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bordeel biedt half uurtje met dames bij vaccinatie

Lees verder

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: