NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Monolieten-mysterie lijkt opgelost

Kunstcollectief eist verantwoordelijkheid op

Het mysterie van de 'monolieten' die de afgelopen twee weken her en der verschenen én verdwenen lijkt nu dan toch opgelost, schrijft The Sun. Op 18 november werd de eerste metalen zuil, die erg deed denken aan de monoliet uit de filmklassieker 2001: A Space Odyssey, gesignaleerd in de Amerikaanse staat Utah.

Een groep creatievelingen hebben op hun Instagram de verantwoordelijkheid voor het verschijnen van de zuil in Utah opgeëist. De groep genaamd 'The Most Famous Artist' uit New Mexico hebben in de afgelopen 24 uur meerdere foto's geplaatst waarop de ontwikkeling van het gevaarte te zien is.

De oprichter van de groep, Matty Mo, zei in een interview met Mashable dat de groep bekend staat om stunts van deze omvang en dat ze op dit moment kunstobjecten aanbieden onder de noemen 'monoliths-as-a-service'. De groep verkoopt monolieten voor een schappelijke 45.000 dollar per stuk. 

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Verzuiling

Ondanks dat niet publiekelijk bekend werd gemaakt waar de zuil was ontdekt, wisten vele avonturiers deze al snel op te sporen. Maar net zo plots als de kolos was verscheen, was deze ook weer verdwenen. Hoewel er wild werd gespeculeerd over buitenaardse aanwezigheid, bleek de zuil gewoon door mensen te zijn gemaakt en verwijderd. Een paar dagen later werd er in Roemenië een soortgelijke zuil ontdekt, en ook in de Amerikaanse staten Californië, Texas en Pennsylvanië werd er een aangetroffen.

Hoewel de zuilen veel worden aangeschreven als monoliet, omdat deze gelijkenis vertonen met de monoliet uit 2001: A Space Odyssey, zijn ze dat technisch gezien niet. Een monoliet is namelijk van steen en bestaat uit een stuk. De zuilen in kwestie zijn gemaakt van metaal en bestaan uit aan elkaar bevestigde platen.

Hoewel 'The Most Famous Artist'-groep de verantwoordelijkheid voor de monolieten opeist, is het natuurlijk ook nog mogelijk dat ze de monolietenhype aangrijpen om hun eigen zuilen te verkopen. Ze plaatsten overigens van niet alle andere zuilen foto's. Bij een aantal andere monolieten is de kans groot dat het gaat om copycats die geïnspireerd werden door de zuil in Utah.

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Buitenland

Bouwde meer piramides dan de Egyptenaren 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: