NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 5 december

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes!

Met vandaag onder andere: het is pakjesavond, het is koud, én het is niet handig als je werkgever erachter komt dat je ergens anders solliciteert.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

We beginnen met Sinterklaasnieuws. In Vlaardingen gooide de goedheiligman namelijk een zak vol cadeautjes de ondergrondse vuilcontainer in. Het gebeurde per ongeluk want hij gooide dit tezamen met het normale grofvuil weg. De Sint kon de pakjes niet eigenhandig meer te pakken krijgen en omdat hij niet wilde dat de kinderen voor wie de cadeautjes waren hém een zak vonden, schakelde hij noodgedwongen hulp van de brandweer in. Enkele brandweerlieden wisten de container open te krijgen, en na wat gegrabbel tussen het vuil kwam de zak met cadeautjes boven water. Sinterklaasavond: gered. Wie de reddende brandweerman speelt in de verfilming van het gebeuren is nog niet bekend. Ron Boszhard is beschikbaar, maar dat is hij eigenlijk altijd en Sinterklaas en de Smerige Zak is eind volgend jaar te zien in de betere filmhuizen. 

Wat was het toch koud vandaag en dat heeft ook Rijkswaterstaat gemerkt. Zij hebben namelijk ruim 750.000 kilo strooizout over de Nederlandse wegen gegooid om de gladheid tegen te gaan. Reden was natuurlijk de kou en in Volkel werd de laagste temperatuur gemeten met bijna -6 graden. Er is niet in het hele land gestrooid, dan spreken we namelijk al snel over 1,2 kilo zout. Wel is dit de eerste dag van het seizoen dat er zoveel is gestrooid. Ozosnel, het paard van de Sint zal vannacht kleine sneeuwkettinkjes om de hoeven krijgen vanwege gladheid op de daken. 

Hoewel de Britten natuurlijk geen Sinterklaas vieren, kijken ze wel reikhalzend uit naar de Kerstdagen. Dat doen ze vaak met een advent kalender en nog vaker met een advent kalender vol chocolade. Je kent ze nog wel uit je jeugd, toen je op 4 december alle chocola al had opgegeten en met wetenschappelijke nauwkeurigheid de deurtjes zo perfect mogelijk dicht deed, zodat je moeder er niet achter kwam. Of was ik dat alleen… Anyhoe, het chocolademerk Celebrations kon deze week rekenen op een storm aan kritiek op de sociale media. De Britse advent kalender begon namelijk met twee Bounty’s, op zowel dag twee als dat drie! "De tweede en de derde dag allebei BOUNTY'S?! Alsof 2020 nog niet erg genoeg was" schreef een boze chocoholic op Twitter. Een ander sprak van een "geruïneerde kerst". Celebrations kreeg vorig jaar ook al woedende Britten over zich heen na een Bounty-incident. Toen was de Bounty te vinden in de vakjes van de eerste twee dagen van de adventskalender. In eerste instantie waren veel klanten dus opgelucht toen dit jaar de eerste dag was voorzien van een zakje Maltesers. Dit maakte de woede en de teleurstelling op dag twee en drie voor veel Bounty-haters des te groter. Voor veel mensen is Bounty de meest misleidende reep chocola, omdat miljoenen kinderen in hun jeugd zijn gaan geloven dat kokos echt zo smaakt. Een woordvoerder van Mars, het moederbedrijf achter Celebrations, relativeert de ophef. "We hebben allemaal voorkeuren. Voor de ene blijft de Bounty altijd als laatste over, voor de ander is het de grote favoriet. Zo is er voor ieder wat wils in de adventskalender, maar niet spieken!"

AZ heeft trainer Arne Slot per direct de laan uitgestuurd. De reden? De trainer zou in gesprek zijn met Feyenoord en dat vind de Alkmaarse club niet chique. Gisteren meldden verschillende bronnen al dat Slot de belangrijkste kandidaat is voor het opvolgen van Advocaat bij de Rotterdammers. Enkele geruchten spraken zelfs van een akkoord. AZ is naar verluidt niet te spreken over de gang van zaken tussen Slot en de Rotterdammers en hebben besloten om meteen afscheid te nemen van de hoofdtrainer. Assistent-trainer Pascal Jansen vervangt Slot tot het eind van het seizoen. "We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne", zegt technisch directeur Max Huiberts. "Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ."  

Agenten van de verkeerspolitie hebben gisteren twee Fransmannen opgepakt op de A4, ter hoogte van Ossendrecht in Brabant. Het voertuig bleek niet op naam te staan. Toen vervolgens de auto binnenstebuiten werd gekeerd, werd in een verborgen ruimte ruim 40.000 euro aangetroffen, jawel, dat is ruim 250.000 Franse Frank! De Fransmannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex, op verdenking van witwassen. Vandaag worden ze verder gehoord en krijgen ze een negatieve aantekening in het boek van Sinterklaas.

Paleontologen presenteren 'allergrootste dinosaurus ooit'

Tech & Gaming

De prehistorische kolos moet naar schatting tussen de 44 en 48 meter lang geweest zijn

Lees verder

Jumbo-Visma blikt vooruit op wielerjaar 2021

Sport

Tourteam nu al bekend

Lees verder

Ali B: 'Ik en Waylon hebben vaker ruzie'

Glamorama

"Je bent een vies klein mannetje met een hele grote bek!", klonk het eerder deze maand

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Onwel geworden' Big Brother-Jill was gewoon ongesteld

Lees verder

Ayatollah Khameini bedreigt Trump op twitter, Trump niet in staat te reageren

Lees verder

Advocaat redt omgekukeld schaap in nood op weg naar rechtbank

Lees verder

Zo heet het kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik

Lees verder

Google tegen Australië: Betalen voor content? We blokkeren jullie hele land

Lees verder

Fred van Leer: 'Van de zeven dagen gaat het drie heel goed'

Lees verder

Loesoe door een plakje cake: lichaam Britse man zet suikers om in alcohol

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Stout pornokoppel opgepakt voor seksen in draaiend reuzenrad

Lees verder

Tieners delen handgel uit, blijkt secondelijm

Lees verder

Lerares (33) ontkent seks met leerling (15): Ik ben te klein voor dat standje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: