NieuwNieuws

Glamorama

Festivalgangers zien festival met sneltests wel zitten

Bijna iedereen bereid negatieve test mee te nemen

We zijn al bijna vergeten hoe het is om te dansen met tintelende vingers tot de zon opkomt, een moshpit te bouwen op je favoriete gitaarband of kapot te gaan van de beukende beats tussen de kale koppies. Als het aan de festivalorganisatoren ligt, gaan we volgend jaar gewoon weer los. Bezoekers blijken daarbij nog eens meer dan bereid een negatieve coronasneltest te laten zien.

Veel mensen willen festivals

Tienduizenden mensen op een kluitje, dezelfde toiletten en douches, niet veel ruimte om echt heel vaak je handen te wassen en de nodige middelen waar je knuffelig, schreeuwerig of danserig van wordt zorgen dat een festival een flinke coronauitbraak kan veroorzaken. De cultuur- en evenementensector is hard bezig te bedenken hoe festivals in 2021 veilig door kunnen gaan, mocht nog niet iedereen een vaccin hebben gehad.  

Organisator Apenkooi Events, dat onder meer festivals als DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees organiseert besloot de bezoekers te peilen. Uit een enquête blijkt dat 80 procent  van de bezoekers volgend jaar een buitenfestival wil bezoeken. Een vaccin of niet, ze voelen zich er goed bij om met gelijkgestemden los te gaan op een festivalterrein waar coronamaatregelen zijn genomen, meldt de organisator in een persbericht. 

Sneltest

Van deze mensen is 85 procent bereid om een sneltest te doen 48 uur voor er keihard gaat worden gedanst. Een negatief testresultaat meenemen is verplicht voor wie het evenement wil bezoeken.

Een goed feestje blijkt ondertussen belangrijker geworden dan privacy: 92 procent van de eerdergenoemde 85 procent vindt het prima gegevens te delen met de overheid en/of organisatie om de veiligheid op de festivals te verbeteren. Er deden in totaal 10.456 mensen mee die regelmatig festivals van Apenkooi Events bezoeken. Gemiddeld waren de bezoekers 28,3 jaar oud.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: