NieuwNieuws

Algemeen

Kaag toont kwetsbare kant met zeer 'herkenbaar' levensdilemma

Het leven van de 'eerste vrouwelijke premier van Nederland' ging niet altijd over rozen...

Het wordt nog wel eens vergeten dat politici soms net echte mensen zijn met alledaagse problemen en zware levenskeuzes. Ondanks wat critici soms beweren, is D66-lijsttrekker Sigrid Kaag geen uitzondering. In een vertederende poging zich van haar menselijke zijde te tonen, nam een openhartige Kaag ons mee naar een emotioneel dieptepunt in haar jonge leven waar iedere vrouw hoop uit kan halen.  Wat zou jij doen als jij in haar sneakers stond? 

"Het was 1985, ik was 23 en studeerde in Caïro. Ik stond op het punt af te studeren en moest beslissen wat ik daarna ging doen. Ik kon naar de Universiteit van Oxford, Cambridge en de Universiteit van Exeter", schrijft de 'eerste vrouwelijke premier van Nederland', die zo heerlijk normaal bleef na haar decennialange ervaring als topdiplomaat voor de VN, in een aangrijpend Instagrambericht

Na een slepend besluitvormingsproces besloot ze toch maar voor het plebse Oxford te gaan en de andere peperdure prestigieuze topuniversiteiten 'nee' te verkopen. "Kijk naar wat je wél kan: durf die sprong in het diepe te wagen", besluit de vrouw van het volk haar inspirerende levensadvies aan alle vrouwen van Nederland die zich in dezelfde uitzichtloze mentale T-splitsing bevinden.

Ruige PR-landing op de Kaagbaan

Niet iedereen raakte geïnspireerd van het aangrijpende dinsdagdilemma. Hoewel D66 niet per se te boek staat als een partij die populair is onder metaalarbeiders in Noord-Limburg, menen kwade tongen op sociale media dat Kaag zelfs voor D66-begrippen als een elitaire karikatuur overkwam.

Lukt de minister die pretendeert voor medemenselijkheid te staan, met uitzondering van onderdrukte Oeigoeren die haar campagnesneakers in elkaar zetten om met het volk in contact te treden? Zeker. De reacties stromen in ieder geval binnen. In de open riolen van het internet steken skere laagopgeleiden die niet op een topuniversiteit zaten, hun mening niet onder gouden stoelen of geprivilegieerde collegebanken. 

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: