NieuwNieuws

Binnenland

Sanderink blijft ex beschuldigen ondanks belofte radiostilte

De man van 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek breekt zijn belofte

Even leek het erop dat de slepende soap met Gerard Sanderink, Birgitte van Egten, Rian van Rijbroek,  advocaten en heel veel rechtszaken vorige week ten einde kwam. De directeur van ICT-dienstverlener Centric en bouwbedrijf Strukton beloofde voor het gerechtshof in Arnhem dat hij zijn ex-vrouw voortaan met rust zou laten en een einde wilde maken aan het 'oerwoud aan rechtszaken.'

Toch is deze afspraak al binnen een week geschonden, schrijft Tubantia. Niet alleen beschuldigt de 72-jarige multimiljonair zijn ex opnieuw van fraude in interne mailwisselingen. Ook heeft hij een onderzoeksrapport over haar, dat door de rechter werd beoordeeld als vooringenomen en lasterlijk, openbaar toegankelijk gemaakt voor zijn meer dan 10.000 werknemers.

Toen de twee nog iets hadden, was Van Egten directeur van een dochterbedrijf in zonnepanelen. Nadat Sanderink zijn hart verloor aan de beruchte Rian van Rijbroek, bekend van Nieuwsuur en Lubach, mondde dit uit in een relationeel én zakelijk conflict dat in Nederland zijn gelijke niet kent. Dit ging zelfs zo ver dat de rechter hem deze maand nog op het hart drukte hiermee te stoppen.

Slepende Twentse cybersoap

Omdat Sanderink een vermogen heeft van tientallen miljoenen euro's kan hij telkens weer opnieuw rechtszaken aanspannen. Van Egten meent dat Sanderink gek geworden is en haar overal zwart probeer te maken. Sanderink beschuldigt zijn ex-geliefde op zijn beurt van diefstal, fraude en 'sex met Afrikanen'. Kwade tongen beweren dat zijn nieuwe vrouw Rian van Rijbroek de zakenmagnaat om haar vinger heeft gewonden.

Van Egten weigert woensdagochtend op de gebroken belofte in te gaan. Zij vertelt dat er bij de radiostilte ook een op verbod praten met de pers zat inbegrepen. Ook Sanderink wilde niet op het nieuws reageren. Hij leeft sowieso niet op goede voet met journalisten. Volgens de zakenman zou het miljoenenverlies van zijn ooit zo gerenommeerde bedrijven te wijten zijn aan tendentieuze media-berichtgeving.

Ondanks talloze uitspraken, vonnissen, afspraken over schadevergoeding en de radiostilte van vorige week, lijkt een oplossing voor het conflict opnieuw uit het zicht te geraken. Het is niet bekend wanneer de kemphanen opnieuw voor de rechter staan.

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Genoeg te zien op je scherm

Lees verder

Stevige kritiek op blootplaatje van topmodel met dochtertje

Glamorama

Iedereen boos op Hosk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Maxime Meiland bevallen van tweede koter

Lees verder

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1

Lees verder

Evenementenbranche sleept de staat voor de rechter

Lees verder

Remkes gaat een weekendje weg met Rutte, Kaag en Hoekstra

Lees verder

Haarlem grijpt in bij volle zalen Theo Maassen

Lees verder

AEX ramt voor het eerst door de 800 punten

Lees verder

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: