NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor tijdens de kerst

Lekker uitbuiken met een filmpie erbij

The most wonderful time of the year is weer aangebroken! Vermoedelijk zit je propvol van alle kerstmaaltijden, dat wijntje teveel en kun je niet zoveel meer vanavond. En dan moet je morgen nog een keer. Nou ja, moet, je kunt ook doen alsof je een kriebelhoestje hebt zodat je onder het diner met de schoonfamilie uit kunt komen. Brengt die corona toch nog wat goeds.

In de tussentijd kun je jezelf tegoed doen aan heel veel kerstfilms. De redactie van NieuwNieuws heeft gekeken, geoordeeld en de beste kerstfilmtips op een rij gezet. Van klassiekers tot recente Hallmark-meuk. En Mariah Carey, natuurlijk. Voor ieder wat wils. Perfect om mee uit te buiken.

SHAZAM! (Prime)

Het is geen kerst zonder superhelden! De 14-jarige Billy Batson is wees en werkt zichzelf regelmatig in de problemen. Hij gaat van pleeggezin naar pleeggezin. Wanneer hij bij het laatste gezin komt, belandt hij in een parallelle wereld waarin hij wordt omgedoopt tot superheld. Van ongemakkelijke puber naar spierbundel met superkrachten. Terwijl hij druk bezig is om zijn krachten te ontdekken, moet hij de zeven zonden terugschoppen in hun hok.

Deze verfilming van de DC-comic SHAZAM! is geen officiële kerstfilm, maar speelt zich wel af tijdens de dagen van liefde, vrede en compassie. Goeie reden om eens even lekker wat schurken te slopen. Met natuurlijk de boodschap dat familie met kerst ontzettend belangrijk is, of dat nu je biologische of eigen gekozen familie is. Zoals de wijsgeer Robert ten Brink altijd zegt: niemand mag met kerst alleen zijn.

Holiday Rush (Netflix)

Een kerstkomedie met een extreme feelgood factor hoort natuurlijk thuis in het rijtje. Weduwnaar Rush Williams (Romany Malco) gaat hartstikke lekker met zijn carrière, tot zijn radioshow uit de lucht wordt gehaald. Vlak voor kerst. Hij zet alles op alles om zijn kinderen toch een mooie kerst te geven. Meer feelgood en kerst dan deze film ga je het bijna niet krijgen. Een lach, een traan en het ultieme kerstgevoel. Ook perfect voor een brakke derde kerstdag.

Love Actually (Videoland & Prime)

Natuurlijk mag de kerstklassieker niet ontbreken op deze lijst. Voor Love Actually werd in 2003 een heel batterij aan bekende acteurs opgetrommeld en werd de blauwdruk voor vele kerstfilms die nou zouden volgen gemaakt. De kijker volgt acht stellen die tijdens kerst allemaal anders omgaan met De Liefde. Het is toch prachtig.

Onder andere Keira Knightley, Hugh Grant, Martin Freeman, Emma Thompson, Colin Firth en Liam Neeson schitteren in deze inmiddels kerstklassieker. De film heeft alles: knappe acteurs (m/v), liefde, drama, humor, een beetje ongemak en natuurlijk heel veel kerst. Want kerst!

The Holiday (Videoland & Prime)

Inmiddels ook een klassieker is The Holiday. De Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) en de Britse Iris (Kate Winslet) hebben alleen maar gezeik met mannen. Ze besluiten een tijdje van huis te ruilen. Amanda in een schattige cottage, Iris in de hippe Californische mansion. Je verwacht het niet, maar tijdens hun vakanties worden ze verliefd. Iris op de Amerikaanse Miles (Jack Black), Amanda op de Britse Graham (Jude Law). 

Heerlijke film om lekker bij weg te zwijmelen. Zelfs wanneer je ‘m voor de achtste keer kijkt. Liefde, liefdesverdriet, kerst en wederom de knappe acteurs (m/v).

It's A Wonderful Life (Prime)

De allerlaatste klassieker voor deze keer, beloofd. Wederom een lekker witte en heteronormatieve. Deze film uit 1946 heeft wel wat van de Christmas Carols. Alleen wordt de hoofdpersoon dit keer niet meegenomen naar de toekomst, het heden en verleden, maar laat een beschermengel hem zien hoe de wereld eruit zou zien zonder hem. Ondanks dat ie al heul oud is, nog steeds een heerlijke kerstfilm.

Een hele slechte Hallmark-kerstfilm waarin constant wordt gerefereerd naar deze film, is Write Before Christmas, die je op Videoland kunt kijken. Ontzettend belabberde film en dat is precies wat 'm zo lekker maakt. Nou ja, en het feit dat zero's tieneridool Chad Michael Murray ontzettend goed is opgedroogd.

Jingle Jangle (Netflix)

Een kerst is niet compleet zonder een paar goede kinderfilms. Jingle Jangle is één van de nieuwe kerstfilms van Netflix en die fungeert perfect als film voor het hele gezin. Uitvinder en speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) wordt bestolen door zijn protégé (Keegan-Michael Key). Hij lijkt alles te gaan verliezen, maar zijn minstens zo inventieve kleindochter zorgt ervoor dat dat toch niet gebeurt. Denken we. Geen spoilers natuurlijk.

Een muzikaal en visueel spektakel, maar wel een beetje hysterisch met veel kleur, dans, magie en musicalliedjes. Moet je van houden. 

Lego Star Wars Holiday Special (Disney+)

Kinderkerstfilm in een heel ander genre: de Lego Star Wars Holiday Special. Ook een enorme aanrader als je geen kinderen bij de hand hebt. Bij vlagen een beetje flauw, maar over het algemeen wel gewoon heel grappig. Star Wars-karakters als Legopoppetjes waarbij Star Wars een beetje op de hak wordt genomen.  

Mariah Carey Christmas Special

Het is geen kerst zonder Mariah Carey. De All I Want For Christmas-zangeres (sorry dat die nu in je hoofd zit, als je hier klikt is 'ie zo weer weg) heeft samen met Apple een muzikale kerstspecial gemaakt waarin de kerstman haar vraagt om kerst te redden. En eerlijk is eerlijk: als we iemand vertrouwen om kerst te redden, is het mevrouw Carey. Met muzikale optredens van onder andere Jennifer Hudson en één van onze favoriete popsterren van het moment, Ariana Grande. Ook Snoop Dogg speelt een rol. Wat wil je nog meer voor kerst? 

The Muppets Christmas Carol

Geen kerst zonder minstens één film over Ebenezer Scrooge te hebben gezien. Op Disney+ vind je de Muppets-versie van deze film. Het is de eerste film die werd gemaakt na het overlijden van Muppets-bedenker en poppenspeler Jim Henson. De rol van Scrooge wordt vertolkt door Michael Caine, de Muppets spelen een groot gedeelte van de rest van de cast. Het klassieke verhaal in een Muppets-jasje.  

How To Ruin Christmas: The Wedding

Een compleet ander genre is de serie How To Ruin Christmas: The Wedding. Een bruiloft met kerst die wordt uitgezonden op tv, een losbandige zus en intriges. Tumi - de losbandige zus, gespeeld door Busi Lurayi - verpest per ongeluk de bruiloft en moet het binnen korte tijd goed zien te maken. Gaat allemaal niet helemaal zoals gepland. Een heerlijke serie om tijdens de feestdagen te bingen.  

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Of zit je helemaal niet te wachten op kerstfilms? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.  

Algemeen

Tientallen klimaatactivisten gearresteerd na binnendringen Eindhoven Airport

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Veel actie, veel drama en wat musical voor de luchtigheid

Lees verder

60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren (FvD)

Politiek

'Gideon de Zwijger' komt niet opdagen in rechtbank

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Man betrapt inbrekers tijdens 's nachts voeden van baby

Lees verder

Rapper gebruikt beelden huiszoeking in videoclip

Lees verder

Verkiezingen - D66 gaf met kleine 2 miljoen euro het meeste uit aan advertenties

Lees verder

Vrouwen met veel jongere man hebben gelukkigere relaties

Lees verder

Terreursyriër uit Stein zocht wapens en wilde bomgordel maken

Lees verder

Duitse brouwer komt met bier in poedervorm

Lees verder

Politie Egypte gebruikt datingapp om LHBT'ers te arresteren

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britse politie rolt 'castratie-sekte' op die geslachtsdelen amputeerde bij 13 slachtoffers

Lees verder

Mannelijke zeeolifanten eerder dood door 'extreme drang' om te paren

Lees verder

Catch Me If You Can-meesteroplichter hield ook jou voor het lapje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: