NieuwNieuws

Algemeen

RIVM meldt voor tiende dag op rij meer coronabesmettingen

Nederland slechtste jongetje van de West-Europese klas

Is het een derde golf of wint de tweede golf aan kracht? Wat het ook is de opwaartse trend in het aantal corona-infecties is fors. In de afgelopen 24 uur kwamen er 8.894 nieuwe besmettingen bij, dit is het hoogste aantal in ruim een maand tijd en de tiende dagstijging op rij.

Het aantal doden nam toe met 64 waardoor het aantal overledenen sinds het begin van de coronauitbraak nu uitkomt op 9.966. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de 10.000 dit weekeinde bereikt. Het werkelijke aantal slachtoffers ligt een stuk hoger omdat alleen patiënten die na een opname sneuvelen worden geregistreerd als 'coronadode'.

Het RIVM maakt zich grote zorgen over deze nieuwe decemberpiek die allesbehalve feestelijk is te noemen en ook voor West-Europese begrippen uit de toon valt. In België en Frankrijk, waar twee maanden geleden een intensere najaarsgolf dan bij ons om zich heengreep is de situatie niet opnieuw verslechterd.

Slechter dan buurlanden

Nederland doet het ook 'slechter' dan omliggende landen, het aantal nieuwe coronagevallen nam hier in 24 uur toe met 51,5 per honderdduizend hoofden. Frankrijk voerde ongeveer tegelijkertijd met ons land strengere coronaregels in, maar meldde 'slechts' 13.750 nieuwe gevallen gemeld, goed voor 21,4 per 100.000 inwoners. Ook België zit met 2.752 en 23,2 per 100.000 op bijna de helft van 'ons' niveau.

In Duitsland kwamen gisteren 28.179 meldingen binnen van Covid-19-besmettingen, 33,5 per 100.000. Deze cijfers worden beschouwd als zeer kritiek en aanleiding voor Angela Merkel om in overleg met de deelstaten een totale landelijke lock-down te overwegen. Voor Nederland was dit dinsdag tijdens de persconferentie nog niet aan de orde. Wij kregen vooral te horen dat we niet op versoepelingen hoefden te rekenen.

Toch kan het nog erger. In Zweden kwamen er gisteren 6.051 nieuwe patiënten bij, goed voor een toename van 59,7 per 100.000 inwoners. Ook in Hongarije, Tsjechië, Zwitserland en Kroatië grijpt het coronavirus op basis van het aantal positieve test sneller om zich heen dan in Nederland. 

Ook prostituees mogen straks thuiswerken in Utrecht

Algemeen

Stad begint met proef

Lees verder

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Niet Doodchecken

Zou daarbij prima een mens kunnen ombrengen

Lees verder

Omvolking-spandoek op Limburgse school niet strafbaar

Algemeen

OM: Omstreden term is slechts kritiek op migratiebeleid

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mosselen blijken stofzuigers van de oceaan

Lees verder

Ferry Doedens vindt nieuwe liefde op Curaçao

Lees verder

Rechtse VVD'ers willen dat Mark Rutte belofte asielbeleid nakomt

Lees verder

Belgische YouTuber wil eigen rechter spelen rondom fatale ontgroening

Lees verder

Gestolen baby-ezel weer herenigd met moeder

Lees verder

Video - Joe Biden (80) breekt bijna nek op podium

Lees verder

Wolken maken later vandaag plaats voor zon

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verliest penis bij vuurgevecht met politie

Lees verder

Duitse politie arresteert stripper vanwege neppistool

Lees verder

Ambtenaar die stuwmeer liet leeglopen vanwege in water gevallen telefoon ontslagen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: