NieuwNieuws

Algemeen

Alibi prins Andrew voor verkrachting valt uit elkaar

Niemand kan verhaal Britse royal bevestigen

Prins Andrew heeft mogelijk geen alibi voor de avond waarop hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan de verkrachting van de minderjarige Virginia Roberts Giuffre. De zestigjarige Britse royal heeft consequent volgehouden dat hij op die avond een 'pizzafeestje' had, maar dat kan door niemand worden bevestigd. Dat blijkt uit onderzoek van de Daily Mail.

Virginia Roberts Giuffre beschuldigd de Hertog van York ervan dat hij haar op 10 maart 2001 zou hebben verkracht. Het verweer van Andrew is dat hij die avond een kinderfeestje zou hebben gehad in de Pizza Express waar zijn dochter Beatrice voor was uitgenodigd. De toentertijd twaalfjarige prinses Beatrice kan zich het pizzafeest niet herinneren. De familie die het feestje had georganiseerd bevestigde aan de Daily Mail dat Beatrice aanwezig was, echter kunnen zij zich niet herinneren of ook de prins op het feestje was.

Niet alleen mensen die voor Andrew in zouden kunnen staan, kunnen zich zijn aanwezigheid niet herinnneren. Ook de agenda van de royals weet er niets van, daarin zou staan dat er voor prins Andrew - na het wegbrengen van zijn dochter - een manicure langs zou komen. Naast dat het verhaal van de prins tot dusver altijd vrij vaag was, zoals ook naar voren komt in een interview met de BBC in november 2019(zie video), is er niemand die het voor hem kan bevestigen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Jeffrey Epstein

Vorig jaar stelde Virginia Roberts Giuffre in een interview met de BBC dat ze werd verhandeld door Jeffrey Epstein. De in 2019 overleden zedendelinquent en miljonair was goed bevriend mtet prins Andrew. Giuffre zei in datzelfde interview dat zij drie keer zou zijn verkracht door prins Andrew. Eén keer hiervan was de bewuste avond waarvan het alibi van Andrew nu erg onder druk is komen te staan.

Hoewel Epstein zelf niet meer in leven is, loopt op dit moment een proces tegen zijn vermeende medeplichtige Ghislaine Maxwell. Maxwell is lang onder de radar geweest, nadat Epstein plotseling in zijn cel was overleden. Zij werd juli dit jaar gearresteerd. De 58-jarige Maxwell heeft afgelopen week verklaard bereid te zijn een bedrag van 28,5 miljoen te betalen om op borgtocht vrij te kunnen komen. Een eerder borgverzoek werd afgewezen in verband met een te groot vluchtrisico.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: