NieuwNieuws

Binnenland

Mogelijk avondklok op oudjaarsdag

Kabinet op zoek naar nieuwe maatregelen

Volgens de bronnen van RTL Nieuws overweegt het brainstormende kabinet een avondklok op oudjaarsdag. Dat zou het makkelijker maken om de verboden op vuurwerk en huisfeestjes te handhaven. 

De bewindslieden formuleren vandaag en morgen naar alle waarschijnlijkheid een nieuw pakket aan maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dinsdag spraken premier Rutte en minister De Jonge nog van een ‘kantelpunt’, maar inmiddels is wel duidelijk welke kant het opgaat. Vandaag zijn er bijna 10.000 nieuwe besmettingen gemeld, en dat aantal stijgt alweer bijna net zo snel als vóór het afkondigen van de huidige regels.

De andere maatregelen waar het kabinet aan denkt zijn een sluiting van niet-essentiële winkels, hotels, musea, theaters en misschien zelfs scholen. Met niet-essentieel worden bijna alle winkels bedoeld die geen supermarkt of drogist zijn. In de eerste lockdown dit voorjaar is een dergelijke sluiting van de detailhandel nooit aan bod gekomen, al kozen veel winkels in de binnensteden er zelf voor de deuren te sluiten. 

Het formele crisisoverleg van het kabinet over te nemen maatregelen is naar voren gehaald en zal morgen plaatsvinden. De verwachting is dat die urgentie ook betekent dat er morgen al een persconferentie is, in plaats van op dinsdag. Dan weten we meer over een mogelijke avondklok, een maatregel die het kabinet eerder al van tafel veegde. Nu denken ze er naar verluidt aan de regel voor één avond in te stellen, om de orde en de rust beter te kunnen bewaken als we 2020 achter ons laten. 

Acteur Paul Ritter (55) overleden

Glamorama

Bekend van o.a. Harry Potter, James Bond en Chernobyl

Lees verder

Reisorganisator D-Reizen is uitgereisd

Binnenland

Failliet verklaard door rechtbank

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Bedreiger van schrijfster Lale Gül aangehouden

Lees verder

Daley Blind rest van seizoen uitgeschakeld

Lees verder

Rutte onthult: Ik kreeg informatie eerder dan de rest

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

VIDEO - Dennis ontdekt alles over cryptomunten bij LiteBit

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Lachgasrit maakt einde aan gloednieuwe auto

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: