NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor een nieuw lockdownweekend

Je hoeft het hele weekend niet van de bank af te komen

Of je plannen had voor dit weekend? Sinds maandag niet meer. Tenzij je echt ontzettend uitkijkt naar die videoborrel. Was leuk, de eerste lockdown, maar nu is de nieuwigheid er wel een beetje vanaf. 

Waar de nieuwigheid nooit vanaf is, zijn de talloze films, series, documentaires en tv-programma's die gemaakt worden. Genoeg vertier voor dit weekend, dus. Bestel nog een pakket bier bij de lokale brouwerij, een doos wijn bij je favoriete wijnman (m/v) en vergeet niet het hele weekend goed eten in huis te halen dankzij het restaurant om de hoek. 

Wij hebben de rest van het zware werk al voor je gedaan. Ook deze week doken we weer in de meest obscure, hartverwarmende en lollige content die je op de verschillende streamingsdiensten vindt. De nieuw-nieuwste titels staan weer op een rij. Zodat jij je dit weekend alsnog niet hoeft te vervelen.

Toch een beetje weg: The Grand Tour Presents: A Massive Hunt

De heren van Top Gear The Grand Tour mochten weer op pad! James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond stapten in een fantastische bolide naar keuze en reisden de wereld weer over. Uiteraard ging de reis gepaard met bijzondere, bizarre en voor ons vermakelijke uitdagingen en opdrachten. Dat resulteert dit keer in A Massive Hunt op Prime. 

De bestemmingen zijn dit keer Madagascar en Reunion. Op die laatstgenoemde scheuren ze over het duurste stuk asfalt ter wereld in zee. In Madagascar trotseren ze de moeilijkste weg ooit en gaan ze verder op avontuur. Wij rijden nog even een rondje door de wijk terwijl we ons inbeelden dat de auto een sportwagen is en de wijk een exotisch landschap.

Nieuw: Fast & Furious 8/The Fate of the Furious (en de rest)

Nou ja, nieuw. Nieuw op Netflix in elk geval. Het op een na laatste deel van de succesfilmreeks Fast & Furious staat eindelijk online. Samen met een hele rits andere films uit dezelfde serie. De film met Dwayne Johnson, Jason Statham, Vin Diesel, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson en natuurlijk Ludacris in de hoofdrollen blijkt ook de achtste keer heel goed te werken. 

Explosies, vette auto's, coole stunts, beetje vechten en nog veel meer actie wordt na zoveel keer gewoon niet saai. Goede reden om de gehele reeks nog een keer te kijken en te eindigen met deel acht dat sinds deze week op Netflix staat. Lang verhaal kort: mysterieuze vrouw verleidt Dominic (Diesel) en zorgt dat hij de mensen die dichtbij hem staan moet verraden. Oh man, als dat maar goedkomt.

Bingen: Temple

Goede mannen doen soms slechte dingen voor de liefde, is het uitgangspunt van de serie Temple. De van origine Noorse serie is opnieuw gemaakt, alleen speelt het zich nu af in Londen. Chirurg Daniël Milton (Mark Strong) wil zijn vrouw redden en begint daarom een illegaal ziekenhuis in de tunnels onder metrostation Temple. Speciaal voor mensen die niet in het systeem willen komen. Criminelen dus, bevestigt de beste vriendin van zijn vrouw, Anna Willems (Carice van Houten). 

Dat kan natuurlijk nooit zonder problemen verlopen. In acht afleveringen nemen de makers je mee in dit superspannende verhaal. Je kijkt het eerste seizoen op Videoland.

Tranentrekker: The Fault in Our Stars

Mocht je zin hebben in een film vol emoties, tieners, drama, kanker en natuurlijk een goed coming of age-verhaal, dan kun je The Fault in Our Stars gerust aanzetten. Schrijver John Green scoorde een wereldhit met zijn gelijknamige boek over Hazel die sinds haar 13e weet dat ze kanker heeft en ook weet dat ze elk moment dood kan gaan. Ze heeft zich daarbij neergelegd, tot ze Gus ontmoet bij een praatgroep voor jonge kankerpatiënten.

De twee worden verliefd en besluiten samen nog even alles uit het leven te halen. Voor zolang het duurt. Want deze tranentrekker zou geen echte tranentrekker zijn zonder het nodige verdriet. Met een ontzettend mooie afloop. Je kijkt 'm via Disney+.

Lekker absurd: Rundfunk: Jachterwachter

Dezelfde acteurs, nieuw verhaal, ander decor en nog meer absurdisme. We kennen de mannen van Rundfunk vooral van hun avonturen op de middelbare school. Yannick van der Velde en Tom van Kalmthout kruipen in deze Rundfunk-film in de huid van twee nieuwe karakters. Ook Pierre Bokma is weer van de partij en samen zorgen ze voor een bijna ongemakkelijk absurdistische film.

Van der Velde speelt een campingopzichter op een camping vol vervelende mensen. Van Kalmthout een ooit kindster die zichzelf in de criminele problemen heeft gewerkt. Als hij naar de camping komt, zorgt dat voor een hoop reuring. Zacht uitgedrukt. 

Bonus: ariana grande: excuse me i love you

Goed, niet voor dit weekend maar wel alvast voor in je agenda. Op Netflix verschijnt op 21 december een documentaire over onze allerfavorietste zangeres van dit moment: Ariana Grande. De vrouw heeft zichzelf laten volgen tijdens haar Sweetener Tour, voorafgaand aan een show in Londen. Kijkers zien haar onderweg, tijdens de repetitie, vlak voor en op het moment supreme. Blijkt dat popster zijn veel meer inhoudt dan een beetje liedjes zingen en dansjes doen op een podium. Als je nog niet verliefd was op Ariana, dan word je dat na deze docu wel. Wat een vrouw.

In je agenda: Dag van de Korte Film

Nog eentje voor in de agenda is de Dag van de Korte Film. Weer een evenement dat is afgelast. Het was de bedoeling dat je op 21 december bij je lokale filmhuis naar een reeks korte films kon kijken. Die filmhuizen zijn allemaal dicht. Dikke pech, maar ook wel weer een beetje geluk. Je kunt de dag namelijk meebeleven vanuit huis. Via Picl, een online videotheek waar je arthousefilms huurt én direct je lokale filmhuis steunt, kun je dit festival gewoon meemaken. Het hele programma vind je hier, inclusief het programma voor als je kinderen hebt die je graag even achter de tv wil parkeren.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: