NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 20 december

In een paar minuten weer helemaal op de hoogte!

Met vandaag: de Britse mutatie, de Kerstman en Doutzen KoeKroes

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Begin december is een besmettelijkere mutatie van het coronavirus vastgesteld in Nederland, dat meldde het ministerie van Volksgezondheidgisteravond. De mutatie werd onlangs ontdekt in het Verenigd Koninkrijk. Om verdere verspreiding tegen te gaan heeft het kabinet een vliegverbod afgekondigd voor reizigers vanuit Groot-Brittannië. De mutatie zou volgens het Britse ministerie van Volksgezondheidniet gevaarlijker zijn dan eerdere varianten, ook zou naar verluid de mutatie geen impact hebben op de effectiviteit van een vaccin. Wel zou deze variant volgens de Britse premier Boris Johnson tot 70 procent besmettelijker zijn. Ondertussen zet Stenaline zijn beste beentje voor, want omdat er niet meer gevlogen mag worden vanuit Engeland naar Nederland is de veerdienst aan het kijken of de capaciteit omhoog kan. En dat op de dag dat we ruim 13.000 nieuwe coronabesmettingen konden melden. Wat zouden we toch moeten zonder bedrijven als Stena Line, Hema en Action. 

Toch wat goed nieuws voor kinderen over de hele wereld, want de Kerstman is gevaccineerd tegen COVID-19. In een CNN uitzending van vandaag vroeg een 6-jarige jongen met een kerstmuts zich hardop af de Kerstman nog wel bij hem op bezoek kon komen in coronatijd. De Amerikaanse immunoloog Stephen Fauci gaf de jongen een geruststellend antwoord. "Ik ben naar de Noordpool geweest en heb de kerstman zelf ingeënt. Ik heb zijn immuniteitsniveau gemeten en hij is klaar om te gaan. Hij kan gewoon door de schoorsteen komen. Hij kan de cadeautjes achterlaten. Er is niets waar je je zorgen over hoeft te maken.”. Nou ja, behalve over het mogelijk sterven van je oma mocht ze het krijgen, of je pappa nog wel een inkomen heeft als de zaak dicht moet en wat dacht je van de spanning tussen pappa en mamma nu ze zo vaak thuis zijn en jij er ook constant bent!

Het is op dit moment bijna niet te doen om in te loggen met je DigiD, het digitale identificatiemiddel van de overheid. Sinds zondagochtend stromen de meldingen binnen op websites als allestoringen.nl. De digitale dienst van de overheid die verantwoordelijk is voor DigiD meldt online dat het systeem ‘beperkt bereikbaar’ is vanwege ‘terugkerende DDoS-aanvallen'. Het betekent dat je even niet kunt inloggen bij de Belastingdienst of je gemeente. Dat is voor even niet zo erg, maar midden in een piek van de coronaverspreiding is het niet zo fijn: veel mensen gebruiken hun DigiD om een afspraak te maken bij een teststraat of om hun uitslag te bekijken. Mensen die zichzelf isoleren in afwachting van hun testuitslag moeten dat mogelijk langer blijven doen, tenzij ze gebeld kunnen worden door de GGD. Deze DiGIDDos is erg lastig en wil je zelf getest worden, dan kun je nog wel bellen met 0800-1202

Supermodel Doutzen Kroes kon niet wachten en heeft haar goede voornemens voor 2021 alvast met de wereld gedeeld. Ze lijkt  te zijn gestopt met haar subtiele complotcarriére: “Ik zal blijven weigeren een kant te kiezen, omdat je als je een kant kiest onderdeel wordt van het conflict en het conflict daarmee voedt.”In plaats van het stellen van ‘kritische vragen’ en het doen van ‘eigen onderzoek’ heeft Doutzen een nieuw mantra dat alles op zal lossen. “Ik zal alle spelers erkennen als universele wezens van LIEFDE en LICHT en blijven focussen op de alternatieven en het positieve. Samen kunnen we een gezonde en liefdevolle wereld tot werkelijkheid dromen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: