NieuwNieuws

Binnenland

Kamerlid Femke Merel van Kooten begint eigen partij

Want we hadden nog niet genoeg partijen

Nederland is alweer een politieke partij rijker. Deze keer is het Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten die haar eigen partij begint met de toepasselijke naam Splinter. Ze spreekt zelf over een partij die gaat strijden voor een betrouwbare overheid, klimaat en privacy.

Van Kooten kwam bij de laatste verkiezingen in de Kamer terecht voor de Partij van de Dieren. Daar stapte ze in juli 2019 uit, waarna ze als zelfstandig Tweede Kamerlid verder ging. In december 2019 sloot ze zich aan bij 50Plus, maar toen die partij in het voorjaar van dit jaar zichzelf kapot ruziede, ging Femke Merel met Henk Krol mee naar zijn nieuwe Partij van de Toekomst. Ook daar vertrok ze na drie maanden en sinds augustus is ze dus weer gewoon zelfstandig Kamerlid. 

Fractiediscipline

Nu wil ze dus de verkiezingen aanvallen met een nieuwe partij. "Ik heb besloten om zelf een nieuwe partij op te richten, omdat ik heb gemerkt dat er behoefte is aan een liberale beweging, waarbij iedereen actief kan meedoen", vertelt ze in het AD. Ze wil afstappen van fractiediscipline, waarbij alle partijleden hetzelfde stemmen op ieder onderwerp in de Kamer. "We voeren levendige discussies, waarna een Kamerlid zelf mag bepalen wat hij of zij stemt. Zoals de grondwet het heeft bedoeld."

Uiteraard is haar partij er voor iedereen. "Iedereen is eigenlijk een Splinter, zo zie ik het. De overheid moet er voor iedereen zijn, niet enkel voor de mensen met een grote mond of een goed georganiseerde lobby in Den Haag." In januari zal ze haar kandidatenlijst presenteren. 

Stevige kritiek op blootplaatje van topmodel met dochtertje

Glamorama

Iedereen boos op Hosk

Lees verder

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1

Sport

Vetrekgeruchten bleken niet waar

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Evenementenbranche sleept de staat voor de rechter

Lees verder

Remkes gaat een weekendje weg met Rutte, Kaag en Hoekstra

Lees verder

Haarlem grijpt in bij volle zalen Theo Maassen

Lees verder

AEX ramt voor het eerst door de 800 punten

Lees verder

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: