NieuwNieuws

Binnenland

Veerbotenverbod geldt niet voor vrachtwagenchauffeurs

DFDS-boot kwam vanmorgen met tientallen vrachtwagens aan in IJmuiden

De veerboot die gisteren zonder passagiers vanuit Newcastle vertrok had wel tientallen vrachtwagenchauffeurs aan boord. Sinds gisteravond mogen na vliegtuigen ook veerboten - in verband met een extra besmettelijke coronamutatie - niet langer personen vervoeren tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Deze beperking blijkt niet te gelden voor vrachtwagenbestuurders.

Burgemeester Frank Dales van de gemeente Velsen, waar IJmuiden onderdeel van uitmaakt, vind het onbegrijpelijk dat vrachtwagens zijn uitgezonderd van de beperkingen. "Of je doet het goed, of je doet het niet. Dit is niet uit te leggen," zegt hij tegen het Parool. "Het doe is om mensen tegen te houden, maar dat doen we dus niet."

Inreisverbod

Het inreisverbod is eenzijdig, vooralsnog kan er wel vanuit Nederland worden gereisd naar Engeland. Vrachtwagens die Newcastle als bestemming hebben zijn dus gewoon welkom aan boord van de DFDS-veerdienst.

Gisteravond besloot burgemeester Dales tot een inreisverbod op aanwijzing van het kabinet. Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam nam dezelfde maatregelen voor Hoek van Holland. Hiermee komt ook de veerdienst van Stena Line, de rederij kondigde gisteren nog aan vanwege het vliegverbod extra personen te gaan vervoeren.

De maatregelen zijn vooral een probleem voor vrachtwagenchauffeurs en medewerkers van de veerdiensten die uit Nederland komen, zij kunnen op dit moment nog niet terugkeren.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: