NieuwNieuws

Binnenland

Forse celstraffen voor 'pedojagers' uit Twente en Duitsland

Het vijftal heeft een oudere man uit Enschede mishandeld en afgeperst

Vijf mannen uit Enschede en Duitsland zijn door de Almelose rechtbank veroordeeld voor de mishandeling, vrijheidsberoving en afpersing van een ouder slachtoffer die door hen in de val was gelokt. Twee mannen 21 uit Enschede en een 27-jarige Duitser moeten voor 32 maanden tot 3 jaar lang de cel in, schrijft RTV Oost. Twee anderen kregen lagere straffen vanwege hun medeplichtigheid opgelegd.

De verdachten kwamen met de oudere man in contact via een datingsite waarop ze zich voortdeden als Suzan, een minderjarig meisje. De twee zouden in augustus afspreken op een parkeerplaats bij een pannekoekrestaurant in diezelfde stad. Dit liep anders, de jongste verdachten zetten bij aankomst een mes op zijn keel en sleurden hem mee op de achterbank van hun auto. De derde hoofdverdachte stapte later in.

Tijdens de rit die hierop volgde werd de oudere man bedreigd met insulineinjecties en gefolterd door de pedojagers. Zij wilden hem niet alleen in de val lokken vanwege zijn vermeende voorkeur voor minderjarigen, ook probeerden ze een bank- en spaarrekening leeg te trekken. Dit gebeurde via internetbankieren nadat pogingen om hoge bedragen uit geldautomaten te halen mislukten.

Eigen rechter spelen

Het slachtoffer is om half vier in de nacht weer op vrije voeten gesteld en hield forse verwondingen aan de roofrit over. Medewerkers van de Rabobank brachten de zaak aan het rollen toen zij contact opnamen met het slachtoffer na een tweetal ongebruikelijke transacties van een paar honderd euro. Nadat de politie werd ingeschakeld, vielen de verwondingen van de man direct op die uit schaamte geen aangifte durfde te doen.

Volgens de advocaat van het slachtoffer heeft hij al maanden last van angstgevoelens. De verdachten lieten in de rechtszaal weten dat ze hem wilden 'aanspreken op hun gedrag' en dat hij hen juist het zwijggeld aanbod. Dit werd door de rechter niet geloofd. Vanwege hun vooropgezette val om zich als minderjarige vrouw voor te doen en vervolgens eigen rechter te spelen in hun auto werd voorbedachte raden bewezen. De straffen die zij hiervoor kregen opgelegd zijn zelfs hoger uit dan de eis van het OM.

Neus van Kaj Gorgels onder handen genomen

Glamorama

Is herstellende van een operatie

Lees verder

Thierry is niet alleen: Zeeuwse 50PLUS-kandidaat ronselt volmachten met briefjes

Binnenland

Frans C. ontkent alles 

Lees verder

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Lees verder

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: