NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 25 december

Eerste Kerstdag of niet, NieuwNieuws is er óók vandaag als feestelijke feestdagpodcast met het allernieuwste nieuws

Vrolijk kerstfeest! Met op deze prachtige eerste kerstdag: Famke Louise plaatst 'erotische video' met Diederik Gommers, Ranch van Michael Jackson eindelijk verkocht en vleesdief sponsort onbedoeld voedselbank. Dit en nog veel meer hoor je feestelijk samengevat in dit gloednieuwe NieuwNieuws-nieuwsoverzicht!


Mocht je ons nou stolgelukig willen maken op deze feestelijke feestdag: abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, wij zijn je dankbaar! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. De uitzending van vandaag wordt mede mogelijk gemaakt door Poliswijzer.nl.

Transcript

Goed nieuws vanaf Serious Request. De actie is gisterenavond geëindigd met ruim 1,6 miljoen euro op de teller. Vorig jaar werd er nog 1,4 miljoen ingezameld. Het geld is bestemd voor het Rode Kruis, dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat in zowel binnen-als buitenland. Dit jaar sloten 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Sophie Hijlkema, Eva Korenman, Rob Janssen en Wijnand Speelman zich op in een hangar op Vliegveld Twenthe in Enschede. Daar stond een loopband voor de zes radiomakers klaar. De horror. Die moest 24 uur per dag draaiende gehouden worden, om zo tijdens het radiomaken het geld in te zamelen. Eerdere jaren liepen de audio-entertainers het hele land door, maar dit jaar werd de actie door de aanwezigheid van het inmiddels welbekende coronavirus omgevormd tot een coronaproof-versie. Het hoogtepunt van Serious Request werd beleefd in 2013, toen  het opgehaalde bedrag 12,3 miljoen euro bedroeg. Sindsdien zette een dalende lijn in, maar nu is er dus weer een stijging te zien. Goed gedaan! 

De ranch van Michael Jackson is eindelijk verkocht. Voormalig vriend en zakenpartner van het popicoon, Ron Burkle, betaalde 22 miljoen dollar voor Neverland. Toen de ranch in 2015 in de verkoop werd gedaan bedroeg de vraagprijs nog 100 miljoen dollar. Neverland heeft dus ruim vijf jaar te koop gestaan en schoof uiteindelijk een stuk minder dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dit heeft mogelijk te maken met de *ahum* interessante geschiedenis van de ranch annex amusementspark. Michael Jackson wordt ervan verdacht kinderen seksueel te hebben misbruikt (allegedly!). De Katholieke Kerk-achtige praktijken zouden zich onder meer hebben afgespeeld op het amusementspark. Jackson werd nooit veroordeeld voor de beschuldigingen. Hij werd in 2005 vrijgesproken.

Een jongeman gaat op social media door het stof vanwege een niet-uitgekomen toekomstvoorspelling. Kevin Singh moest voor de jaarboekeditie 2010 van zijn school voorspellen hoe de wereld er tien jaar later uit zou zien. De amateurwaarzegger, die destijds in groep 7 zat, gokte dat iedereen in 2020 in vrede en gezondheid zou leven. Hij dacht dat er een middel voor iedere kwaal zou zijn in het jaar des Heeren 2020. Niets blijkt minder waar, getuige corona. Het twitteraccount 'Freezing Cold Takes' schandpaalde de falende sterrenwichelaar op twitter. Singh zag zich daarop genoodzaakt publiekelijk zijn excuses aan te bieden. Twittergebruikers lijken het hem te vergeven, maar zijn klasgenoot op dezelfde foto niet. Deze voorspelde dat het Amerikaans Football-team de Dallas Cowboys tussen 2011 en 2020 ieder jaar de Superbowl zouden winnen. Deze voorspelling kwam ook niet uit. De laatste Superbowlzege van de Cowboys stamt uit 2010. 

Ach, Famke Louise, je kan van haar houden of niet, maar ter ere van Kerst heeft ze een bijzonder geestige video gepost op haar Instagram-account. Het is een erotisch geladen filmpje met haarzelf en jawel, Diederik Gommers. In het filmpje is Famke Louise al zingend en in lingerie te zien. Vervolgens wordt er op de deur geklopt, waarna een in het filmpje gemonteerde Gommers in de deuropening verschijnt. Famke zingt dan "alleen door jou voelt het als kerst." Daarna is te zien hoe het stel samen in bed ligt. <…> 

Een 60-jarige dief uit Arnhem heeft onbedoeld voedselbankklanten voorzien van een luxe maaltijd. De supermarktstroper had zeker vijf pakken vis en een tas vol vlees achterover gedrukt. Na een melding van winkeldiefstal bij een supermarkt in Zevenaar gingen de plaatselijke dienders op onderzoek uit, en liepen daarbij de boef tegen het lijf. De man kwam met een onsamenhangend verhaal dat hij contant had afgerekend en ook geen kassabon had. Daarop besloten de agenten contact op te nemen met de supermarkten in Westervoort. Een van de supermarkten had de meneer op beeld staan, terwijl de andere supermarkt wist te bevestigen dat er onafgerekende etenswaren vermist waren. De supermarkten hoefden de gestolen producten niet meer terug, met hygiëne als argument. Normaal gezien wordt het vlees en de vis dan vernietigd, maar de wijkagenten constateerden dat de levensmiddelen nog in prima conditie verkeerden. In overleg met de supermarkten werd het voedsel daarop afgeleverd bij de voedselbank in Zevenaar. En daarom eten vanavond een aantal mensen die het kunnen gebruiken een heerlijke biefstuk of entrecote.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: