NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 26 december

Ook op tweede kerstdag zetten we het belangrijkste nieuws voor je op een rij!

Nog steeds vrolijk kerstfeest! Met vandaag: coronavaccins aangekomen in Nederland, een tienjarige achter het stuur in Rotterdam, Britse voetbalclub verbiedt spelers om boodschappen te doen, onrust in Veen en heftig nieuws over Ron Brandsteder.

Mocht je ons nou gelukig willen maken op deze feestelijke feestdag: abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, wij zijn je dankbaar! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

 Het NNVDD wordt mede mogelijk gemaakt door poliswijzer.nl. 

We beginnen met groot nieuws vandaag met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus. De eerste vaccins zijn vanochtend aangekomen in Nederland. Het gaat om de vaccins van Pfizer en BioNTech. De lading kwam van een fabriek in België en wordt voorlopig opgeslagen bij het bedrijf Movianto in  Oss. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het opslaan van geneesmiddelen. Het Europese geneesmiddelenbureau  EMA keurde maandag de vaccins van Pfizer en BioNTech goed voor de Europese markt. In een paar landen kan het vaccineren zondag al beginnen, Nederland start pas op 8 januari met de eerste vaccinaties. Een kleine groep zorgmedewerkers mag dan als eerste het vaccin toegediend krijgen. Natuurlijk dienen de vaccins goed beschermd te worden en dus was er politiebegeleiding aanwezig en ook het pand zal streng bewaakt worden, omdat er zorgen zijn over vernieling of diefstal door gekken, of anti-vaxxers. . De uitrol van het nog zeer schaarse middel is omstreden bij deze groep, veel van hen geloven in complottheorieën over microchips die via een prik het lichaam kunnen worden ingebracht. Waarom deze mensen denken dat de overheid ze überhaupt zou willen volgen is niet bekend, ze staan namelijk onderaan de lijst van personen die interessant zijn. 

In Rotterdam heeft de politie gisteren moeten ingrijpen bij een wel hele vreemde situatie. Een jeugdagent, wat een agent is die zich specialiseert in jongeren en geen agent van 12, zag een automobilist die maar net boven het stuur leek uit te komen. Het bleek te gaan om een bestuurder van slechts 10 jaar oud. Onder het mom van jong geleerd is oud gedaan mocht hij van de eigenaar van de auto, die naast hem zat, een ommetje rijden. Waarom? Volgens de eigenaar van de auto kon hij prima rijden. De minderjarige automobilist was te jong om een bekeuring te krijgen, de eigenaar van de auto kreeg daarom als enige een boete van €280 voor het laten rijden van iemand zonder rijbewijs. "Wij denken dat ze er dan heel goed vanaf komen" schrijft de politie op Instagram.

Spelers van de  Wolverhampton Wanderers mogen vanaf dit weekend geen boodschappen meer doen. De Premier League-club verbiedt dit om te voorkomen dat teamleden het coronavirus krijgen. Ook gezinsleden van de voetballers mogen niet meer zelf winkelen. "Het is bedoeld om ons team te beschermen" zegt directeur Nuno Espirito Santo tegen de BBC. Door de Britse eindejaarsgolf aan nieuwe coronabesmettingen spelen bijna alle clubs in de Premier League zonder publiek. Alleen bij Liverpool en Everton wordt nog een beperkt aantal toeschouwers toegelaten. Om te voorkomen dat wedstrijden worden geschrapt vanwege besmettingen worden spelers ook twee keer per week getest op het virus. Die maatregelen vond Wolverhampton dus nog niet genoeg. Het is natuurlijk eeuwig zonde voor de spelers en aanhang, want in de plaatselijke Asda Wolverhamppton Superstore is de Cadbury chocolade in de aanbieding, drie halen, twee betalen. In de Dudley Road Supermarket is er 25% korting op bananen te genieten en in de S&D Supermarket kun je wasmiddelen inslaan. Bold 2-in1 washing powder heeft een cashback-actie als je vijf exemplaren scoort. Omdat iedereen in Groot-Brittannië automatisch een zorgverzekering via het ziekenfonds zijn wat dat betreft geen aanbiedingen te vinden. In Nederland wel, via poliswijzer.nl 

De brandweer in Veen (Noord-Brabant) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het blussen van een autobrand moeten staken nadat mensen de brandweerlieden belaagden met zwaar vuurwerk. Het was onrustig rond de plek van de brand, volgens lokale media waren er zo'n honderd mensen op straat, er werd harde muziek gedraaid en mensen hadden drank bij zich. De politie moest in de nacht van donderdag op vrijdag ook al uitrukken voor een paar autobranden, het ging toen volgens de brandweer om vier afzonderlijke branden.  Voorzitter van de politievakbond reageerde via Twitter op het incident in Veen. Hij noemt het voorval "compleet idioot en verwerpelijk". De onrust is een jaarlijks terugkerend fenomeen rond de jaarwisseling in Veen. Vorig jaar brandde er ook al een aantal  auto's uit in aanloop naar oud en nieuw, ook toen werd er geweld gebruikt tegen de hulpdiensten. Dit jaar zijn er naast auto's ook al stapels autobanden in brand gestoken. 

Engelen lijken te bestaan voor Radiopresentator en oud-televisiester Ron Brandsteder. Hij heeft een auto-ongeluk gehad die maar net goed afliep. Niet ver van zijn woning in Breukelenveen werd Brandsteder aangereden. Zijn Bentley, ter waarde van ruim twee ton, ligt in de kreukels. De presentator was onderweg richting Maarssen toen hij werd geraakt door een tegenligger. De bestuurder van de auto is aangehouden, vertelt Brandsteder aan de Telegraaf. "Een benevelde Poolse weggebruiker gebruikte mijn weghelft en dat gaf een flinke klap. Gelukkig heb ik geen lichamelijke schade. Maar ik denk dat mijn auto total-loss is. Ik had op elke schouder een engeltje," aldus de presentator en zanger. Een nog groter raadsel is hoe de beste man met royalty’s van Dokter Bernhard, Lieve Bella Beer en Engelen bestaan niet een Bentley van twee ton kan rijden. 

Onderzoeksrapport rekent af met directeur toneelgroep Oostpool

Binnenland

Grensoverschrijdend gedrag kon jarenlang plaatsvinden

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 19 januari

Tech & Gaming

Het nieuwste NieuwNieuws in een paar minuutjes!

Lees verder

Populariteit e-books flink toegenomen tijdens lockdown

Tech & Gaming

Bibliotheken leenden 44% meer digitale boeken uit dan in 2019

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Fapacteur Ferry Doedens gaat zingen over zijn leven

Lees verder

Banketbakker gearresteerd vanwege peniscupcakes

Lees verder

KNVB en NOC*NSF waarschuwen voor desastreus gevolg avondklok

Lees verder

Inspectie bezorgd over werksituatie maaltijdbezorgers

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.335 nieuwe besmettingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond bijt mishandelende man ziekenhuis in

Lees verder

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Feestgangers: 'Pandemie? Welke pandemie?'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: