NieuwNieuws

Algemeen

Forum voor Thierry komt met nieuwe kandidatenlijst

Jansen weer op 7, Van Haga op 2

Forum voor Democratie heeft na de chaos van de afgelopen maand een nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gepresenteerd. De criticasters van Baudet zijn opgestapt of opgeruimd, en de bruine spil in de ruzie Freek Jansen staat weer op de zevende plek.

Theo Hiddema, de man die eerder zijn ontslag aanbood aan kamervoorzitter Arib vanwege zijn ‘politieke arbeidsongeschiktheid’ kondigde zijn terugkeer deze week aan in een interview met de Volkskrant en staat nu zoals beloofd op de vijftigste plek als lijstduwer. In het gesprek zei hij niets met racisme of antisemitisme te maken te willen hebben, maar wel van Thierry Baudet te houden. Hoe die twee dingen samengaan is niet helemaal duidelijk.

Op nummer drie en vier staan respectievelijk penningmeester Olaf Ephraim en Hans Smolders, raadslid in Tilburg en voormalig chauffeur van Pim Fortuyn. Ook Smolders stapte in november uit de lijst, maar deed dat net als Hiddema niet omdat de partij te weinig deed tegen nazistische, racistische en antisemitische elementen, maar omdat Baudet ‘besmeurd’ werd. Nu hij de partij weer in zijn greep heeft keert ook Smolders terug. 

Gezuiverd

Over nazistische elementen gesproken: Freek Jansen is ook weer terug, op plek nummer zeven. Hij is de man die aan het hoofd stond van jongerentak JFvD en zich niet al te hard inzette om leden die racistische appjes verstuurden uit zijn vereniging te weren. Hij word gezien als de rechterhand van Baudet, onderhoudt banden met de extreemrechtse organisatie Erkenbrand, regelde een etentje met white supremacist Jared Taylor en schreef mee aan de beruchte ‘Uil van Minerva-speech na de Forum-overwinning in maart 2019. 

Op de vorige lijst stonden een hoop mensen die inmiddels door dit soort fratsen opgestapt zijn. Joost Eerdmans, de voormalig nummer 4, en senator Annabel Nanninga hebben inmiddels een eigen partij opgericht, en ook Eva Vlaardingerbroek en Cees Jan Vogelaar zijn vertrokken. De nummer drie van de toenmalige lijst, Nicki Pouw-Verweij, schreef midden in de Forumrel in een brandbrief dat Thierry tijdens een etentje in Tiel had gezegd dat ‘iedereen die hij kende antisemiet is,’ dat ze dat zijn omdat ze ‘een hoog IQ hebben,’ en dat Clinton, Soros, en ‘de pedofielen’ corona de wereld in hebben gebracht. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: