NieuwNieuws

Binnenland

Forum voor Thierry komt met nieuwe kandidatenlijst

Jansen weer op 7, Van Haga op 2

Forum voor Democratie heeft na de chaos van de afgelopen maand een nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gepresenteerd. De criticasters van Baudet zijn opgestapt of opgeruimd, en de bruine spil in de ruzie Freek Jansen staat weer op de zevende plek.

Theo Hiddema, de man die eerder zijn ontslag aanbood aan kamervoorzitter Arib vanwege zijn ‘politieke arbeidsongeschiktheid’ kondigde zijn terugkeer deze week aan in een interview met de Volkskrant en staat nu zoals beloofd op de vijftigste plek als lijstduwer. In het gesprek zei hij niets met racisme of antisemitisme te maken te willen hebben, maar wel van Thierry Baudet te houden. Hoe die twee dingen samengaan is niet helemaal duidelijk.

Op nummer drie en vier staan respectievelijk penningmeester Olaf Ephraim en Hans Smolders, raadslid in Tilburg en voormalig chauffeur van Pim Fortuyn. Ook Smolders stapte in november uit de lijst, maar deed dat net als Hiddema niet omdat de partij te weinig deed tegen nazistische, racistische en antisemitische elementen, maar omdat Baudet ‘besmeurd’ werd. Nu hij de partij weer in zijn greep heeft keert ook Smolders terug. 

Gezuiverd

Over nazistische elementen gesproken: Freek Jansen is ook weer terug, op plek nummer zeven. Hij is de man die aan het hoofd stond van jongerentak JFvD en zich niet al te hard inzette om leden die racistische appjes verstuurden uit zijn vereniging te weren. Hij word gezien als de rechterhand van Baudet, onderhoudt banden met de extreemrechtse organisatie Erkenbrand, regelde een etentje met white supremacist Jared Taylor en schreef mee aan de beruchte ‘Uil van Minerva-speech na de Forum-overwinning in maart 2019. 

Op de vorige lijst stonden een hoop mensen die inmiddels door dit soort fratsen opgestapt zijn. Joost Eerdmans, de voormalig nummer 4, en senator Annabel Nanninga hebben inmiddels een eigen partij opgericht, en ook Eva Vlaardingerbroek en Cees Jan Vogelaar zijn vertrokken. De nummer drie van de toenmalige lijst, Nicki Pouw-Verweij, schreef midden in de Forumrel in een brandbrief dat Thierry tijdens een etentje in Tiel had gezegd dat ‘iedereen die hij kende antisemiet is,’ dat ze dat zijn omdat ze ‘een hoog IQ hebben,’ en dat Clinton, Soros, en ‘de pedofielen’ corona de wereld in hebben gebracht. 

The Queen (95) hekelt ageism: Geef die prijs voor oude mensen maar aan iemand anders

Buitenland

'Ik voldoe niet aan de criteria'

Lees verder

Goffertstadion voorlopig gesloten na tribunefaal

Sport

Opruimen en onderzoeken

Lees verder

FvD wil weten of NTR Squid Game-filmpje strafbaar is

Binnenland

Pepijn van Houwelingen vergelijkt satire met genocide Rwanda

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Volkskrant moet onterecht ontslagen recensent Arjan Peters 370.000 euro betalen #MeToo

Lees verder

Video - Informateurs nodigen Pieter Omtzigt uit voor gesprek

Lees verder

Colin Powell overleden aan coronavirus

Lees verder

Erfgenamen King of Pop willen King of Pop verbieden

Lees verder

Kourtney Kardashian verloofd met Travis Barker

Lees verder

Marc van Ranst: Gelobotomiseerde platwormen intelligenter dan Thierry Baudet

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: