NieuwNieuws

Binnenland

Van Dissel: Versoepelingen pas vanaf februari

Thuiszitten blijft nog wel even duren

Jaap van Dissel, voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT), verwacht dat er pas in februari versoepelingen van de huidige coronamaatregelen kunnen plaatsvinden. Rond die tijd is de eerste groep met mensen gevaccineerd tegen het virus en dat zou moeten helpen bij het afbouwen van de lockdown.

"We gaan vaccineren in januari, een tweede dosis volgt dan medio februari. Dus vanaf die periode zijn vermoedelijk gedeeltelijke versoepelingen mogelijk door de groepen die ingeënt zijn", vertelt hij in een interview met het AD. "Dat wordt voor ons als OMT ook weer een spannende opdracht: hoe adviseer je precies de goede maatregelen, zodat je kunt versoepelen zonder dat het zo snel weer oploopt? Liever ga je niet weer in een harde lockdown."

Eerder ingrijpen

Van Dissel wil niet zeggen dat er is getreuzeld met het invoeren van de extra maatregelen, maar wil wel dat er in de toekomst eerder wordt ingegrepen bij stijgende besmettingscijfers. "De signaalwaarden gaan naar beneden, zodat je eerder overgaat op strengere maatregelen. Nu bleken die waarden toch uit te nodigen om steeds verder op te rekken", legt hij uit. "Wel vraag ik me af wat de reactie is als je adviseert om heel snel een heel zware maatregel te nemen. 'Moeten we nu alweer in lockdown, de aantallen zijn beperkt?' hoor je dan waarschijnlijk."

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: