NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 1 januari

 In een paar minuten weer helemaal op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws!  

Gelukkig nieuwjaar! En wat is er weer veel te melden: de vader van Brexit-premier Boris Johnson vlucht naar Frankrijk, iets met vuurwerk en een verbod, kwelgeest Gordon binnenkort op vrije voeten en een Mexicaanse vreemdganger werd betrapt in de tunnel naar het huis van zijn minnares. Dit en nog veel meer hoor je hapklaar samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar  minuten.

Abonneren kan in Spotify, Apple Podcasts, bij Google Podcasts en op YouTube.  Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig  vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! Beluister de uitzending  van vandaag hieronder. De uitzending van vandaag wordt mede mogelijk  gemaakt door Poliswijzer.nl.

Transcript

Brexit is officieel en er verandert veel voor zowel Britten als Europeanen. Paspoortcontroles, invoerheffingen en onzekerheid voor overzeese Nederlanders. In Britse families is het onderwerp al jaren een spijtzwam en dat geldt in het bijzonder voor de familie Johnson. De vader van de Britse premier was ooit lid van het Europees Parlement en hij werkte voor de Europese Commissie en we kunnen Johnson senior een echte eurofiel noemen. Of nee, dat klinkt een cru, een echte euroseksueel noemen. Nu Groot-Brittannië uit de EU is gestapt gaat vader Stanley Johnson er juist in, want hij heeft officieel een aanvraag ingediend voor een Frans paspoort. Dit moet niet moeilijk zijn, want hij is al deels Frans, of zoals hij zelf zegt: "Het is geen kwestie van Frans worden. Als ik het goed begrijp, ben ik Frans! Mijn moeder is geboren in Frankrijk, haar moeder was volledig Frans, net als haar grootvader" Met de Brexit-breuk voor de deur hebben veel Britten dit jaar een buitenlands paspoort aangevraagd. Sinds januari hebben meer dan 350.000 Britten een paspoortaanvraag gedaan bij een ander EU-staat, zo meldt The Guardian. Of deze Britten op dit moment in een bootje voor Lesbos liggen is niet bekend.  

Sommige mensen doen werkelijk alles voor een beetje vreemdgaan. Waar je in Nederland gewoon Second Love opstart, deed een man in het Mexicaanse Tijuana het heel anders. Alberto, de man in kwestie, legde een ondergrondse tunnel aan tussen zijn eigen huis en het huis van de buurvrouw, Pamela. De geheime gang van de twee schuinmarcheerders werkte lange tijd erg goed, maar het ging allemaal mis toen de man van Pamela, Jorge, plotseling vroeg thuis kwam van zijn werk. Hij spotte Alberto achter zijn bank, maar toen hij daar nogmaals keek was de sneaky buurman verdwenen. Nadat hij de bank had verplaatst ontdekte Jorge een gat in de vloer dat leidde naar de verborgen ondergrondse tunnel. Hij klom in de tunnel en volgde de gang tot in het huis van Alberto. Eenmaal daar aangekomen smeekte Alberto dat zijn buurman de affaire niet zou openbaren aan zijn vrouw die op dat moment in het huis lag te slapen. Daar had Jorge geen boodschap aan en uiteraard verklapte de bedrogen man het geheimpje direct aan de vrouw. Het resulteerde in een vechtpartij tussen de twee mannen, waardoor omstanders de politie belde. Agenten hebben vervolgens Alberto meegenomen om verder geweld te voorkomen. We gokken dat de volgende buurtbarbecue in ieder geval bijzonder ongemakkelijk wordt, tenzij de hele buurt al over Pamela heen is geweest natuurlijk. 

De verdachte van de roofoverval op Gordon komt binnenkort op vrije voeten.

Veel mensen die tegen het vuurwerkverbod zijn zagen dit natuurlijk al aankomen. Nu de jaarwisseling relatief rustig is verlopen en het oogziekenhuis leger was dan ooit op 31 december, gaan de stemmen op om het voor eens en voor altijd te verbieden. Voorop in de strijd gaat de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, die overigens al jarenlang oproept voor een algeheel verbod. "De eerste tekenen van het vuurwerkverbod smaken er bij mij naar dat we dit blijven doorzetten,” aldus Bruls. Bruls concludeert dat een heleboel mensen 'zich keurig aan de regels houden'. "Dus dankzij hen hebben we nu veel minder mensen die naar het ziekenhuis of de huisartsenpost moesten. Dat was natuurlijk ons belangrijkste doel," stelt de Veiligheidsberaad-voorzitter. "Het lijkt erop, zeg ik voorzichtig, dat het gelukt is." Wellicht toch weer een leuke lichtshow in de arena volgend jaar, dat zag er namelijk echt super spectaculair uit. 

De minister van financiën in Ontario in Canada ligt onder vuur omdat uit is gekomen dat hij zich niet hield aan de lockdown in Canada. Terwijl burgers zich sociaal van elkaar distantieerden, was de minister zelf lekker op vakantie in het Caribisch gebied. Hij deed wel alsof hij nog keurig in Canada aan het lockdownen was. Hij had een vliegtuig naar het Caribisch gebied gepakt voor een welonverdiende vakantie. Hij trof de nodige voorbereidingen; hij plaatste tijdens zijn vakantie meerdere van tevoren opgenomen video's en andere posts op sociale media om de schijn op te houden dat hij zich nog altijd in het zelden zonnige Canada bevond. Niets bleek minder waar. De minister schoof zelfs aan bij een Zoom meeting, waarbij hij een achtergrond gebruikte. Deze moest maskeren dat hij lekker aan het strand vertoefde. Er waren echter duidelijk strandgeluiden te horen op de achtergrond. Het werd zo mogelijk nog schaamtelozer. Op kerstavond plaatste Phillips een van tevoren opgenomen video waarin hij het had over hoe een moeilijke tijd het momenteel wel niet is, omdat mensen hun familie en vrienden niet kunnen ontmoeten in verband met de maatregelen. Naar nu blijkt lag Phillips lekker met de beentjes in de lucht op het strand toen zijn kerstboodschap de ether in werd geslingerd. Logischerwijs komt de actie Phillips op veel kritiek te staan, maar hij heeft inmiddels zijn conclusies getrokken en heeft het kabinet verlaten. Wij vragen ons direct af of koning Willem-Alexander gisteren wel echt bij de hulpdiensten in Den Haag was, of dat de beste man nu toch in Griekenland zit.

Run op bezorgjassen en uitlaathondjes om avondklok te omzeilen

Niet Doodchecken

'Avondklok starterpack' met kubustas en oranje jack

Lees verder

‘Burgemeesters en Kamer steunen avondklok’

Binnenland

Verder: thuisbezoek naar één persoon, eventueel vliegverbod

Lees verder

VIDEO - Man met thuisdierentuin staat straks op straat

Binnenland

En Reinout zocht hem op

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Licor 43-dief wordt straalbezopen door agenten naar cel gesleept

Lees verder

Vleermuizen bevuilen Haarlems kerkorgel

Lees verder

Opgesloten Navalny onthult miljardenpaleis Poetin

Lees verder

Senaatleider McConnell voorziet veilige inauguratie Biden

Lees verder

13 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

Lees verder

Onderzoeksrapport rekent af met directeur toneelgroep Oostpool

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 19 januari

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Terrorkraai 'met identiteitscrisis' valt mensen aan bij Drentse supermarkt

Lees verder

Hond bijt mishandelende man ziekenhuis in

Lees verder

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: