NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNiews van 4 januari

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes! 

Met vandaag: opvallend nieuws uit Oss, Big Brother en Fred van Leer.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Liever lezen?

Een opvallend bericht uit Oss vandaag, iets wat natuurlijk niet heel vaak voorkomt, maar de Pfizer-vaccins liggen daar opgeslagen. Een drietal mensen besloot met een koelwagen naar het bedrijf te rijden, omdat ze het heel lang vinden duren voordat de vaccinatie op gang komt. Uiteraard werden de leden van burgerplatform Containment Nu! aan de kant gezet door de politie. Naar eigen zeggen wilden ze hulp bieden bij een snellere verspreiding van de vaccins. Maar nou hoor ik je denken, het kan toch niet sneller dan dat Nederland het momenteel doet? Nou, jawel hoor, maar aanstaande woensdag gaan we dan ook eindelijk beginnen in Nederland en dat is twee dagen eerder dan gepland was. Jeej! De eerste gelukkigen zijn zorgmedewerkers en na een oproep van ziekenhuizen zijn er 30.000 vaccins van Pfizer vervroegd beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ondertussen blijft Duitsland nog de gehele maand in lockdown en zijn in Engeland de eerste Oxford-vaccins uitgedeeld. Ben je weer helemaal bij. 

Het grootste gedeelte van corporate Nederland is vandaag weer begonnen en veel mensen maken gebruik van Slack. Super, heerlijk stukje communicatie. Het is in feite een soort zakelijke Whatsapp en de dienst heeft last van een storing. Het is nog onbekend hoe lang de storing gaat duren. Ook is het niet duidelijk wat de storing heeft veroorzaakt. 

Weet je nog, het jaar 1999. Laat je niet gek maken Ruud en natuurlijk: batsen met Bart en Sabine. Vanavond gaat een nieuw seizoen van Big Brother van start, waarbij acht deelnemers zich 100 dagen laten opsluiten in een huis waar ze 24 uur per dag worden gevolgd. Nu was het batsen met Bart en Sabine in Nederland een romantisch succesverhaal, is het in andere landen wel eens fout gelopen met seks in de villa. Daarom zijn er nu nieuwe regels opgesteld. De bewoners mogen alleen met elkaar de koffer induiken nadat ze allebei hun duim hebben opgestoken naar de camera. Daardoor is het voor de televisiemakers duidelijk dat ze allebei instemmen met hun intieme momentje, zo meldt Nu.nl. Hiermee hoopt het productieteam situaties zoals in Spanje in 2017 te voorkomen. Daar werd één van de vrouwelijke deelnemers verkracht door een mannelijke deelnemer na een avondje stevig zuipen. Carlota Prado en José María López waren een relatie begonnen in het huis en na een avondje flink doorhalen bracht José de dronken Carlota naar bed, waarna hij er zelf bij ging liggen. Daar zou hij seks met haar hebben gehad terwijl zij al sliep. Hij werd gestopt door het productieteam die hem over de intercom aansprak. Hij is direct uit het huis gezet en de rechtszaak tegen hem loopt nog. 

Waar veel mensen in januari alcohol even een maandje aan de kant zetten, trekt Fred van Leer nog een fles open. De stylist heeft geen enkele boodschap aan Dry January en zuipt er gewoon op los. Cheers Fred!

Ondanks zijn rol in de schandalige kinderopvangtoeslagaffaire ziet Lodewijk Asscher geen reden om op te stappen als de lijsttrekker van de PvdA. Sterker nog, hij ziet zichzelf als de aangewezen man om het vertrouwen in de overheid te herstellen. Het vertrouwen dat een flink deuk opliep door de kinderopvangtoeslagaffaire. Asscher was van 2012 tot 2017 minister van Sociale Zaken. In die periode werden duizenden ouders door de Belastingdienst ten onrechte aangemerkt als fraudeur. Asscher was als minister weliswaar niet verantwoordelijk voor de fiscus die dit uitvoerde, maar wel voor de Wet kinderopvang die extreem streng werd gecontroleerd. Op 21 december bood hij nog zijn excuses aan voor zijn rol in de affaire en daarmee lijkt het voor de PvdA'er wel klaar. Het kabinet sprak gisteren in het Catshuis opnieuw over het rapport Ongekend Onrecht over de toeslagenaffaire. Premier Rutte meldde na afloop dat er nog geen conclusies zijn getrokken over eventuele politieke gevolgen voor de verantwoordelijke bewindslieden.

Jarod Nandin, een bekende gamer, is overleden aan het coronavirus. Nandin werd bekend toen hij in 2013 verkleed als de World of Warcraft-gamer uit South Park naar een gamersconferentie kwam. In de South Park-aflevering Make Love, No Warcraft komt een World of Warcraft-speler voor. In de aflevering worden spelers van de game op de hak genomen. Nandin, die het spel zelf graag speelde, kwam naar een gameconferentie verkleed als het inmiddels bekende karakter. Zijn outfit, kapsel en de etenswaren op de tafel die hij meesleepte, deden mensen zo aan het karakter denken, dan Nandin werd omgedoopt tot South Park Guy. Nandin liet op 18 december weten dat hij het coronavirus had opgelopen. Hij is flink ziek geworden van het virus en uiteindelijk overleden, meldt Wowhead. Zijn postuur zal niet geholpen hebben, hij lustte wel een karbonaadje. 

Senaatleider McConnell voorziet veilige inauguratie Biden

Buitenland

Twee leden Nationale Garde op non-actief

Lees verder

13 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

Binnenland

Met drie procent gestegen sinds december

Lees verder

Onderzoeksrapport rekent af met directeur toneelgroep Oostpool

Binnenland

Grensoverschrijdend gedrag kon jarenlang plaatsvinden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

PODCAST - Het NieuwNieuws van 19 januari

Lees verder

Populariteit e-books flink toegenomen tijdens lockdown

Lees verder

Fapacteur Ferry Doedens gaat zingen over zijn leven

Lees verder

Banketbakker gearresteerd vanwege peniscupcakes

Lees verder

KNVB en NOC*NSF waarschuwen voor desastreus gevolg avondklok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond bijt mishandelende man ziekenhuis in

Lees verder

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Feestgangers: 'Pandemie? Welke pandemie?'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: