NieuwNieuws

Binnenland

Thierry 'onthutst' over tweede vertrek Hiddema

Maar zal voor altijd van hem houden

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft gereageerd op het vertrek van Theo Hiddema als lijstduwer voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Hiddema gooide afgelopen nacht de handdoek voor de tweede keer in de ring vanwege het coronapopulisme van het nieuwe Forum. Baudet is ‘onthutst,’ maar betuigt vooral ook zijn waardering voor de Amsterdamse advocaat.

Thierry heeft voor de verklaring zijn schrijvershoed weer eens opgezet. Na Hiddema’s liefdesverklaring in de Volkskrant waarin hij zijn terugkeer aankondigde is het nu aan Baudet om zijn waardering voor zijn kamerkameraad uit te spreken. “Ik voel niets dan respect en liefde voor hem als persoon. Vol warmte denk ik terug aan alle avonturen die we samen hebben beleefd: de campagnes, de zalen en gesprekken, de Kamerdebatten. Maar ook de avondjes bij hem thuis, soms met koffie en kroketten; meestal met wijn en wilde plannen. De autoritjes naar verre oorden. Het samen ontdekken van het bestaan in de Haagse gangen.”

Blij is hij niet met Hiddema’s besluit - “ons corona-standpunt is al maanden hetzelfde” - en de manier waarop - “met een nachtelijk appje en een vrijwel direct daarop volgend bericht in de media.” Thierry houdt de spreekwoordelijke deur open voor een tweede terugkeer van de Hiddemeister. “Ik ben dankbaar voor alles wat we samen hebben beleefd, voor al zijn wijsheid en humor. Onze deur blijft voor hem altijd op een kier - misschien wel net als de deur van zijn hart.”

Vanmorgen vroeg werd duidelijk dat Hiddema er de brui aan gaf. In een wederom vrij typisch Hiddemiaanse verklaring, gericht aan de ‘Grote Leider,’ schreef hij opnieuw van de lijst te willen. “Ik ga niet een Van Haga met applaus bejegenen die beweert dat Rutte met dit virus het land in een dwangstaat wil veranderen. Zoiets vind ik populisme.” Of de strafpleiter daarmee wil zeggen dat eerdere Forumstandpunten niet populistisch zijn is niet bekend. 

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: