NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Nieuw jaar, nieuwe releases

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent in het geval van 2021 nog steeds niet naar de bioscoop kunnen. Gelukkig staan er bij de streamingsdiensten wel heel wat toffe releases op de planning. Nog even volhouden in de thuisbioscoop, dus.

Om te zorgen dat je niet verzuipt in de keuzestress, heeft de NieuwNieuws-redactie de nieuw-nieuwste releases voor je bekeken, beoordeeld en beschreven. Weet jij zonder twijfel wat je dit weekend moet kijken. Chips, bier en gaan. Die goede voornemens komen wel als we gevaccineerd zijn.

Bingen: Cobra Kai seizoen 3

Daniel LaRusso en Johnny Lawrence zijn opnieuw te zien op Netflix! Het derde seizoen van Cobra Kai staat online en dat is zeker geen straf. In de dojo van Johnny staat weer een hoop drama op het programma. En natuurlijk een hoop karate. 

Dit nieuwe seizoen is overigens wel anders dan de vorige twee seizoenen. Waar de eerste twee seizoenen de nodige humor hadden, wordt het in seizoen drie serieuzer en krijgen de karakters meer diepgang. Dus mocht je je de eerste twee seizoenen afgevraagd hebben of het een opvolger was van de Karate Kid-franchise of een parodie: er werd vermoedelijk naar dat eerste toegewerkt. 

Terug van weggeweest: Flikken Maastricht

Op het moment van publicatie is Flikken Maastricht nét een half uurtje geleden afgelopen op NPO 1 dus je kunt nog snel naar de zender zappen en terugkijken. Of je kijkt alles alvast via NPO+. Hoe dan ook: de opening van het vijftiende seizoen van de hitserie is volgens acteur Victor Reinier 'de beste seizoensopening ooit'. 

Samen met Angela Schijf speelt hij de hoofdrol in de inmiddels langstlopende dramaserie van ons land. In het komende seizoen lopen werk en privé door elkaar en komt het gevaar voor agenten Wolf en Eva van binnenuit. Het belooft weer een seizoen te worden waarin we aan de buis gekluisterd zitten. Elke vrijdag om 20:35 op NPO1.

Op tv: Mad Max 1 & 2

Mocht je wanhopig zijn omdat het in 2021 allemaal niet veel beter dreigt te worden, het kan altijd erger. Rampenfilms weten ons altijd door zware tijden heen te slepen. Zeker als daar nog wat gemotoriseerde voertuigen en een hoop actie inzitten. Vermoedelijk is dat de reden dat Veronica zaterdag vanaf half negen 's avonds Mad Max 1 en 2 uitzendt.

In de eerste twee films uit de Mad Max-reeks speelt een jonge Mel Gibson agent Max, die een bendelid heeft vermoord en daarom zijn leven niet zeker is. Zijn vrouw wil dat hij stopt bij de politie maar dat krijgt ze Max niet aan zijn verstand. In deel twee zijn steden zoals we die kennen inmiddels verleden tijd en zwerft hij rond en probeert hij te overleven. Om je eraan te herinneren dat binnen met je voetjes omhoog een filmpje kijken toch niet altijd even ellendig is.

Recente geschiedenis: The Big Short

In de zero's leek het qua geld allemaal niet op te kunnen. We konden huizen kopen, hadden werk en alles liep economisch gezien op rolletjes. Tot er wat banken omvielen, huizenprijzen kelderden, mensen banen verloren en het hele welvarende westen in de nesten zat. Niemand zag het aankomen, op een paar poppetjes in de sector na. De verhalen van deze mensen zijn verzameld in de film The Big Short.

De hoofdpersonen speculeren vlak voor de bubbel knapt op onder andere de huizenmarkt. Drie waargebeurde maar uiteraard ietwat gedramatiseerde verhalen komen in The Big Short bij elkaar. Kun je alvast wat leren voor de volgende aankomende crisis. De film uit 2016 staat sinds deze week op Videoland, mocht je dat niet hebben dan is 'ie ook te zien op Prime. Meer in deze categorie? Naast The Wolf of Wall Street (Netflix en Prime) is The Laundromat (Netflix) dan een aanrader. 

Nieuwe talkshow: Earth to Ned

Vergeet Graham Norton, James Corden, Jimmy Kimmel en iedere andere talkshowhost die je kunt bedenken. Disney+ heeft hemel en aarde afgezocht naar de perfecte presentator en kwam uit bij het buitenaardse wezen Ned. Ned had eigenlijk het kwaadaardige plan de wereld over te nemen maar werd verliefd op onze popcultuur en besloot daarom maar een talkshow te beginnen: Earth to Ned.

Ned - niet echt een buitenaards wezen natuurlijk - komt uit de stal van de Muppets: de zoon van Muppets-bedenker Jim Henson, Brian Henson, doet zelfs de stem van de pop. Hij is naar eigen zeggen al jaren bezig met de show en het is precies wat we nodig hebben in 2021. Humor, leuke gasten en buitenaardse wezens. Te gast zijn onder andere  Gillian Jacobs (Community, Love), BB-8 (Star Wars) en RuPaul Charles (RuPaul's Drag Race, AJ & The Queen).

Lekker melodramatisch: The Call of the Wild

Disney heeft sinds de sluiting van de pretparken en veel bioscopen de focus gelegd op Disney+ en dat is te merken. Er komen heel wat vette series aan (denk aan veel Star Wars en een hoop uit de Marvel Studio's) en ook qua films blijven ze gewoon via de eigen kanalen lanceren. En mocht je gek zijn op pompeuze, melodramatische, emotionele dierenfilms, dan hebben we goed nieuws. Disney besloot The Call of the Wild te verfilmen, naar boek van Jack London.

In de film gaat John Thornton (Harrison Ford) met de hond Buck op avontuur naar de laatste plek op aarde, Yukon. Hond Buck blijkt niet alleen avontuurlijk, maar ook een geboren leider. Hij bouwt een band op met John en hij komt erachter dat het gedomesticeerde leven misschien toch niet helemaal zijn ding is. Een soort coming-of-age film over een hond, dus.

Meer dieren: Fantastic Mr. Fox

Meer boekverfilmingen over dieren vind je sinds kort op Amazon Prime: daar bekijk je Fantastic Mr. Fox. Een stuk luchtiger dan The Call of the Wild. Regisseur Wes Anderson verfilmde het humoristische boek van Roald Dahl over de fantastische meneer Vos die een fantastisch leven heeft. Alleen zijn buren zijn iets minder fantastisch. Gelukkig gaat het hier om een vos en is een sluw plan zo gesmeed. Deze film met onder andere George Clooney en Meryl Streep is inmiddels toch wel een klassieker te noemen.

Kunstzinnige horror: A Cure for Wellness

Mocht je het arthouseniveau nog een stukje hoger willen tillen, dan heeft Prime A Cure for Wellness voor je toegevoegd. Alsof je een nachtmerrie instapt. De jonge Lockhart werkt voor een groot bedrijf en wordt op missie naar de Zwitserse Alpen gestuurd. De CEO van het bedrijf verblijft daar in een kuuroord en laat in een brief weten dat hij mooi niet meer terugkomt. Begrijpelijk, als je het kuuroord eenmaal hebt gezien. Aan Lockhart de taak om hem mee naar huis te krijgen, dat blijkt alleen een stuk moeilijker dan hij denkt. Ontzettend surrealistische, horrorachtige film. Beetje vaag, maar wel vet én lekker artsy.

Oh, en vergeet niet dat Wie is de Mol? vorige week is begonnen. Kijk dus nog snel aflevering 1 terug zodat je zaterdag bij bent wanneer aflevering 2 om half negen op NPO1 verschijnt.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.   

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: