NieuwNieuws

Binnenland

Coronacijfers: 7.383 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Er overleden wel meer mensen aan het virus

Vandaag een afname in het aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Het RIVM meldt dat er tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 7.383 mensen positief getest werden op het coronavirus. Dat zijn er 764 minder dan gisteren. Het aantal dat vandaag binnenkwam ligt tevens lager dan het daggemiddelde van de afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 7.544 positief getesten werden gemeld. Vrijdag nam het aantal besmettingen ook af ten opzichte van donderdag. De daling zet dus door, maar neemt wel af.

Minder ziekenhuisopnames

Ook kwamen er vandaag meer ziekenhuisbedden leeg te staan doordat er meer patiënten naar huis mochten of overleden dan dat er nieuwe patiënten werden opgenomen. Momenteel liggen er 2.574 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis, tegenover 2.644 mensen gisteren. Van deze mensen liggen er nu 700 op de Intensive Care, waar dat gisteren nog 708 mensen waren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen werden vandaag 241 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Gisteren waren dat er 8 meer. Op de Intensive Care werden met 44 nieuwe opnames vandaag wel meer zieke mensen opgenomen ten opzichte van gisteren (37). 

Doden

Er werden vandaag daarnaast 139 door Covid-19 overleden personen gemeld bij het RIVM. Gisteren waren dat er 89. De afgelopen week lag het gemiddelde aantal gemelde doden op 107 mensen per dag. Een week daarvoor was het gemiddelde nog 86 doden per dag. 

Volgens het CBS ligt het aantal doden daarbij in werkelijkheid hoger, omdat mensen waarvan niet bekend was dat ze het coronavirus droegen, niet worden meegerekend in de cijfers. 

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: