NieuwNieuws

Tech & Crypto

Amazon zet hosting Twitter-alternatief Parler stop

Techreuzen pakken omstreden platform aan

In een brief aan Twitter-alternatief Parler heeft Amazon laten weten de hosting van het sociale medium stop te zetten. Parler groeide erg in populariteit nadat de blauwe vogel een grote QAnon-schoonmaak deed en het account van de Amerikaans president Donald Trump definitief deactiveerde.

Amazon schrijft in de brief dat het Parler 98 voorbeelden had gestuurd van berichten die geweld aanmoedigen. Volgens de webshop en techgigant worden de bewuste posts niet verwijderd. "Het is duidelijk dat Parler geen effectieve aanpak heeft om te voldoen aan de regels van Amazon", schrijft het bedrijf volgens de New York Times in de brief aan het sociale medium.

"Amazon levert technologie en diensten aan consumenten over het hele politieke spectrum, en we respecteren het recht van Parler om zelf te bepalen wat het platform toestaat. Echter kunnen we geen diensten leveren aan een bedrijf dat niet in staat is om effectief content te verwijderen die aanzet tot geweld jegens anderen."

Apple en Google

Amazon is niet de enige multinational die actief optreedt tegen Parler. Ook techgiganten Apple en Google troffen maatregelen tegen het platform. Zo stelde Apple vrijdag een ultimatum van 24 uur voor Parler om het medium op te schonen. Parler leek in die tijd sommige berichten te hebben verwijderd, maar dat was volgens de techreus niet genoeg. "We hebben altijd diverse meningen toegestaan in de App Store", schrijft Apple in een verklaring. "Maar er is geen plaats op ons platform voor bedreigingen en geweld."

Hoewel ook Google het twitter-alternatief uit de Play Store heeft geschrapt, blijft de app wel beschikbaar voor Androidtoestellen. Het besturingsysteem staat - in tegenstelling tot Apple's IOS - toe dat externe applicaties kunnen worden geïnstalleerd. 

De algemeen directeur van Parler, Jeffrey Wernick, is van mening dat de uitbanning van het platform te wijten is aan 'cancel culture'. Hij adviseert andere sociale media start-ups om niet te proberen in Apple's App Store te worden toegelaten. "Als je investeerders verzamelt en vervolgens zo eindigt als Parler, wat heeft het dan voor zin?"

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: