NieuwNieuws

Niet Doodchecken

'Te sexy' psycholoog raakt titel kwijt

Vlaamse beroepsgroep kan niet tegen sexy Insta-plaatjes

De Belgische psycholoog Kaat Bollen is niet langer psycholoog. Een tuchtcommissie acht haar te sexy om dit beroep uit te oefenen en stelt zelfs dat haar sexy verschijning en activiteiten de waardigheid van de beroepsgroep beschadigd. Dat dit gaat om haar privéleven, vindt de commissie onbelangrijk.

Bollen plaatst wel eens een sexy foto op haar Instagram-pagina, werkte achter de schermen mee aan een vrouwvriendelijke pornofilm en deed een presentatie in een nachtclub in een korset en netkousen. Dit vond echter allemaal plaats in haar privéleven en heeft volgens haar geen enkele invloed op haar werk. Een collega was het daar niet mee eens en vond dat haar optredens de waardigheid en geloofwaardigheid van hun gezamenlijke beroep aantasten.

De tuchtcommissie was het daar mee eens en gaf haar een officiële waarschuwing. Bollen tekende daar beroep tegen aan, maar dat mocht niet baten. "Ook in beroep vindt de psychologencommissie dat ik de waardigheid van het beroep in gedrang breng. De waarschuwing bleef dus overeind. Ik kan er niet bij", schrijft ze.

Titel weg

Kaat vindt de bemoeienis van de beroepsgroep met haar privéleven niet kunnen en zegde daarom haar lidmaatschap van de psychologencommissie op. Daardoor mag ze zichzelf niet langer psycholoog noemen. "Dat doet pijn en dat is moeilijk", concludeert ze. Al betekent dit niet dat ze helemaal zonder werk zit. "Gelukkig ben ik ook nog oplossingsgericht therapeut en seksuologe en kan ik dus mensen blijven bijstaan en ontmoeten." 

Minister boos

De zaak kan nog een staartje krijgen, want inmiddels is het verhaal doorgedrongen tot de Belgische regering. De Vlaamse minister voor Gelijke Kansen, Bart Somers, wil kijken of de commissie aangepakt kan worden. "Dit is schade toebrengen aan wat vrouwen wel of niet mogen doen of dragen in hun vrije tijd", concludeert hij. "We moeten hier geen kledingpolitie. Dit is echt ongehoord. Toen ik het las, dacht ik dat ik was teruggevallen in de jaren 50 van de vorige eeuw."

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: