NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Veeg je agenda maar leeg, genoeg te zien op je scherm

Coronatechnisch gezien is 2021 niet veel beter dan Het Jaar Dat Niet Genoemd Mag Worden, wat nieuwe releases betreft gaat het wél de goede kant op. Onder andere Disney heeft een hoop spannends op de planning staan en streamingsdiensten als Videoland, Prime en Netflix hebben wat mooie titels aangekocht. Genoeg te doen dit weekend, dus.

Mocht je door alle trailers het aanbod niet meer zien, dan hoef je je geen zorgen te maken. De redactie van NieuwNieuws zat weer de hele week achter een scherm om de beste releases er voor je uit te pikken. Hoef jij het niet meer te doen. Fijn weekend!

Langverwacht: WandaVision

Eén van de Disney-series waar we al lang op zitten te wachten is WandaVision. (Let op: hier volgen spoilers.) Na de dood van Vision in Avengers: Infinity War leidt Scarlet Witch (in het echte leven Wanda Maximoff) het perfecte leven. Denkt ze. Iedere keer belandt ze in een nieuwe sitcom waar de lachbanden perfect getimed zijn en haar leven tot in de puntjes klopt. En dat klopt niet. Want Vision is dood en toch hebben ze samen het perfecte leven.

Deze nieuwe serie uit het Marvel-universum is heel wat anders dan wat we kennen en wat eraan komt. De vreemde combi van een serieuze serie in een sitcomsetting zorgt voor een bijzondere kijkervaring. De makers durven volgens kijkers risico's te nemen. Houden we van, want Disney houdt het vaak graag veilig. Bingewaardig.

Nerds en drugs: Dope

Hij is een student waar niemand wat op aan te merken heeft en hij wil maar één ding: naar Harvard. Zijn cijfers zijn goed en hij leidt een prima leven. Ondanks dat hij wel hard zijn best moet doen te overleven in The Bottoms, een ruige buurt in het Californische Inglewood. Wanneer hij een zak mdma in zijn rugzak gestopt krijgt, zijn de poppen aan het dansen. Dus, denkt Malcolm, daar maak ik dan maar gebruik van. En dat loopt ongeveer net zo soepel als je bij een beginnende drugsdealer zou verwachten.

Heerlijke feelgood-film die je sinds deze week op Videoland kijkt. Shameik Moore (The Get Down) speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door onder andere Zoë Kravitz (Big Little Lies) en Blake Anderson (Workaholics). 

Stukje geschiedenis: One night in Miami

Nou oké, niet helemaal een stukje geschiedenis maar gebaseerd op. De makers van de film hebben een ontmoeting tussen Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown en Sam Cook georganiseerd in Miami, waar de vier inmiddels historische mannen de overwinning van Ali vieren. Die heeft net Sonny Liston verslagen. De heren bespreken niet alleen de wedstrijd, ook de positie van de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten. Ze vragen zich af hoe ze kunnen streven naar gelijkheid. Je kijkt deze film op Prime.

Beklemmend: Birdman

Een film die je absoluut niet moet kijken als je niet zo lekker in je vel zit is Birdman. In deze enorm beklemmende arthousefilm wordt een acteur gevolgd die groot is geworden met de Birdman-franchise. Daarin speelde hij - je raadt het al - een vogelman. Het karakter is alleen zo in het hoofd van de aan lagerwal geraakte acteur Riggan Thomson (Michael Keaton) geslopen dat hij telkens tegen Thomson praat. En zijn leven beïnvloed.

Thomson is ondertussen bezig met zijn comeback, maar dan op het toneel. Zijn psychische problemen zorgen voor spanningen op de vloer. Filmmaker Alejandro González Iñárritu neemt je als kijker mee in zijn hoofd, zijn waanbeelden en zijn vreemde acties. De muziek die wordt gebruikt maken deze film nog een stukje naarder dan ie al is.

Op tv: The Good, The Bad and The Ugly

Wat is een betere manier om het weekend af te sluiten dan met een goede, oude western? Niks, toch? Eén van de hoogtepunten in het spaghettiwesterngenre is toch wel The Good, The Bad and the Ugly uit 1966. Met in de hoofdrol natuurlijk Clint Eastwood en muziek van niemand minder dan Ennio Morricone. Zondagavond zendt RTL7 de film om 20:00 uur uit en we kunnen er weinig anders van maken dan dat op de bank ploffen en de tv aanzetten gewoon één van de beste ideeën voor de zondagavond is.

Ook op tv: Hail, Ceasar!

Op SBS9 is zondagavond een film uit een heel ander genre te zien: Hail, Ceasar! van The Coen Brothers. Deze heerlijk chaotische, kleurrijke en absurdistische film begint om 20:30 uur en we raden 'm met klem aan. George Clooney als vervelende acteur, Scarlett Johanssonn als zuipende, vloekende en rokende actrice, Tilda Swinton als vervelende columniste/roddeljournaliste, Channing Tatum als danser en mysterieuze acteur en Jonah Hill als filmagent. Eén grote chaos, veel humor en een lekkere plottwist.

Bingen: Disenchantment

Waarom we niet iedereen constant over Disenchantment horen praten, snappen we ook niet. De makers van The Simpsons en Futurama zijn inmiddels toe aan een derde seizoen van deze briljante geanimeerde fantasyserie. Daarin volgen we prinses Bean, die een demoon en kabouter heeft gekregen in het eerste seizoen. Bean heeft er vooral geen zin zich prinsesselijk te gedragen en grijpt graag naar de fles. Of middeleeuwse pul bier, in dit geval. En zet het na een paar glazen alcohol op een rellen. Grappig, raar en heerlijk om je tv-avond nog even mee af te sluiten.

Moet je gezien hebben: Easy A

Als er één chickflick is die iedereen gezien moet hebben, is het Mean Girls. De romantische tienerkomedie die op nummer twee staat, is Easy A. Klinkt in eerste instantie als een vervelende romkom maar hij is veel beter dan dat. Schrijf 'm niet af op de verhaalomschrijving maar slinger 'm aan op Netflix. Hij is echt heel goed.

Het verhaal gaat over Olive Penderghast (Emma Stone) die verkondigt dat ze date met een gast, die in het echt helemaal niet bestaat. De mug wordt al gauw een olifant en de roddel blaast op naar dat het een one night stand zou zijn geweest. De voorheen onzichtbare Olive wordt ineens gezien als de sloerie van de school. Ze probeert haar reputatie te gebruiken om de homoseksualiteit van een klasgenoot te verbergen. Kortom: alles wat er mis is op een middelbare school (en vaak in het echte leven). Sletten worden als slecht bestempeld en homo's nog steeds gepest. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Niet Doodchecken

"Het is body shaming en pestgedrag" - moeder die hier 150.000 dollar per maand mee binnenharkt

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Niet Doodchecken

Ook geen Tupperwareparty's meer...

Lees verder

Nieuwe versoepelingen in België voorlopig van de baan

Buitenland

“Als het stormt kan je niet opstijgen” - premier Alexander de Croo

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rosamund Pike kreeg virtuele borstvergroting voor filmposter

Lees verder

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 26 februari

Lees verder

VIDEO - Willem Engel nog niet klaar met strijd tegen avondklok

Lees verder

Hugo maant horecaondernemers tot geduld en behoedzaamheid

Lees verder

In container gedumpte baby was van minderjarige ouders

Lees verder

Terrassen open? De Jonge: ‘Nee, is dom’

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.152 nieuwe besmettingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Vogelaar spot zeldzame 'half-man-half-vrouw'-vogel in Pennsylvania

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: