NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 12 januari

Binnen een paar minuten weer op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws

Met vandaag Randstedelingen verhuizen massaal naar het Noordoosten van het land, de lockdown nu verlengd tot 9 februari en Ricky Gervais wil voor de leeuwen geworpen worden na zijn dood.

Lijkt het je tof om dit iedere dat te horen? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel!

Beluister de uitzending die medemogelijk gemaakt wordt door Deck Verzekeringen van vandaag hieronder. 

Transcript

Het NieuwNieuws van de dag wordt mede mogelijk gemaakt door Deck Verzekeringen.

Uiteraard was het allemaal al bekend, maar de lockdown in Nederland wordt met drie weken verlengd, tot en met dinsdag 9 februari. Er is grote angst voor de Britse coronavariant die nu in Engeland en Ierland om zich heen slaat. De financiële steun richting bedrijven wordt uitgebreid, daar wordt later meer over bekend. 

De scholen blijven dicht, op kinderen van mensen met vitale beroepen na, maar voor de middelbare scholen gaat wel weer de anderhalvemetermaatregel terug. Er wordt gekeken of de basisscholen en kinderopvang eerder open kunnen, op 25 januari, maar daar wordt eerst onderzoek gedaan worden naar hoe besmettelijk de nieuwe variant is onder kinderen. Er wordt gewaarschuwd voor een eventuele avondklok in de toekomst, om vooral groepsvorming onder jongeren te bedwingen, maar daar is nog geen sprake van. Tot slotte de dringende oproep: blijf tot en met maart in Nederland. 

Er gaat niks boven Groningen en dat geldt voor steeds meer Nederlanders. Aangezien een bescheiden woning in de randstad inmiddels amper meer te betalen is voor Jan-best-wel-boven-modaal-inkomen, trekken steeds meer mensen naar het noordoosten van het land. Ook het aandeel thuiswerken zal hiermee te maken hebben, dat blijkt uit cijfers van de Hypotheker. In Overijssel zijn in 2020 37% meer hypotheekaanvragen gedaan, gevolgd door Groningen, Flevoland en Drenthe met respectievelijk 35, 32 en 31% stijging. 

Welke plaats het meest aantrekkelijk is? Emmen. Maak het mee! Huizenkopers zouden steeds meer behoefte hebben aan meer ruimte en een groenere omgeving. Dit geldt overigens niet voor Zeeland en Friesland, daar wil nog steeds niemand wonen. 

Advocaat Vasco Groeneveld heeft namens twintig gedupeerden aangifte gedaan tegen vijf voormalige en huidige bewindslieden vanwege hun rol in de kinderopvangtoeslagaffaire. De aangifte is gericht tegen de huidige ministers Van Ark (Medische Zorg), Hoekstra (Financiën) en Wiebes (Economische Zaken) en tegen de afgetreden staatssecretaris Snel (Financiën) en oud-minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De advocaat claimt dat de bewindslieden zich schuldig hebben gemaakt een ambtsmisdrijf en nalatigheid. 

Door deze nalatigheid kon de Belastingdienst zich schuldig maken aan zogeheten knevelarij en beroepsmatige discriminatie, het schenden van artikel 1 van de Grondwet (het gelijkheidsbeginsel) en het schenden van het Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind. De aangifte volgt uiteraard op het vernietigende rapport van de parlementaire ondervragingscommissie over de kindertoeslagenaffaire. Daarin werd geconcludeerd dat de getroffen ouders een "ongekend onrecht" is aangedaan.

Dierennieuws. Komiek Ricky Gervais sprak vorige week een hele bijzondere en nobele wens uit in een interview met Conan O‘Brien. Hij wil zijn lichaam na zijn dood ter beschikking stellen aan de leeuwen in de dierentuin van Londen. "Het zou goed zijn om gevoerd te worden aan de leeuwen in de London Zoo. We eten dieren en vernietigen leefongevingen en dan zou ik tenminste iets terug kunnen doen. Het zou grappig zijn om de gezichten van toeristen te zien wanneer dit dikke, naakte, dode lichaam erbij wordt gegooid. En als het tussen de leeuwen terechtkomt, dat sommige mensen zeggen 'is dat de kerel van The Office?'", grapt Gervais. 

Helaas zal de London Zoo niet op de wens in kunnen zijn, volgens Kathryn England uit Engeland, bestuurder van de dierentuin, past Gervais niet binnen  het dieet van de leeuwen en zou hij te kraakbeenachtig zijn. Cartilage shaming! Toch waardeert de dierentuin wel dat iemand wat terug wil doen, want de financiële nood is hoog vanwege de lockdown, dus elke donatie die niet uit mensenvlees bestaat wordt gewaardeerd. Oke princes. 

Je verwacht het niet, maar wij Nederlanders zijn echt enorm goed in frauderen. Sterker nog, we zijn van alle Europeanen de absolute kampioenen in het laten vallen van iPhones in het toilet en het laten verdwijnen van koffers op vakantie. Uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Deck blijkt dat er per Nederlander per jaar voor gemiddeld 88 euro wordt gefraudeerd. Volgens Decks directeur Bob Stehmann ligt het fraudepercentage in Nederland zo hoog omdat wij ons oververzekeren. 

"Nederlanders houden van een sociaal vangnet en verzekeren zich daarom soms meer dan zij nodig hebben. Daardoor vinden zij dat zij dan ook wel eens recht hebben op een claim, ook al is die claim onterecht", stelt hij. Stehmann heeft zelf bij verschillende verzekeraars gewerkt en kwam daar de meest bizarre claims tegen. 

"Een nieuwe iPhone kwam uit en klanten dienden massaal claims in omdat hun oude telefoon stuk was gegaan of in het toilet was gevallen. In een reactie daarop hebben wij als verzekeringsmaatschappij alle klanten met die claim een oude iPhone opgestuurd in plaats van geld uitgekeerd." Dat zal ze leren.

Video - Sylvana Simons (BIJ1) beschuldigt Ferd Grapperhaus van racisme

Binnenland

Joost Eerdmans (JA21) schiet minister te hulp: 'Dit is weer haar racistische nummertje'

Lees verder

Trailer: The Grand Tour komt met nieuwe special

Glamorama

Clarkson & Co terug op de buis

Lees verder

Amsterdam gaat door met preventief fouilleren maar zonder burgerwaarnemers

Binnenland

Burgemeester Femke Halsema heeft alle vertrouwen in de politie

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vuurwerkpeiling - Meerderheid Nederlanders voor permanent vuurwerkverbod

Lees verder

Sylvie Meis straalt in ALDI-lingerie

Lees verder

Geert Wilders knipoogt naar Sigrid Kaag

Lees verder

Gideon van Meijeren (FvD) maakt de gehele Tweede Kamer boos

Lees verder

Douane vangt 759 kilo coke in Rotterdam

Lees verder

PAK AAN, BUSHOKJE! TPO Podcast 302 met Roderick Reltuig en Bertje Baudet

Lees verder

Video - Kamervoorzitter Vera Bergkamp verbiedt gebruik van het woord 'tribunaal'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Professor geeft online les vanuit zijn badkuip

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: