NieuwNieuws

Algemeen

Heel Engeland woest op naaibedrijven na karige maaltijdboxen

Leveranciers kregen 33 euro budget om schoolmaaltijden aan arme gezinnen te verzorgen

Manchester United-speler Marcus Rashford startte voor kerst een campagne om kansarme gezinnen tijdens de lockdown van gezond eten te voorzien. Met het geld konden Britten die moeite hebben met de eindjes aan elkaar knopen rekenen op een boodschappenpakket met een waarde van zo'n 33 euro waarmee ze een week vooruit moesten kunnen.

Het initiatief werd onder meer gesteund door het ministerie van onderwijs die hiervoor een budget beschikbaar stelde. Toch keken veel gezinnen behoorlijk raar op toen ze hun pakket deze week ontvingen. Of het cateringbedrijf Chartwells heeft een uiterst incompetente inkoper of iemand heeft flink zitten cashen van het budget dat bestond uit belastinggeld en donaties.

Een snelle rekensom leert dat de totale waarde in sommige gevallen niet eens boven de vijf euro komt. En zelfs de meest creatieve keukenprins zal grote moeite hebben om met deze ingrediënten iets gezonds op tafel te toveren. Laat staan voor meerdere dagen. De verschillen tussen de leveranciers zijn gigantisch te noemen, schrijft MetroUK.

Summiere hongerboxen

De inhoud van de pakketten in Wales en Engeland verschilden bijvoorbeeld als dag en nacht. Maar in sommige schrijnende gevallen zou niemand van dit pakket een week lang gezond kunnen eten. Niet alleen de hoeveelheid maar ook de kwaliteit van het eten wordt betwist. Initiator Rashford is pislink nadat bleek hier geen sprake was van een incident maar een patroon.

Ook het ministerie van onderwijs is allesbehalve content met de summiere hongerboxen. Zij laten in een reactie weten de zaak hoog op te nemen en noemen het gedrag walgelijk en onacceptabel. "Wij hanteren duidelijke richtlijnen en als een leverancier hier niet aan voldoet wordt er actie ondernomen," zeggen ze in een reactie aan Britse media.

Boze Boris

Het ministerie is zelfs zo nijdig dat namen en rugnummers van de schuldigen wat hen betreft met de gehele natie gedeeld mogen worden. Initiator Rashford hamert erop dat de gezinnen zo snel mogelijk een boodschappenpakket geleverd moeten krijgen waarvan ze daadwerkelijk kunnen leven. Hij was sprak woensdag over de kwestie met premier Boris Johnson.

De premier noemde de sneue schoolmaaltijden een grove schande en belooft de gezinnen zo snel mogelijk een pakket te leveren die wel voldoet aan de kwaliteitsnormen. Het bedrijf dat verantwoordelijk gehouden wordt voor de pakketten heeft na alle ophef zijn excuses aangeboden.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: