NieuwNieuws

Binnenland

Achterhoekse 'Hoogspanningsmarter' wordt museumstuk

Het beestje veroorzaakte een grote stroomstoring in de Achterhoek en delen van Twente

De steenmarter die verantwoordelijk wordt gehouden voor een grote stroomstoring in Oost-Nederland wordt na zijn dood beroemd. Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam wil het dode dier graag opnemen in hun collectie 'Dode dieren met een verhaal'. De Borculose steenmarter gaat vanaf vandaag officieel door het 'leven' onder Hoogspanningsmarter, weet Omroep Gelderland.

Zijn inbraak in een onderstroomstation in het Gelderse Borculo gisterochtend leidde tot een kortsluiting waardoor 11.000 huishoudens enige tijd zonder stroom zaten. Hij zou op een rails met een hoog voltage geklommen zijn. De zware schok die hierop volgde, liep fataal af. Het stoffelijk overschot van de stroomstoorzender is overgebracht naar de vrieskist van het museum waar hij wordt voorbereid op zijn laatste rustplaats.

Dode dieren met een verhaal

In de komende periode wordt de marter gerepareerd en geconserveerd zodat hij in de nabije toekomst weer volledig opgelapt en op zijn paasbest te bewonderen zal zijn voor de bezoekers in een vitrinekast met een informatiebordje erbij.  Hier heeft het Natuurhistorisch Museum Rotterdam ook meer dan genoeg gelegenheid voor omdat ook zij voorlopig gesloten zijn wegens een of ander vervelend virus met een kroonvorm. 

De Hoogspanningsmarter krijgt gezelschap van de Dominomus die in 2005 23.000 stenen omkukelde, de Tweede Kamermuis, de McFlurry-egel, hun nieuwste aanwinst luisterend naar de naam Mondkapmeeuw en de wereldberoemde Necro-eend die na zijn dood slachtoffer werd van een homoseksuele groepsverkrachting door een groep geile woerden en als wettenschappelijk bewijs diende dat de combinatie mannenliefde, massacoïtus en necrofilie niet alleen bij mensen voorkomt.

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Lekker bingen als de kroegen om middernacht dichtgaan

Lees verder

Meer NieuwNieuws

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

TeamNL verliest tweede atleet aan corona

Lees verder

Populaire Clarkson's Farm krijgt tweede seizoen

Lees verder

Noorse handbalsters beboet voor niet spelen in strings

Lees verder

Topmodel Lara Stone trouwt met Tinderdate

Lees verder

Artsen houden pleidooi voor '#VaccineEmoji'

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: