NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 14 januari

Binnen luttele minuten weer helemaal op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws! 

Met vandaag Lodewijk Asscher stapt op als PvdA-leider, een feestelijke line-up voor de inauguratie van Joe Biden en een reislustige raceduif in levensgevaar dankzij strikte Australiërs.

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag die mede mogelijk gemaakt wordt door Deck Verzekeringen.

Lodewijk Asscher heeft besloten zich terug te trekken als lijsttrekker van de PvdA. Hij maakte dit vanochtend bekend via een video op Facebook en de reden moge duidelijk zijn: de kindertoeslagenaffaire. "Ja, ik was minister van Sociale Zaken in die vorige grote crisis die ons land bezig hield. 

Nee, ik wist niet dat de Belastingdienst een onrechtmatige jacht had geopend op duizenden gezinnen. Maar ik stel vast dat de discussie over mijn rol op dit moment, het niet mogelijk maakt om daarvoor te zorgen. Daarom heb ik mijn positie als lijsttrekker ter beschikking gesteld”, aldus de 46 jarige politicus. Hij zal zijn termijn als kamerlid afmaken, maar hij komt na de verkiezingen niet terug. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend, word het Arib, Aboutaleb, Ploumen, Timmersmans? De tijd zal het leren. 

Met de bestorming van het capitool, de tweede impeachment van Donald Trump en de nationale garde die in stelling is gebracht om mogelijke rellen te voorkomen tijdens de inauguratie is er maar één ding wat je eigenlijk kunt doen. Een feestje bouwen natuurlijk! 

Joe Biden zal zijn eerste termijn swingend beginnen, want er staat een enorme lineup op hem te wachten tijdens de show Celebrating America. Jennefer Lopez, Justin Timberlake, Jon Bon Jovi, het kan allemaal niet op. Tom Hanks komt het feest aan elkaar praten en Lady Gaga komt een volksliedje zingen. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen publiek aanwezig zijn, maar de show zal te volgen zijn via verschillende televisiezenders en online. 

Zo’n 5000 huisartsen hebben deze week een brief ontvangen van actiegroep Viruswaarheid met volgens hun feiten over het coronavirus en de negatieve gevolgen van experimentele vaccins. Dat alles natuurlijk feitelijk onderbouwd door YouTube-algoritmes. Dat de brieven op thuisadressen zijn  bezorgd beschouwen veel artsen als bedreiging en wellicht nog schokkender, de actiegroep kreeg de thuisadressen in handen via gegevens van de Kamer van Koophandel. Artsenfederatie KNMG noemt het zorgelijk dat hun leden op hun privéadres worden bennaderd. 

In de brief zou te lezen zijn dat zij aansprakelijk zijn mochten hun patiënten last krijgen van bijwerkingen na hun inenting. Volgens de branchevereniging is hier sprake van een halfbakken intimidatiepoging. Grote angst dat duizenden huisartsen zich voor het gerecht moeten melden om zich te verantwoorden voor kwakzalverij is er bij de medici niet. Zij hebben de Inspectie Gezondheidszorg op de hoogte gebracht van de Willem Engel-spam.

Gordon neemt een puppy

Dierennieuws! Een raceduif is helemaal van de Amerikaanse staat Oregon naar het Australische Melbourne gevlogen. Een inwoner vond de duif op 26 december uitgemergeld in zijn achtertuin. Na een verkruimeld koekje werd er onderzoek gedaan en daar bleek dat het beestje geregistreerd staat bij een eigenaar uit Alabama en het beestje is voor het laatst gezien bij een race in Oregon. Waarschijnlijk is hij tijdens de race de kwijt weggeraakt en uiteindelijk Down Under terechtgekomen. Experts vermoeden dat de vleugelflapper met een vrachtschip is meegelift en dus niet het hele stuk heeft gevlogen, maar niemand weet het zeker. 

Eind goed al goed zou je zeggen, maar nee. Australië heeft strenge regels op het gebied van het importeren van dieren en wil de duif daarom vangen en afmaken. De autoriteiten zijn bang dat de verdwaalde reiziger nieuwe ziektes importeert die de autochtone fladderbevolking ernstig kunnen beschadigen. Een professionele vogelvanger is naar het beest op zoek.

Illusionist Siegfried Fischbacher, bekend van het illusionisten duo Siegfried & Roy  is verdwenen, voorgoed nu, hij is dood. Het van oorsprong Duitse illusionistenduo behaalde in de Verenigde Staten hun grote succes. Twintig jaar lang waren de mannen de best betaalde artiesten in Las Vegas. Aan hun succes kwam een plots einde nadat Roy Horn in 2003 zwaargewond raakte als gevolg van een aanval door een van zijn tijgers. 

Roy Horn overleed vorig jaar al op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. Nu gaat zijn collega hem achterna. Fischbacher is vandaag in zijn huis in Las Vegas overleden aan alvleesklierkanker. Siegfried Fischbacher is 81 jaar oud geworden. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: