NieuwNieuws

Sport

Dakar-racer dumpt navigator in woestijn na bonje aan boord

Hij was een hele nacht gestrand midden in de uitgestrekte en uitgestorven Arabische woestijn

Het was tijdens de Dakar-race al de hele week niet bepaald gezellig aan boord van de oranje auto met nummertje 438. De Spanjaarden die voor het eerst meededen dit jaar hadden nogal wat moeite om de juiste route te vinden. Na een aantal hevige woordenwisselingen scheurde de stuurman er vandoor nadat zijn navigator even naar buiten was om af te koelen, schrijft RTLGP.

Deelnemer Ricardo Ramilo die in etappe tien al gediskwalificeerd werd omdat hij de finish niet haalde, had gisteren opnieuw een slechte dag. Hij mocht voor de elfde etappe wel aan de start verschijnen, maar dan wel in de spek-en-bonen-klasse. Toch ging het ook zonder de wedstrijddruk niet al te best in de Dakar-rally 2021 die dit jaar plaatsvond in de woestijn van Saudi-Arabië.

Een uit duizend Arabische nachten

Urenlang vertoefde de gedumpte navigator in zijn uppie, de zon ging onder en het werd kouder en kouder. Klappertandend werd hij in het donker gevonden door de vriendelijke broers Abdullah en Mohamed die zich over hem ontfermden. Ze hadden niet alleen een warm dekentje, maar ook een warme maaltijd. De sneue Spanjaard werd vanochtend weer door zijn ploegleider opgepikt.

"Na de zoveelste woedeaanval vertelde ik hem dat hij de wagen stil moest zetten. Ik stapte uit en kreeg te horen dat ik moest blijven staan. Opeens reed hij weg. Hij liet me alleen achter in de woestijn. Hij is het niet eens waard om een coureur genoemd te worden," aldus een beduusde Blanco vandaag tegen een Spaanse verslaggever.

Spaans benauwd met kort lontje

Het lot voor Ramilo de coureur was ook zonder zijn kwelgeest van een stoel verderop verzegeld. Zonder menselijke Tomtom, raakte hij nog meer de weg kwijt waardoor hij urenlang als een kip zonder kop plankgas door het Arabische zand scheurde. Met Dakar had het allemaal niets meer te maken. Het op tijd bereiken van de finishlijn was allang niet meer haalbaar.

Net als zijn teamgenoot, lukte ook hem niet om zich zelfstandig uit de uitgestrekte zandvlakte te banen. Zelfs niet met een voertuig. Een helikopter van de organisatie moest er aan te pas komen hem samen met rallywagen 438 uit de middle of nowhere te halen. 

Het korte lontje mag niet nogmaals aan de start verschijnen in de slotetappe die morgen van start gaat. De wedstrijdleiding heeft hem gediskwalificeerd. Ramilo zal bovendien op zoek moeten naar een nieuwe navigator.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: