NieuwNieuws

Sport

Dakar-racer dumpt navigator in woestijn na bonje aan boord

Hij was een hele nacht gestrand midden in de uitgestrekte en uitgestorven Arabische woestijn

Het was tijdens de Dakar-race al de hele week niet bepaald gezellig aan boord van de oranje auto met nummertje 438. De Spanjaarden die voor het eerst meededen dit jaar hadden nogal wat moeite om de juiste route te vinden. Na een aantal hevige woordenwisselingen scheurde de stuurman er vandoor nadat zijn navigator even naar buiten was om af te koelen, schrijft RTLGP.

Deelnemer Ricardo Ramilo die in etappe tien al gediskwalificeerd werd omdat hij de finish niet haalde, had gisteren opnieuw een slechte dag. Hij mocht voor de elfde etappe wel aan de start verschijnen, maar dan wel in de spek-en-bonen-klasse. Toch ging het ook zonder de wedstrijddruk niet al te best in de Dakar-rally 2021 die dit jaar plaatsvond in de woestijn van Saudi-Arabië.

Een uit duizend Arabische nachten

Urenlang vertoefde de gedumpte navigator in zijn uppie, de zon ging onder en het werd kouder en kouder. Klappertandend werd hij in het donker gevonden door de vriendelijke broers Abdullah en Mohamed die zich over hem ontfermden. Ze hadden niet alleen een warm dekentje, maar ook een warme maaltijd. De sneue Spanjaard werd vanochtend weer door zijn ploegleider opgepikt.

"Na de zoveelste woedeaanval vertelde ik hem dat hij de wagen stil moest zetten. Ik stapte uit en kreeg te horen dat ik moest blijven staan. Opeens reed hij weg. Hij liet me alleen achter in de woestijn. Hij is het niet eens waard om een coureur genoemd te worden," aldus een beduusde Blanco vandaag tegen een Spaanse verslaggever.

Spaans benauwd met kort lontje

Het lot voor Ramilo de coureur was ook zonder zijn kwelgeest van een stoel verderop verzegeld. Zonder menselijke Tomtom, raakte hij nog meer de weg kwijt waardoor hij urenlang als een kip zonder kop plankgas door het Arabische zand scheurde. Met Dakar had het allemaal niets meer te maken. Het op tijd bereiken van de finishlijn was allang niet meer haalbaar.

Net als zijn teamgenoot, lukte ook hem niet om zich zelfstandig uit de uitgestrekte zandvlakte te banen. Zelfs niet met een voertuig. Een helikopter van de organisatie moest er aan te pas komen hem samen met rallywagen 438 uit de middle of nowhere te halen. 

Het korte lontje mag niet nogmaals aan de start verschijnen in de slotetappe die morgen van start gaat. De wedstrijdleiding heeft hem gediskwalificeerd. Ramilo zal bovendien op zoek moeten naar een nieuwe navigator.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: