NieuwNieuws

Tech & Crypto

Brit gooide laptop met 225 miljoen aan Bitcoin bij het vuilnis

Hij biedt z'n gemeente 55 miljoen als ze hem helpen met zijn stinkende zoektocht naar de verloren schat

De 35-jarige James Howells uit New Port City is in theorie de bezitter van een gruwelijk vermogen van 200 miljoen pond (225 miljoen euro) aan Bitcoin. Hij kocht in 2009 7.500 cybermunten die hij op een laptop bewaarde. Hij heeft alleen een tamelijk groot probleem. Het apparaat waar het digitale goud op staat, ligt ergens op een vuilnisbelt. 

Vier jaar later, toen de digitale munt nog steeds vrij weinig waard was, gooide hij de computer bij het vuilnis. Inmiddels is hij al jarenlang bezig met de onmogelijke zoektocht zijn ticket naar grote rijkdom terug te vinden. Hij is nu zelfs zo wanhopig dat hij de gemeente een bedrag van 55 miljoen pond (63 miljoen euro) biedt als zij hem helpen, schrijft MetroUK

Hij moet ergens op de uitgestrekte schroothoop van Newport City in Engeland liggen, maar waar? Hier ligt voor decennia troep opgeslagen. Dit smerige zaakje lijkt op die van Stefan Thomas die voor 194 miljoen aan Bitcoin op een harde schijf heeft. Hier gooit een vergeten wachtwoord roet in het eten. Een stuk minder goor en onmogelijk, maar misschien wel net zo frustrerend.

Pot goud op de schroothoop

Begin 2021 staat de Bitcoinkoers boven een torenhoge 30.000 euro. Hiermee is de cryptomunt meer waard dan ooit tevoren. Reden genoeg voor pechvogels om in de media nogmaals aandacht te vragen voor hun kostbare beslissing uit het verleden.

"Er ligt een pot goud voor iemand aan het einde van de regenboog op een stortplaats," vertelt de IT'er Howells. Het ging zeven jaar geleden mis bij het opkuisen van zijn kantoor. Hij had twee identieke draagbare harde schijven, waarvan hij de verkeerde in de vuilnisbak mieterde. Inmiddels zijn de Bitcoins die op het ding staan honderden miljoenen waard.

Maar ja. Hij heeft de schijf niet in zijn bezit. Het uitpluizen van de schroothoop is nog lastiger dan zoeken in een speld naar een hooiberg. Al jarenlang probeert hij de plaatselijke overheid te overtuigen om hem te helpen, maar ondanks meerdere verzoeken zijn ze nog altijd niet echt te paaien voor een schatgraafavontuur. Ook de beloning, brengt hun niet op andere gedachten.

via GIPHY

Computer says no

Is de schijf niet allang kapot na al die jaren? Howells heeft nog altijd hoop. Het kan zijn dat de buitenkant beschadigd of verroest is, maar dit maakt niet uit voor de bestanden binnenin. De theoretische Bitcoinmiljonair wil toegang tot de administratie van de vuilnisbelt om op deze wijze via serienummers in de juiste zone uit te komen om zo gericht iedere zak om te draaien.

De gemeente van Newport City is nog altijd niet erg gecharmeerd van de plannen."De kosten voor het opgraven, onderzoek en verwerking kost miljoenen, en we hebben geen enkele garantie dat we de schijf aantreffen," aldus een woordvoerder. Bovendien zouden de plannen van Howells de milieuwetgeving overtreden en vergunningtechnisch allerlei haken en ogen hebben.

New Port City is niet van plan om medewerking te verlenen of Howells toegang te verschaffen tot de afvalberg. Het is niet bekend of de autoriteiten stiekem zelf met een spade aan het wroeten zijn geslagen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: