NieuwNieuws

Buitenland

Navalny meteen na landing gearresteerd

Kwam terug na FSB-vergiftiging  

De Russische oppositieleider Alexei Navalny is meteen na zijn aankomst in Moskou gearresteerd. Hij arriveerde vanuit Berlijn, waar hij is gerevalideerd na zijn vergiftiging door de Russische geheime dienst in augustus vorig jaar. Als laatste daad op vrije voeten nam Navalny afscheid van zijn vrouw.

Het vliegtuig veranderde op het laatste moment van landingshaven terwijl op het originele vliegveld medestanders van de kremlincriticus werden gearresteerd. Navalny was gewaarschuwd: vorige week kondigde de autoriteiten al aan van plan te zijn hem direct te arresteren vanwege het schenden van een voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij heeft zich de afgelopen maanden niet bij de politie kunnen melden omdat hij in Berlijn aan het herstellen was.

In augustus vorig jaar lag de oppositieleider kermend in het toilet van een Russisch vliegtuig op een binnenlandse vlucht tussen Tomsk en Moskou. Hij werd opgenomen in een Russisch ziekenhuis waar men zijn toestand toeschreef aan een zeldzame ziekte. Zijn medewerkers hebben hem toen naar het Berlijnse Charité-Ziekenhuis gekregen. Navalny heeft het Kremlin als schuldige aangewezen. Poetin en de zijnen hebben altijd elke betrokkenheid ontkent. Meerdere labs hebben na Navalny’s zwaarbevochten aankomst in Berlijn bevestigd dat hij geveld was door het Novitsjok-gif, dat vaker gebruikt is door de Russische geheime dienst FSB. 

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: