NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Britse feestvierders op de bon door selfies op Instagram

Bewijs van overtreden coronaregels gewoon online

Waar het in de begindagen van Facebook nog wel eens voorkwam dat iemand zich ziekmeldde op werk en vervolgens werd getagd in een dronken foto van de avond daarvoor wat soms ontslag opleverde, overkomt overtreders van coronaregels nu iets soortgelijks. Een groep Britse feestgangers deelde fanatiek op Instagram dat er met een grote groep gedronken en geknuffeld werd, tot razernij van gebruikers van het sociale medium.

Want dat is wel veranderd: als iets niet op sociale media staat, is het niet gebeurd. Voor de feestvierders in Salford bij Manchester genoeg reden om lekker Stories te maken en groepsselfies te delen. Andere gebruikers van het digitale fotodagboek waren woedend en besloten de politie in te lichten over het partijtje.

Feestje voorbij

In Engeland lopen de coronabesmettingen met hoge snelheid op, mede door de mutatie van het virus die door de Britten werd ontdekt. Het is daarom ook bij de EU-verlaters niet toegestaan om je verjaardag uitbundig te vieren, zoals het geval was bij het feestje waar zo vrolijk over is gepost. De politie besloot daarom op de meldingen af te gaan. Omdat die pas de volgende dag kwamen, waren agenten volgens Metro UK te laat om de feestvierders op de bon te slingeren.

Eenmaal aangekomen op locatie, bleek dat de organisator al alles op alles had gezet het huis grondig schoon te maken. De politie vond geen bewijs dat er inderdaad teveel mensen in het huis zijn geweest. Vermoedelijk heeft de organisator ook snel een wandeling naar de glasbak gebracht, er zou veel Corona-bier en champagne zijn gedronken. 

Boete dankzij Instagram

Terug op het bureau lukte het de agenten wel om het beeldmateriaal dat op sociale media te vinden is te analyseren. Door het fanatieke gepost en gelike van de illegale verjaardagsvisite, konden er alsnog vier mensen op de bon worden geslingerd.

Overigens zijn deze verjaardagsvierders niet de enigen die hun propvolle huiskamers graag delen op Instagram. Cardi B. vierde haar 28e verjaardag niet echt coronaproof en ook Rita Ora hield zich niet echt aan de maatregelen. Kim Kardashian deed iets beter haar best door in quarantaine te gaan en na haar bezoek uitvoerig getest te hebben een feestje te bouwen op een privé-eiland.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: