NieuwNieuws

Binnenland

Lakse IT'er kost bedrijf 73.000 euro

Eindelijk gelukt om de werknemer te ontslaan

Na twintig jaar niet zo trouwe dienst, is een werknemer van een Zuid-Hollands bedrijf eindelijk ontslagen. De automatiseringsmedewerker liep er de laatste jaren de kantjes vanaf, in juli was de maat vol voor de directie. 

De afgelopen jaren zat de 61-jarige ex-medewerker klaarblijkelijk steeds minder op zijn plek als specialist technische infrastructuur. Hij kwam geregeld te laat, wilde geen opleidingen volgen om een beetje bij de tijd te blijven en overlegde zijn afwezigheid met niemand. De toon die hij zou hebben aangeslagen in een discussie over loonsverhoging, werd ook niet gewaardeerd.

Smoesjes

Daarnaast weigerde hij ook nog eens een bankierseed af te leggen. Deze eed of belofte financiële sector moest hij in 2015 afleggen, de regel werd ingesteld door de overheid. "Ik geloof dat ik zelf klant ben als belastingslaaf die opdraait voor de rente op staatsschulden en weiger dus het slavernijheden te onderschrijven met het vaststellen van een eed-stoornis", liet hij zijn werkgever volgens RTL Nieuws weten.

Voor de baas was de maat vol en de man werd in juli op non-actief gesteld. Er werd een rechtszaak aangespannen om het ontslag van de man te regelen. Dat zou de werknemer in kwestie weinig hebben gedeerd: "Ach, nou ja. Ik laat mijn weekend er niet door verpesten. Het wordt immers lekker weer." In de rechtszaal had de man allerhande excuses voor de incidenten waar de werkgever hem op aansprak en was er volgens hem geen reden hem te ontslaan.

Tegenvaller

De rechter oordeelt nu toch dat de man die naar eigen zeggen geen ambities anders dan zijn pensioen halen heeft en zich niet verder wil ontwikkelen, toch mag worden ontslagen. Het kost de werkgever wel een lieve duit: naast een transitievergoeding van 40.000 euro krijgt de man ook nog zeven maande salaris mee, een luttele 33.000 euro. De ontslagvergoeding komt daarmee op bruto 73.000 euro. 

Een kleine tegenvaller voor de inmiddels werkloze man:  hij heeft volgens de kantonrechter geen recht op de door hem geëiste aanvullende schadevergoeding van ruim 140.000 euro wegens onterecht ontslag.  

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: