NieuwNieuws

Tech & Gaming

Mustplay: de tofste games uit Game Pass voor dit weekend

Want de keuze is reuze

Veel Xbox- en pc-gamers zijn er inmiddels aan gewend, de Game Pass. Het wordt gezien als een soort Netflix voor gaming, waarbij je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot honderden games. Bovendien krijg je vanaf dag één direct toegang tot alle games die van Microsoft-studio’s komen, denk dan aan Forza Horizon of Halo, maar ook aan alle toekomstige Bethesda-games, aangezien Microsoft deze uitgever vorig jaar heeft overgenomen. 

Met zo’n groot aanbod is het soms lastig door de bomen het bos te zien en daarom geven we bij NieuwNieuws tips voor de leukste games die op dit moment te spelen zijn voor de pc en/of Xbox. Op deze manier weet jij welke downloads je vanavond aan kan zetten, zodat je het hele weekend kunt genieten van de tofste games. 

Nieuw! Injustice 2 (Xbox & pc)

Injustice 2 is onlangs toegevoegd aan de catalogus van Game Pass en laat je in de huid kruipen van verschillende superhelden en slechteriken uit het DC-universum. Het is een vechtspel van de makers van Mortal Kombat, maar natuurlijk is deze stipboekenversie net wat minder bloederig en bruut. Dat maakt het overigens geen slechtere game, want de verschillende Super Moves zijn meestal hilarisch. Denk aan Superman die Joker naar een andere planeet slaat of Poison Ivy die Batman laat opeten door een enorme vleesetende plant. 

Buiten dat Injustice 2 enorm leuk is tegen een vriend op de bank of online, is het verhaal ook bijzonder vermakelijk. Het neemt zichzelf net serieus genoeg om door te blijven spelen, maar is tegelijkertijd hilarisch. Popcornvermaak in gamevorm!

Star Wars Jedi: Fallen Order (Xbox)

Fans hebben lang moeten wachten op een sterke Star Wars-game met de focus op een goed verhaal. Jedi Fallen Order voldoet zeker aan die behoefte en de game laat zich het beste vergelijken als een combinatie tussen Uncharted en Dark Souls. Niet dat de game zo moeilijk is als laatstgenoemde, maar de manier waarop je Stormtroopers bestrijdt gaat dieper dan het simpelweg rammen op de X-knop. Jij kruipt in de huid van Cal Kestis, een Jedi die Order 66 heeft overleefd en moet proberen uit de klauwen van de Empire te blijven. 

Tijdens deze reis ga je een aantal verschillende planeten bezoeken, waaronder Kashyyyk, de thuishaven van de Wookies. Als een soort Lara Croft ga je verschillende puzzels oplossen in tombes, waarbij je steeds nieuwe krachten ontdekt om zo meer gebieden vrij te spelen. Prachtige omgevingen, uitdagende gevechten en een interessant verhaal: Jedi Fallen Order is een zegen voor elke Star Wars-fan. 

Doom: Eternal (Xbox & pc)

Doom is niet weg te denken uit het gamelandschap; de eerste game in de reeks verscheen alweer in 1993, en nog steeds staat dezelfde ontwikkelaar aan het roer van de serie. Id Software bracht ons vorig jaar Doom Eternal en nu al is de game te spelen via Game Pass op zowel Xbox als pc. Echt ontspannen zal je niet bij het opstarten van een spelletje Doom, want stilstaan is niet mogelijk en je dient constant na te denken hoe je de volgende demoon van het leven moet beroven. Daarbij is het blind leegknallen van je vuurwapens niet voldoende, want elke tegenstander dient uitgeschakeld te worden met een eigen strategie. Bovendien zal je extra health vergaren op een andere manier dan dat je armor verkrijgt. Keuzes, keuzes, keuzes, terwijl de actie razendsnel over het beeld knalt en de brute actie je altijd naar meer doet verlangen. 

Doom Eternal is geen gemakkelijke game, maar als het lukt om een kamer vol ondoden terug te sturen naar de goden heb je een oppermachtig gevoel. Bovendien is het één van de mooiere games die te spelen is op zowel Xbox One, Xbox Series X | S en pc.

Australisch schaap verlost van 35 kilo vacht

Niet Doodchecken

Het arme schaap staat niet langer op het randje van de dood

Lees verder

Douane vindt 23.000 kilo coke in zeecontainers

Binnenland

Zat verstopt in potten plamuur en tussen blokken hout

Lees verder

Halsema: Gooi de terrassen en Artis weer open!

Binnenland

Burgemeester wil bier zuipen in de zon

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rode Kruis: noodzaak voor voedselhulp groeit

Lees verder

Tieners steken omstander neer bij gefaalde overval op slijter

Lees verder

Max Verstappen toont zijn nieuwe helm

Lees verder

Tekorten Playstation 5 duren nog het hele jaar

Lees verder

Dit zijn de artiesten die optreden bij de testfestivals

Lees verder

Politie bevestigt: Video is van Tarik Z.

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Coca-Cola tegen werknemers: Probeer minder wit te zijn

Lees verder

Kenia verhoogt elektriciteitsdraden na fatale botsing giraffes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: