NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 19 januari

Het nieuwste NieuwNieuws in een paar minuutjes!

Met vandaag: morgenmiddag een persconferentie over de omstreden avondklok, Pamela Anderson weet het zeker: veganisten zijn betere bedpartners en een Egyptische banketbakker is opgepakt vanwege smakeloze smikkelsnikkels.

Dit en meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten.  Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt héél erg waarderen, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Het wordt een spannende dag morgen, want om 13:00 uur 's middags wordt een nieuwe persconferentie ingelast voor extra coronamaatregelen. Het Outbreak Management Team (OMT) maakt zich zorgen, want hoewel de cijfers van de Chinese variant gestaag dalen, is de angst voor de Britse variant groot. Welke extra maatregelen er komen is nog niet bekend gemaakt, maar natuurlijk praat het kabinet al weken over een avondklok. Ze hebben echter moeite om daar politieke steun voor te vinden, maar mocht dat wel gebeuren, dan zou een avondklok morgen al in kunnen gaan. Zo snel het OMT wil schakelen met nieuwe regels, zo rustig is het RIVM met het prikken. Op dit moment is 15% van de geleverde vaccins gebruikt en de rest ligt opgepot in het depot in Oss. Via de NOS laat GGD-woordvoerder Sonja Kloppenburg weten de noodzaak te versnellen niet te zien: Quote: “We kunnen nu niet mensen gaan bellen om te zeggen, in plaats van over 2,5 week kun je over 2,5 dag al komen”. Nee, dat kan natuurlijk echt niet Sonja. Ook het 24 uur per dag prikken, zoals men nu overweegt in Engeland is hier niet aan de orde. 

De avondklok houdt het land natuurlijk enorm bezig en ondertussen waarschuwen voetbalbond KNVB en sportkoepel NOC*NSF voor de gevolgen ervan. Zij zijn bang dat veel mensen dan niet meer in de gelegenheid zijn om te sporten, wat de gezondheid natuurlijk ook niet ten goede komt. Zij pleiten dan ook voor een avondklok vanaf 11 uur, maar het lijkt erop dat deze al vanaf 8 uur savonds gaat gelden. 

Actrice en ex-Hans Klok-opleuker Pamela Anderson weet het zeker: veganisten zijn betere bedpartners. Dit zei ze eerder via Twitter, maar mocht het ook verdedigen in het Britse programma Good Morning Britain. Ze stelt: “het cholesterol maakt alleen je bloedvaten harder en geen andere dingen.” Snap je hem? Ze bedoelt dus piemels en dat is dus grappig. Pamela is al dertig jaar veganist en ook actieve promoter van deze levensstijl. Ze gelooft de claim dat veganisten beter in bed zijn dan ook stellig. Uiteindelijk geeft de inbreng van een dokter echte duidelijkheid. Die geeft Pamela deels gelijk, maar heeft wel wat bezwaren. Hij bevestigt dat een hoog cholesterol inderdaad voor een verhoogde kans op erectieproblemen zorgt, maar dat je ook een hoog cholesterol kan krijgen zonder vlees te eten. Het draait dus vooral om goede voeding. Wel geeft de expert toe dat veel rood vlees inderdaad slecht is voor je cholesterol en dus de risico's voor je jongeheer vergroot. Overigens had ik laatst een date met een veganist en toen kwam seks er niet eens van omdat deze persoon het constant en de hele tijd had over het zijn van vegan en de voordelen daarvan en dat ik mijn lichaam vernietig en dat koken echt net zo gemakkelijk en lekker kan zijn en dat je echt niet alles moet geloven wat er op de verpakkingen van voedsel staat. Topavond was het. 

D66 sluit zich bij het plan van GroenLinks aan om te zorgen dat kinderopvang een gratis publieke voorziening wordt, net zoals onderwijs. Dan is kinderopvangtoeslag niet langer nodig en is er geen reden meer voor de belastingdienst om een stevige jacht te voeren op fraudeurs. Dit was de oorzaak van de toeslagenaffaire, waardoor duizenden ouders in de financiële problemen kwamen en uiteindelijk het kabinet viel. Het is natuurlijk ook mogelijk om de fraudebestrijding, het echte probleem, aan te pakken, maar dit is ook een oplossing. Door zich voor gratis kinderopvang uit te spreken gaat D66 tegen de afspraken binnen de coalitie in, maar die deal geldt niet langer nu het kabinet demissionair is. De kosten voor gratis kinderopvang? Ongeveer 5,4 miljard. Een paar dagen zonder kinderen thuis? Onbetaalbaar. 

Een Egyptische banketbakker is gearresteerd nadat zij cupcakes had gemaakt met penisdecoratie. De leuterlekkernijen waren bestemd voor een verjaardagsfeestje op de Gezira sportclub in een welvarende wijk van Caïro. Gasten van het feestje deelden foto's van de smikkelsnikkels op sociale media, dit werd opgepikt door de Egyptische autoriteiten die smakeloze decoratie niet konden waarderen. Om de publieke moraal te beschermen van dergelijke wanstaltige gebakjes werd de baldadige banketbakker gearresteerd. Het voorval trok de aandacht van de minister van Jeugd en Sport die toezicht houdt op sportclubs als Gezira. Minister Ashraf Sobhy heeft aangekondigd om een commissie te vormen die het zaakje zal onderzoeken, meldt The Guardian.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: