NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

De beste true crime, veel drama en actie op je scherm

Terwijl de wereld zich bezighoudt met inauguraties, corona, avondklokken en bezoekbeperking, hebben wij wel wat beters te doen. En dat is de streamingsdiensten uitkammen om te bedenken wat we dit weekend nou weer moeten gaan doen.

Om te voorkomen dat je meer tijd kwijt bent aan het kiezen van een film en serie, zijn wij er alvast even voor je ingedoken. We bekeken de nieuw-nieuwste releases, zochten uit wat er verschijnt en maakten een selectie. Bier, chips, hit play

Puntje van je stoel: Losing Alice

AppleTV lanceert dit weekend een intens spannende serie. Dit drama draait om Alice, een regisseuse die haar carrière in de koelkast heeft gezet om voor haar gezin te zorgen. In de trein herkent de jonge scenariste Sophie haar en de twee raken bevriend. Wanneer Alice haar script leest, weet ze dat ze niets anders kan dan de film maken. 

Met de nodige gevolgen van dien, Alice raakt geobsedeerd door Sophie en belandt in een vreemde liefdesverhouding. Puntje van je stoel-spannend, belachelijk mooi gefilmd en bewerkt en geweldig geacteerd. Je kijkt de eerste drie afleveringen van deze psychologische thriller  sinds vandaag, vanaf volgende week verschijnt er elke vrijdag een nieuwe aflevering.

True crime: El Agente Topo

Gek op true crime? Mooi, dan is er een nieuwe docu die voor je gemaakt is. Maite Alberdi maakte een film over een privédetective die onderzoek doet in een bejaardentehuis. Volgens zijn cliënt wordt haar moeder mishandeld. Omdat de detective nog niet zou oud is, gaat hij op zoek naar iemand tussen de 80 en 90 die voor hem undercover kan gaan.

Hij vindt Sergio Chamy. Deze oude amateurdetective wil de misdaad wel oplossen en gaat in zee met de detective. Met moderne middelen probeert de oude man de mogelijke vergrijpen boven tafel te krijgen. Dit is de meest hilarische, hartverwarmende en heerlijke true crime docu die je dit jaar gaat zien. Weten we nu al. Filmdienst Picl heeft ‘m sinds kort beschikbaar om te streamen. Huur daar gerust een film, een deel van de opbrengst gaat naar een filmhuis naar keuze. Die hebben het ook zwaar nu ze dicht zijn dus ze kunnen het goed gebruiken.

Nieuw: The White Tiger

Netflix brengt dit jaar in elk geval elke week een nieuwe film uit. Soms een film van blockbusterformaat, bijvoorbeeld door Dwayne The Rock Johnson te casten voor een hoofdrol, soms films met acteurs die velen van ons niet of niet goed kennen. Die doen overigens niet onder voor de blockbusters en zijn misschien soms wel beter. Eén van die releases is The White Tiger.

De film gaat over de arme Balram Halwai die vast zit in het Indiase kastensysteem. Kort gezegd: hij staat vrij laag in het sociale stelsel. Hij wordt chauffeur voor een rijk echtpaar en legt zich in eerste instantie neer bij zijn rol als dienstbare chauffeur. Maar de manier waarop er met hem wordt omgegaan wordt hem teveel als hij een schuldverklaring moet tekenen en hij besluit zich op te werken. Hij schuwt daarbij niet veel methodes. Want als je geen kansen krijgt, moet je ze soms nemen.

Komische scifi: Men in Black III

Videoland neemt je een paar jaar mee terug in de tijd. Niet alleen naar 2012, toen Men in Black III uitkwam, maar ook naar 1969. Er is namelijk wat misgegaan bij Will Smith en Tommy Lee Jones en nu is het aan Will om de aarde te redden. Hij reist veertig jaar terug in de tijd om te kijken of hij de boel kan fiksen. Het is Will dus we hebben er het volste vertrouwen in.

Zo’n film die je al een paar keer gezien hebt (de hele reeks vermoedelijk wel) maar er is altijd een excuus om ‘m weer aan te zetten. De aankoop van Videoland lijkt ons een prima reden om weer even kennis te maken met aliens en de agenten.

Klassieker: Predator

Eén van onze favoriete acteurs is dit weekend weer op tv. Arnold Schwarzenegger moet zorgen dat de wereld niet naar z’n grootje gaat dankzij een rancuneuze alien. Er is veel actie. Er word geschoten. De wereld moet worden gered. En daarmee vatten we de film eigenlijk ook wel goed samen. Een klassieker. Hij wordt niet voor niets wederom uitgezonden. Om 20:00 uur te zien op Veronica op zaterdagavond. 

Kort maar krachtig: Pixar Popcorn

Disney+ heeft een nieuwe reeks korte video’s toegevoegd! Pixar Popcorn zijn mini-spin offs van je favoriete Pixar-films. Met karakters uit Toy Story, Soul, Coco, Finding Nemo en nog veel meer. Het zijn korte video’s die leuk zijn voor de buurkinderen, maar nog wel leuker voor jezelf. Mocht je er doorheen zijn: de nieuwe reeks Mickey Mouse-tekenfilms zijn zeker de moeite waard. Hysterisch, grappig en heel raar.

Drama! Een nieuw seizoen Riverdale

Mocht je toe zijn aan wat tienerdrama, dan bedient Netflix je op de wenken. Sinds vandaag staat het vijfde seizoen van Riverdale. Heerlijke serie als je hebt genoten van Pretty Little Liars. Kwam je daar niet door? Dan kun je deze serie ook aan je voorbij laten gaan. De karakters, gebaseerd op personages uit de Archie Comics, zijn wat uiterlijk betreft veel te perfect en de gebeurtenissen zijn hoogst opmerkelijk. Moord, doodslag, ongelukken, criminele motorbendes, affaires, precies de dingen waar je je op de middelbare school mee bezighoudt. 

Wij zijn afgehaakt toen de schrijvers in seizoen drie ook nog een keer allerlei bovennatuurlijke krachten uit de hoge hoed toverde, maar het laatste seizoen belooft spannend en weer wat meer in de oude stijl te worden. Wellicht duiken we er toch nog even in, aangezien we weinig kunnen ondernemen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Nog nooit zoveel warmte achter elkaar in de winter

Binnenland

En de warmste 24 februari everooit

Lees verder

Australisch schaap verlost van 35 kilo vacht

Niet Doodchecken

Het arme schaap staat niet langer op het randje van de dood

Lees verder

Douane vindt 23.000 kilo coke in zeecontainers

Binnenland

Zat verstopt in potten plamuur en tussen blokken hout

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Halsema: Gooi de terrassen en Artis weer open!

Lees verder

Rode Kruis: noodzaak voor voedselhulp groeit

Lees verder

Tieners steken omstander neer bij gefaalde overval op slijter

Lees verder

Max Verstappen toont zijn nieuwe helm

Lees verder

Tekorten Playstation 5 duren nog het hele jaar

Lees verder

Dit zijn de artiesten die optreden bij de testfestivals

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Coca-Cola tegen werknemers: Probeer minder wit te zijn

Lees verder

Kenia verhoogt elektriciteitsdraden na fatale botsing giraffes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: