NieuwNieuws

Binnenland

Cancel culture: geen grote evenementen in Drenthe voor 1 juni

Nog onduidelijk of de ganzenmarkt wel door kan gaan...

Er zullen voor 1 juni geen grote evenementen plaatsvinden in Drenthe. Tot dit besluit zijn de de twaalf burgemeesters van die provincie gekomen na overleg, meldt RTV Drenthe. Dat betekent geen carnavalsoptochten, paasvuren of schaatstoertochten voor de Drentenaren. Zul je net zien dat het dit jaar eindelijk flink gaat vriezen. 

Out-break management

De burgemeesters namen het besluit nu al, om zo vroeg duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de organisatoren van dit soort evenementen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, Marco Out, benadrukt dat er nog te veel onzeker is rondom het verloop van de pandemie. "We hebben nog veel te veel besmettingen. Daar komt bij dat lang nog niet iedereen voor de zomer is gevaccineerd", zegt hij. Ook over Britse variant van het virus is nog veel onduidelijk. "Dat maakt dat het gewoon niet realistisch is dat er al voor juni evenementen kunnen plaatsvinden. Hoe jammer ook", aldus Out.

Onduidelijkheid

Wat er na 1 juni wél doorgang kan vinden, is nog onduidelijk. Organisatoren van evenementen als het Blues Festival in Grollo, Hello Festival in Emmen en het TT Festival in Assen moeten nog een knoop doorhakken. Deze evenementen staan normaliter kort na deze datum op het programma. Marco Out roept organisatoren op om tijdig contact op te nemen als ze een datum na 1 juni op het oog hebben. "We weten niet wat er na de zomer mogelijk is, maar we willen met elkaar goede afspraken maken en ook zorgen voor spreiding van evenementen in onze provincie." Spreiding van evenementen, voor zo min mogelijk spreiding van corona, dus. 

Ganzenmarkt Coevorden

Dit jaar voltrok zich al een groot drama in Drenthe, toen de Ganzenmarkt in Coevorden werd afgeblazen vanwege de ongenode gast genaamd 'COVID-19.' Deze ganzenmarkt vindt meestal plaats in november. Heel Drenthe houdt dan ook nú al haar adem in. Zal de fantastische ganzenmarkt dit jaar wel weer door kunnen gaan? Later hopelijk meer duidelijkheid hierover.

Cancel culture

Niet alleen in Drenthe worden evenementen nu gecanceld. In Brabant werd vorige week besloten toch maar een streep te zetten door een fysieke carnavalsviering. Ergens geruststellend, want menig Nederlander krijgt bij het woord 'carnaval' inmiddels flashbacks naar vorig jaar. Met in het achterhoofd dat het coronavirus toen al in het land was, ogen de beelden van de opeengepakte mensen in verkleedkleren vervreemdend. 

Nog nooit zoveel warmte achter elkaar in de winter

Binnenland

En de warmste 24 februari everooit

Lees verder

Australisch schaap verlost van 35 kilo vacht

Niet Doodchecken

Het arme schaap staat niet langer op het randje van de dood

Lees verder

Douane vindt 23.000 kilo coke in zeecontainers

Binnenland

Zat verstopt in potten plamuur en tussen blokken hout

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Halsema: Gooi de terrassen en Artis weer open!

Lees verder

Rode Kruis: noodzaak voor voedselhulp groeit

Lees verder

Tieners steken omstander neer bij gefaalde overval op slijter

Lees verder

Max Verstappen toont zijn nieuwe helm

Lees verder

Tekorten Playstation 5 duren nog het hele jaar

Lees verder

Dit zijn de artiesten die optreden bij de testfestivals

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Coca-Cola tegen werknemers: Probeer minder wit te zijn

Lees verder

Kenia verhoogt elektriciteitsdraden na fatale botsing giraffes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: