NieuwNieuws

Binnenland

Paaspop heeft plannen voor 2021-editie in het najaar

Wordt de traditionele aftrappen van het festivalseizoen nu de afsluiter?

Paaspop staat niet alleen maar bekend als dat festival waar het altijd koud rotweer is, het driedaagse bibber-evenement luidt traditiegetrouw ook het Nederlandse festivalseizoen in. Maar net als vorig jaar, gaat het in 2021 vanwege de pandemie allemaal net even ietsje anders dan normaal. Omdat tienduizenden koukleumende bezoekers op een Brabants grasveld bij Schijndel er in het voorjaar niet in zit. Overweegt de organisatie nu om de boel te verhuizen naar september, meldt Omroep Brabant.

Organisator Peter Sanders ziet de kans op een voorjaar voor zijn festival inmiddels naar nul procent slinken. Aangezien de opbouw van het terrein al een week of zes vooraf plaatsvindt, neemt hij het zekere voor het onzekere. Komt die 2021-editie er ook echt in september? Daar wil Sanders niet op vooruitlopen bij de regio-omroep. Paaspop kan alleen doorgaan als het op een verantwoorde wijze kan en als de overheid groen licht geeft.

Paaspop niet tijdens Pasen

Het onzekere tijdspad van de coronapandemie, de uitrol van massavaccinaties en experimenten met veilige publieksevenementen moeten eerst worden afgewacht voor er definitief een knoop doorgehakt kan worden. Omdat het eerste weekeinde van april sowieso te vroeg komt, is er gekozen om Paaspop dit jaar in ieder geval niet in het Paasweekend plaats te laten vinden. Het Limburgse festival Pinkpop heeft nog wel hoop dat ze in juni los kunnen, maar ziet ook in dat de kans hierop niet al te groot is.

De evenementenbranche is zeer zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Hoewel kleinschalige samenkomsten in horecagelegenheden en in de buitenlucht in de zomer tijdelijk toegestaan waren, is het voor de Nederlandse massafestivals al sinds vorig jaar maart een kansloze missie. Of Nederland in september genoeg groepsimmuniteit heeft opgebouwd met de massavaccinaties, is lastig te zeggen. Maar we zijn traag. Na Bulgarije is ons land de meest treuzelende prikker van de EU. 

Ongeveer 0,6% van de Nederlanders heeft zijn eerste prikafspraak achter de rug. Hiermee lopen we ongeveer een procentpunt achter op de meeste landen in Europa, bijna drie procentpunt op EU-koploper Denemarken en maar liefst 37,4 procentpunten op de wereldkampioen prikken Israel.

Nog nooit zoveel warmte achter elkaar in de winter

Binnenland

En de warmste 24 februari everooit

Lees verder

Australisch schaap verlost van 35 kilo vacht

Niet Doodchecken

Het arme schaap staat niet langer op het randje van de dood

Lees verder

Douane vindt 23.000 kilo coke in zeecontainers

Binnenland

Zat verstopt in potten plamuur en tussen blokken hout

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Halsema: Gooi de terrassen en Artis weer open!

Lees verder

Rode Kruis: noodzaak voor voedselhulp groeit

Lees verder

Tieners steken omstander neer bij gefaalde overval op slijter

Lees verder

Max Verstappen toont zijn nieuwe helm

Lees verder

Tekorten Playstation 5 duren nog het hele jaar

Lees verder

Dit zijn de artiesten die optreden bij de testfestivals

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Coca-Cola tegen werknemers: Probeer minder wit te zijn

Lees verder

Kenia verhoogt elektriciteitsdraden na fatale botsing giraffes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: