NieuwNieuws

Algemeen

Paaspop heeft plannen voor 2021-editie in het najaar

Wordt de traditionele aftrappen van het festivalseizoen nu de afsluiter?

Paaspop staat niet alleen maar bekend als dat festival waar het altijd koud rotweer is, het driedaagse bibber-evenement luidt traditiegetrouw ook het Nederlandse festivalseizoen in. Maar net als vorig jaar, gaat het in 2021 vanwege de pandemie allemaal net even ietsje anders dan normaal. Omdat tienduizenden koukleumende bezoekers op een Brabants grasveld bij Schijndel er in het voorjaar niet in zit. Overweegt de organisatie nu om de boel te verhuizen naar september, meldt Omroep Brabant.

Organisator Peter Sanders ziet de kans op een voorjaar voor zijn festival inmiddels naar nul procent slinken. Aangezien de opbouw van het terrein al een week of zes vooraf plaatsvindt, neemt hij het zekere voor het onzekere. Komt die 2021-editie er ook echt in september? Daar wil Sanders niet op vooruitlopen bij de regio-omroep. Paaspop kan alleen doorgaan als het op een verantwoorde wijze kan en als de overheid groen licht geeft.

Paaspop niet tijdens Pasen

Het onzekere tijdspad van de coronapandemie, de uitrol van massavaccinaties en experimenten met veilige publieksevenementen moeten eerst worden afgewacht voor er definitief een knoop doorgehakt kan worden. Omdat het eerste weekeinde van april sowieso te vroeg komt, is er gekozen om Paaspop dit jaar in ieder geval niet in het Paasweekend plaats te laten vinden. Het Limburgse festival Pinkpop heeft nog wel hoop dat ze in juni los kunnen, maar ziet ook in dat de kans hierop niet al te groot is.

De evenementenbranche is zeer zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Hoewel kleinschalige samenkomsten in horecagelegenheden en in de buitenlucht in de zomer tijdelijk toegestaan waren, is het voor de Nederlandse massafestivals al sinds vorig jaar maart een kansloze missie. Of Nederland in september genoeg groepsimmuniteit heeft opgebouwd met de massavaccinaties, is lastig te zeggen. Maar we zijn traag. Na Bulgarije is ons land de meest treuzelende prikker van de EU. 

Ongeveer 0,6% van de Nederlanders heeft zijn eerste prikafspraak achter de rug. Hiermee lopen we ongeveer een procentpunt achter op de meeste landen in Europa, bijna drie procentpunt op EU-koploper Denemarken en maar liefst 37,4 procentpunten op de wereldkampioen prikken Israel.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: