NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 22 januari

Binnen enkele minuutjes weer op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws.

Biden verwijderd beroemde Diet Coke button uit Oval Office, 25ste James Bondfilm uitgesteld naar najaar en de trouwste hond van vandaag komt uit Turkije. 

Lijkt het je tof om dit iedere dat te horen? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Het is een slechte dag voor het frisdrankenwezen. De beruchte Diet Coke button, de cola light-knop is verwijderd uit de Oval Office in het Witte Huis. President Trump gebruikte de knop om cola light te laten komen, maar de knop is nu weg, dat meldt Fox16. Volgens berichten consumeerde de president van oranje soms wel 12 Cola's Light per dag. 

Wanneer hij zin had in een verfrissend drankje, hoefde hij alleen op een knop te drukken, waarna er een butler verscheen om het drankje op een zilveren dienblad aan te bieden. De knop zelf bestond al voordat Trump president werd. Verondersteld wordt dat de knop niet per se bedoeld was voor Cola Light. De knop zou ook andere mogelijkheden hebben. Het is niet duidelijk waarom Biden de magische knop heeft laten verwijderen. Biden schijnt zelf ook verzot te zijn op Coca Cola (Zero of Light). 

Avondklok of niet. Het openbaar vervoer gaat gewoon volgens planning door. Dit liet staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur vrijdagmiddag weten. Hoewel het in Nederland vanaf morgen verboden is om na half negen naar buiten te gaan zonder vitale reden, kachelen treinen, bussen, metro's en trams gewoon verder. Dit om te voorkomen dat de avondploeg ergens strandt of vroege vogels 's ochtends in de knel komen. 

Als vervoerders toch de behoefte voelen om niet de hele avond met lege voertuigen hun rondjes te rijden, moet dit in overleg met plaatselijke overheden. Zo zullen er in Rotterdam na 21.00 uur minder bussen en trams rijden. De NS heeft de knoop nog niet definitief doorgehakt, zij overwegen wel om volgens een aangepaste dienstregeling te rijden. Tot dusver zijn er nog geen ritten uit de planning geschrapt, maar mogelijk gaan er 's avonds wel minder treinen rijden, blijkt uit een rondgang van ANP.

Het is nooit time to die, zo lijkt het wel, want de 25e James Bond-film No time to Die is wederom uitgesteld. Oorspronkelijk zou de film verschijnen in 2019, dat wordt nu voorlopig oktober 2021. Waar het eerste uitstel nog kwam door een opstappende regisseur, had het uitstellen van de film daarna vooral te maken met de pandemie. 

Deze keer wordt niet met zoveel woorden gezegd dat het uitstel aan covid te wijten is, maar het ligt voor de hand dat het virus er op z'n minst iets mee te maken heeft. De film met de zichzelf te oud vindende Daniel Craig is de 25ste Bond-film. Het zal de vierde en laatste Bond-film worden met hem in de hoofdrol. In Bond-films na het Craigtijdperk zal de rol van geheim agent 007 worden vertolkt door Lashana Lynch. Eindelijk een vrouw!

Google heeft vandaag gedreigd met het blokkeren van haar zoekmachine in Australië als het land voorgenomen wetgeving doorzet. De wetgeving bepaalt dat Google en bijvoorbeeld ook Facebook mediabedrijven moeten betalen voor het gebruiken van hun content, het idee alleen al. De voorgenomen wetgeving houdt in dat de tech giganten moeten onderhandelen over een prijs voor het gebruik van content van lokale uitgevers en omroepen. Komen ze daar niet uit, dan komt een door de Australische overheid aangestelde arbiter bepalen wat een schappelijke prijs is, meldt Reuters

Mel Silva, de Google regiodirecteur voor Australië en Nieuw Zeeland, vertrouwde een comité van de Australische senaat al toe dat Google geen keuze heeft als de wetgeving van kracht wordt. Hij sprak van een 'niet te managen operationeel en financieel risico'. Dan wordt de zoekmachine geblokkeerd in het land waar alles op zijn kop staat. De Australische premier Scott Morrison heeft als door een wesp gestoken gereageerd op de opmerkingen van de zegsman van Google. 'Australië bepaalt zelf wel wat de regels zijn in dit land. Wil je werken in Australië? Wees welkom. Maar we gaan niet in op bedreigingen.'

Te schattig voor woorden. In de Turkse stad Trabzon heeft een hond dagenlang voor de ingang van het ziekenhuis gewacht tot zijn baasje weer terug kwam. De hond, Boncuk genaamd, zette direct de achtervolging in toen zijn baasje met de ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zodoende wist hij waar het baasje zich bevond. De beveiliging vond dit allemaal prima, zolang de hond maar niet het gebouw binnenkwam. Een instructie waar de postende bezorgde hond zich keurig aan bleek te houden. "Ze ging iedere dag rond negen uur 's ochtends naar het ziekenhuis toe en wacht daar voor de ingang tot de zon onder gaat. Boncuk betreedt het gebouw niet en tuurt alleen even met haar kop naar binnen als de schuifdeur open gaat," vertelt de dochter tegen het Turkse DHA. 

Gisteren was de grote dag daar. Baasje Senturk werd ontslagen uit het ziekenhuis na een volle week! Te schattig voor woorden natuurlijk en beelden van de lieve hond zijn natuurlijk te zien via nieuwnieuws.nl. 

Algemeen

Bidengate - President geeft personeel schuld van rondslingerende geheime documenten

Lees verder

Algemeen

Meisje met de parel maar kort te zien bij maandenlange Vermeer-expositie Rijksmuseum

Lees verder

Video - Mariniers gooien Kajsa Ollongren (D66) in bevroren wak

Politiek

Minister krijgt in Noorwegen voldoende voor Ice Breaking Drill

Lees verder

Video - Boeren gaan tegelijk met Extinction Rebellion demonstreren in Den Haag

Algemeen

FDF: 11 maart 'grootste demo allertijden' - Geert Wilders en Eva Vlaardingerbroek komen ook

Lees verder

Video - Martin Bosma mag van Vera Bergkamp woord 'abortus' niet combineren met 'ChristenUnie'

Politiek

En dat alles tijdens een debat over het referendum

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Opnieuw dronevlieger betrapt bij vliegbasis Woensdrecht

Lees verder

Brabander zegt achtervolgd te worden en breekt in bij politiebureau

Lees verder

Oud-Vitesse-speler Atsu ten onrechte levend verklaard na aardbeving

Lees verder

Half miljard dollar aan cocaïne dobberend in zee gevonden

Lees verder

Onderzoekers MH17: sterke aanwijzingen voor toestemming Poetin voor Buk-raket

Lees verder

Video - Chris Stoffer (SGP) kritisch over Urgenda; GroenLinks, PvdA, PvdD en D66 ontploffen

Lees verder

Claudia de Breij annuleert tournee, 'moet even niets doen om creatief te zijn'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw vermoordt dubbelganger om eigen dood in scène te zetten

Lees verder

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Schoolmedewerker verduistert voor 1,5 miljoen dollar aan kippenvleugeltjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: