NieuwNieuws

Binnenland

Amsterdam en Eindhoven uit voorzorg veiligheidsrisicogebied

Museumplein en Eindhovense binnenstad naar verwachting toneel van protesten

Met het oog op voor mogelijke demonstraties zijn het Amsterdamse Museumplein en de binnenstad van Eindhoven vanaf 11:00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit houdt in dat de politie preventief kan gaan fouilleren. Ondanks een verbod wordt gevreesd dat de demonstraties toch zullen doorgaan en dat er mogelijk geweld gebruikt gaat worden.

De Amsterdamse politie staat op scherp na het verloop van het protest dat een week geleden plaatsvond op datzelfde Museumplein waar grote groepen mensen naar eigen zeggen samenkwamen voor een kopje koffie.

Het 'bakkie doen' in de hoofdstad liep vorige week zondag uit op een confrontatie met de politie, Mobiele Eenheid en waterkanonnen. Bij de confrontatie werden stenen naar de handhavers gegooid en politiepaarden aangevallen met zogeheten ploertendoders. Hierbij werden 143 opstandelingen gearresteerd.

NieuwNieuws-verslaggever Reinout was vorige week bij de demonstratie in Amsterdam aanwezig, tekst gaat verder onder de reportage

Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft signalen ontvangen dat mensen voornemens zijn met wapens en zwaar vuurwerk de binnenstad onveilig te maken. Burgemeester John Jorritsma stelt 'dat de vrees bestaat voor verstoring van de openbare orde door aanwezigheid van wapens', schrijft Omroep Brabant.

Eerder werden de demonstraties van anti-islambeweging Pegida en de groepering Nederland in Verzet verboden, mogelijk zullen deze met hetzelfde koffie-excuus als vorige week in Amsterdam toch doorgaan. De driehoek - bestaande uit politie, gemeente en het Openbaar Ministerie - verzoeken actievoerders dringend om thuis te blijven.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: