NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 24 januari

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes!

Met vandaag: coronarellen in Urk, Amsterdam en Eindhoven, de buit van de avondklok en een nieuwe poging van Joe Exotic. 

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Ja, waar te beginnen vandaag. De avondklok stuit op protest. Het begon gisterenavond op Urk, waar grote groepen volwassenen en jongeren, vader en moeders, ooms en tantes, die ook elkaars neven en nichten en broers en zussen, met auto’s en scooters op het haventerrein samenkwamen. De mobiele eenheid werd opgeroepen, maar kwam uiteindelijk niet in actie. Wel werd een teststraat van de GGD in de hens gezet en natuurlijk werd daar schande van gesproken. Niet alleen de politie en de burgemeester veroordeelden het onacceptabele gedrag, ook minister Hugo de Jonge deed een duit in het zakje.

Waar het gisterenavond mis ging op Urk, was het vandaag de beurt aan Eindhoven en Amsterdam. Nadat het 18 Septemberplein in Eindhov­­en ontruimd werd stortte de groep zich op het stationsplein. Daar hebben ze de politie bekogeld met bakstenen, messen en golfballen. Bij de eerste ontruiming ontsnapte een op hol geslagen politiepaard en sneuvelde een band van een waterkanon. Pas toen het waterkanon hersteld was begon de ME aan het stationsplein. Ondertussen heeft de politie traangas ingezet. en auto van spoorbeheerder ProRail die op het stationsplein geparkeerd stond is op zijn kop en in brand gezet. Ook in onze trotse hoofdstad was het onrustig. Een overgebleven agressieve groep demonstranten stond in de hoofdstad tegenover de paarden, honden, wapenstokken en waterkanonnen van de politie. De ME heeft het plein in een moordend tempo leeggekregen, afgezien van een clubje demonstranten dat op de grond is gaan zitten.

Uit angst voor de nieuwe varianten van het virus en om de verspreiding ervan verder tegen te gaan heeft de Israëlische regering vandaag besloten het vliegverkeer volledig te staken. Het wordt de komende twee weken nagenoeg onmogelijk het land in- of uit te reizen. Vrachtvliegtuigen, brandweervliegtuigen en medische vluchten vormen een uitzondering op de nieuwe regels. Waar het in Nederland soms lijkt op dweilen met de kraan open, is de kraan in Israël steeds meer aan het druppelen, het heeft namelijk al bijna veertig procent van de bevolking een vaccin gekregen. Ze zijn er zelfs al begonnen met het vaccineren van jongeren. Hoewel ik zelf niet geloof, lijkt het toch echt het beloofde land te worden. 

Als die staatssteun aan bedrijven, het is allemaal duur genoeg. Gelukkig is de staatskas na vannacht weer met een paar ton gevuld. Er werden namelijk 3600 personen op de bon geslingerd vanwege het negeren van de avondklok. De prent is 95 euro per stuk en dus is er 342.000 euro opgehaald, exclusief administratiekosten uiteraard. Van de gecontroleerde wandelaars, fietsers en automobilisten had tachtig procent de papierwinkel op orde. Door alle politie-eenheden is een behoorlijk aantal boetes uitgeschreven, hierbij werden geen noemenswaardige verschillen geconstateerd.

Hij wilde het zó graag en was er ook zo op voorbereid, dat het waarschijnlijk een flinke teleurstelling geweest is: Joe Exotic kreeg geen gratie van Donald Trump. Lil' Wayne en Kodack Black wel. Maar die arme Joe had al een limo en een kapper klaarstaan voor het geval dat. Dus nu probeert-ie het gewoon nog eens. Bij Joe Biden. Volgens TMZ heeft de extravagante tijgerhouder mails gestuurd naar de kersverse president, waaruit blijkt dat hij hoopt dat de nieuwe regering hem alsnog gratie verleent. Joe (die van de tijgers, niet van het Witte Huis) keek altijd op tegen The Donald. Maar, schrijft hij, dat veranderde nadat rechtse relschoppers het Capitool bestormden. Nu is hij dus meer fan van zijn naamgenoot. Wat een toeval. Hij denkt dat Biden meer zal doen om het gevangenissysteem te hervormen dan zijn voorganger. Volgens de tijgerhouder kreeg hij geen gratie van Trump omdat hij "te gay" was. Op dat gebied is Biden in ieder geval anders. Hij tekende namelijk, op zijn eerste dag als president, een bevel dat mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap moet beschermen tegen discriminatie. 

Connie Witteman: "Vondelparkbende schuld van Femke Halsema!"

Glamorama

De diva kon eergisteren haar hondje niet eens uitlaten in het park, zo druk was het!

Lees verder

Ollongren onderzoekt of Baudet illegaal stemmen probeerde te ronselen

Binnenland

Een aantal uitspraken van Baudet werd zo geïnterpreteerd door sommigen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrijgegeven rapport: Saudische kroonprins keurde plan voor moord op Khashoggi goed

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Nieuwe versoepelingen in België voorlopig van de baan

Lees verder

Rosamund Pike kreeg virtuele borstvergroting voor filmposter

Lees verder

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 26 februari

Lees verder

VIDEO - Willem Engel nog niet klaar met strijd tegen avondklok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Vogelaar spot zeldzame 'half-man-half-vrouw'-vogel in Pennsylvania

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: