NieuwNieuws

Sport

Sexy fotoshoot voorkomt dat Tara Gins ploegleidster kan worden

Voormalig wielrenster aan de kant gezet na klacht

Voormalig wielrenster Tara Gins stond op het punt om een belangrijke stap te maken in haar carrière en als ploegleidster aan de slag te gaan bij bij een niet nader genoemd mannelijk beloften- en eliteteam. Dat gaat nu toch niet door, omdat een ouder van één van de renners heeft geklaagd over het modellenwerk dat Gins vroeger heeft gedaan. Tara doet haar beklag op social media. 

Gins is naast topsporter ook model en mocht in het verleden poseren voor onder meer de Playboy. Dat ligt blijkbaar gevoelig bij de preutse medemens, want het kost haar nu een baan. "Ik had een mondelinge afspraak om bij een ploeg te beginnen. Ik keek daar enorm naar uit. Het is wat ik graag doe. Ik wil bijleren en in de volgwagen zitten", vertelt ze op Instagram. "Maar nu heeft blijkbaar iemand een probleem gemaakt van een foto in een boekje van mij."

Sponsoren bellen

De Belgische voormalig profrenster zou aan de slag gaan als ploegleidster bij de beloften en de elites, maar blijkbaar heeft één van de ouders van de sporters geklaagd over haar verleden. Die dreigde met de photoshoot in de hand naar de sponsoren te stappen, waarna de ploeg zwichtte voor de druk en besloot haar toch niet aan te nemen. Tot verontwaardiging van Tara. "Dat waren foto’s waar ik niemand iets mee aandoe. Blijkbaar zijn die nu te ongepast om met renners te mogen werken. Blijkbaar is een foto belangrijker dan capaciteiten of ervaring."

Dubbele standaarden

Tara is vooral boos over de dubbele standaarden in het wielerwereldje en doet even een boekje open over wat ze zelf heeft meegemaakt. "Ik heb in al die jaren dat ik gekoerst heb zoveel negatieve zaken meegemaakt met teams, ploegleiders en soigneurs. Ik ben letterlijk aangerand geweest. Een mecanieker kroop ooit bij mij in de douche na training. Ik ben gekust door stafleden zonder dat ik dat wou. Ik moest die mensen van mij weg duwen. Ik kreeg ongepaste opmerkingen van een ploegleider die zei dat ik er geil uitzag."

"Ik ben tegen al die zaken ingegaan en heb alles van mij afgeduwd. Ik heb alles op mijn eigen manier proberen oplossen. Net dat maakt dat ik het nu nog frustrerender vind dat mijn kansen nu worden ontnomen door - sorry om het zo te zeggen - eikels die dubbele standaarden hanteren. Ik ben gestopt met koersen en wil verder mijn ding doen en kansen krijgen. Helaas kan je als man iets meer in het wereldje."

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: